MAJKA FEDORA FRIMERMANA: Molim vas, osudite ih pre nego što umrem!
Foto: Dragana Udovičić

Svedočila Ljubica Frimerman Čolović

MAJKA FEDORA FRIMERMANA: Molim vas, osudite ih pre nego što umrem!

Crna Hronika -
Zločin na splavu: Ljubica Frimerman Čolović kroz suze pričala kako još ne može da se pomiri sa gubitkom sina

BEOGRAD - Moj sin nastradao je zbog toga što je bio plemenit. Vaspitavan je tako da bude plemenit, da bude čovek. Izgubila sam ga zbog toga što je te noći želeo da pomogne prijatelju. Molim vas, sudite i presudite u razumnom roku, da doživim presudu i da počinioci budu kažnjeni. Ovde nema nevinih, onaj koji je nevin više nije sa nama!Ovim rečima, kroz suze, majka pokojnog Fedora Frimermana (30), Ljubica Frimerman Čolović, obratila se sudskom veću Višeg suda u Beogradu, koje vodi postupak protiv četvorice radnika obezbeđenja splava „Saund“ zbog sumnje da su učestvovali u tuči, u kojoj je 25. jula prošle godine Fedor ubijen. Njegova majka Ljubica zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali i velike tuge jedva je uspevala da dođe do daha kako bi se obratila prisutnima.

Fedor Frimerman
Fedor Frimerman

Traži najstrožu kaznu- Šta može da kaže majka koja je izgubila dete. Ovo je najgori bol koji može da doživi. Moj Feđa bio je vedrog duha, omiljen u društvu, duhovit, požrtvovan. Ja ni dan-danas ne mogu da se pomirim sa tim da njega više nema. Da li treba da kažem da u svakom mladiću vidim Fedora, da je moj unuk prestao da govori - isprekidanim glasom govorila je majka ubijenog mladića.Ponavljajući da ništa gore od gubitka deteta ne može da doživi jedan roditelj, ona se pridružila krivičnom gonjenju optuženih i predložila sudu da ih najstrože kazni.- Nadam se još samo pravičnoj presudi. Neka ona bude Fedorov doprinos za bolju Srbiju, Srbiju bez nasilja. To će biti njegova pobeda. Molim vas da dobro prevlada zlo - rekla je Ljubica Frimerman Čolović.

Mesto ubistva...Prijatelji čuvaju sećanje
Mesto ubistva...Prijatelji čuvaju sećanje

Ne poznaje optuženeOna je dodala i da prijatelje sa kojima je njen sin kobne noći bio na splavu Milana Modrinića i Nemanju Gligorina ne poznaje, kao što ne poznaje ni četvoricu optuženih za njegovo brutalno prebijanje. Prema navodima optužnice, podsetimo, za smrt mladića terete se radnici obezbeđenja splav „Saund“ - Denis Pavlov (39), Dušan Davidović (27) i Njegomir Urošević (25), dok se za nasilničko ponašanje tereti Dušan Mihajlović (40).

Fedorov prijateljKAJEM SE, ALI JA NISAM KRIVMilan Modrinić (40), prijatelj pokojnog Fedora Frimermana, zbog koga je i izbio incident na splavu, ispričao je juče u sudnici da je sve počelo kada ga je optuženi Pavlov zakačio, pa je on prosuo piće po sebi.- Nisam kriv što se to dogodilo, ali mi je krivo što to nisam mogao da sprečim. Dok sam živ, nosiću taj teret jer sam Fedora voleo kao rođenog brata - rekao je Mudrinić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track