TRAŽIO DA GA PREGLEDA MACURA: Zoljom pretio lekarima Hitne pomoći, razoružao ga medicinski tehničar!

Psihijatrijski bolesnik naoružan upao u hitnu pomoć

TRAŽIO DA GA PREGLEDA MACURA: Zoljom pretio lekarima Hitne pomoći, razoružao ga medicinski tehničar!

Crna Hronika -
Slobodan P. (57) sa oružjem u rukama ušao u čekaonicu Hitne pomoći, insistirao da ga pregleda čuvena doktorka i vikao: „Prvo će da me pregleda, a onda ću da je raznesem!“
1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Jedva ga savladali.Psihijatrijski bolesnik Slobodan P. (57) upao je juče u 7.45 sati, naoružan „zoljom“, u Hitnu pomoć u Beogradu zato što mu se prethodne noći u toj službi nisu javljali na telefon! Pre toga Slobodan je šetao gradom noseći oružje, čak ga je i uneo u autobus GSP, ali niko ga nije zaustavio niti prijavio policiji!Nisu čekali policijuKad je ušao u Hitnu, Slobodan je počeo da se žali na zdravstveni sistem u Srbiji. Tada ga je ugledao medicinski tehničar Goran Ljubenović i pitao ga hoće li da ga neko pregleda.- Loše mi je. Hoću da me odmah pregleda Nada Macura. Neću nijednog drugog doktora - odgovorio je Slobodan ljutito.Ljubenović mu je rekao da Nada nije tu i da će mu pomoć pružiti drugi lekar, ali on je hteo samo doktorku Macuru. Na pitanje zašto samo nju, odgovorio je: „Prvo će da me pregleda, a onda ću da je raznesem zoljom!“- Tada sam ga prijavio načelniku smene, a on je odmah pozvao policiju. Posle pet minuta stigli su medicinski tehničar Slobodan Zečević, Mirko Lutovac iz PR službe i vozač Goran Milošević - priča Ljubenović.

Hrabrost na delu... Trio koji je savladao pomahnitalog Slobodana
Hrabrost na delu... Trio koji je savladao pomahnitalog Slobodana

Slobodan Zečević kaže da su prvo pokušali da ubede Slobodana da preda oružje, ali on je počeo da psuje celokupno zdravstvo i da preti da će ih sve pobiti „zoljom“.- Hteo je da se bije s nama, ustao je i uperio „zolju“ u mene, a zatim probao da me udari. Tada mu je s druge strane prišao kolega Milošević i upitao ga da li je „zolja“ puna. Iskoristio sam trenutak kad se okrenuo ka njemu i uhvatio ga za ruku u kojoj je držao oružje. Uspeli smo da mu otmemo „zolju“ i da ga savladamo - kaže Zečević, inače bivši karatista. Tek kad su savladali Slobodana P., videli su da je u cev stavio bezopasnu kartonsku minu s vrhom od aluminijumske folije.Navikli da rizikuju- Nije me bilo strah, samo sam mislio kako moram da ga savladam jer nismo znali da li je „zolja“ puna. Nije nam palo na pamet da čekamo policiju jer smo navikli da nam posao donosi rizik - kaže Zečević.

Na meti... Nada Macura
Na meti... Nada Macura

Nada MacuraNISAM SE UPLAŠILANada Macura kaže da se nije uplašila jer nije imala nikakav kontakt sa Slobodanom P.- Pretpostavljam da je tražio samo mene jer mi veruje pošto me je možda gledao na televiziji i poistovetio me sa celom Hitnom pomoći. Prihvatam ovo što se desilo kao deo posla. Ja radim u kol-centru, ne u ambulanti, ali nije prvi put da pacijenti traže da ih pregledam jer me svakog dana gledaju na televiziji - priča Macura.

Nastavio da pretiOSVETIĆU SE NADI KAD IZAĐEMSlobodan Petrović priveden je u policiju. Zbog teškog psihičkog stanja odmah je prebačen na psihijatriju Vojnomedicinske akademije. Policajcima je nepovezano rekao da će, čim izađe na slobodu, opet otići da nađe Nadu Macuru.- Osvetiću joj se. Vratiću joj za sve - rekao je Petrović operativcima UKP beogradske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track