CECA ZANOVETAK: Spavala sam na časovima zbog nastupa!
Foto: Damir Dervisagic

Sećanje na sami početak

CECA ZANOVETAK: Spavala sam na časovima zbog nastupa!

Stars -
Profesori su me razumeli, imala sam podršku porodice i imala sam toliku želju da pevam da je ona bila jače od svega, iskrena je pevačica

Svetlana Ceca Ražnatović, srpska folk diva, otkrila je da joj se nije svidela pesma "Cvetak zanovetak", kao i da je spavala na časovima jer je bila umorna od nastupa.

Njeni dečji snovi da ima veliki koncert u Beogradu, da svi znaju njene pesme i da ima divne balade, kako kaže, osvarili su se 2002. godine.

"Moj talenat je u mom životnom okruženju bio poznat i pre moje desete godine, kada su me svi zvali da pevam i nazivali me čudom od deteta. Od momenta kda je za mene rađena prva pesma, sve se dešavalo veoma brzo o sve kao da je išlo po nekom upisanom sudbinoskom putu", priča Ceca.

"Vraćala sam se sa tatom, koji me je uvek pratio sa nastupa. U nekoliko navrata su neka kola pokušala da nas obiđu o nešto nma signaliziraju. Moj otac je stao jer je mislio da se nešto dogodilo. Međutim, par iz kola je imao fotoaparat i samo su želeli da se fotografišu sa mnom", rekla je pevačica.

"Uvek sam smatrala da sam jača i zrelija nego što sam činjenično u tim godinama bila. Sećam se kako nisam bila zadovoljna tekstom pesme Cvetak zanovetak. Protestovala sam što nemam neki ozbiljan tekst i neku baladu, a ne da pevam dečje pesme. Uvek sam trčala da budem starija, ali sada više ne.

http://www.youtube.com/watch?v=fceLKJvGjlU

U tim nekim počecima toliko sam bila srećna, volela sam sve svoje pevačke obaveze i trudila se da ne zapustim školu, jer sam znala da, ako ne budem odličan đak, pevanje će biti problem. Tako sam jednom posle nastupa i celonoćnog puta došla u školu i zaspala na času. Imala sa razumevanje mojih profesora, imala sam podršku moje porodice i, što je najvažnije, imala sam toliku veliku želju da pevam da odlazim na nastupe da je ona bila jača od svega", prepričala je Svetlana.

Osam godina nisam prošetala Knezom

Svetlana Ceca Ražnatović, dok njeni prijatelji svakodnevno šetaju centrom Beograda, nema tu privilegiju.

"Vrlo često se čujem sa svojim prijateljima pa čujem odgovore: Evo me u Ušću, Evo me u Knez Mihailovoj... Postoje ta neka mesta gde godinama nisam bila. Koliko se sećam, u Knez Mihailovoj sam poslednji put bila pre jedno osam godina, kda sam šatala sa Veljkom i Anastasijom. Jedno od najjavnijih mesta gde sam bika je Studentski trg, gde sam snimala fotografije za omot mog tadašnjeg CD. U početku je sve bilo zanimljivo, jer u Srbiji nemam te neke svakodnevne aktovnosti, to nadomestim kada sam u inostranstvu ili na Kipru, gde živim jedan sasvim običan život u kojem uživam u svim svakodnevnim stvarima, od odlaska u pordavnicu do šetnje gradom.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track