NAGODBA: Milica plakala, Tamaru ubeđivali da ne potpiše
Foto: Kurir Štampano

Putnici iz „kantrimena“ dogovorili se s tužilaštvom

NAGODBA: Milica plakala, Tamaru ubeđivali da ne potpiše

Crna Hronika -
Petoro osumnjičenih za pomoć Marku Milićevu (33), koji je kolima ubio Luku Jovanovića, juče sklopilo nagodbu; Nakon što su razdužili stvari, u ranim večernjim satima pušteni su iz Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu
1 / 7 Foto: Kurir Štampano

BEOGRAD - „Pristajemo na sporazum, odričemo se prava na žalbu.“ Ovakvu rečenicu izgovorili su juče putnici koji su 25. jula bili u „kantrimenu“, koji je na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanoviću (21).Dana Manevski, Nikola Lepen, Milica Novaković, Tamara Bogdanović i Bojana Petrović sklopili su juče nagodbu sa Trećim osnovnim tužilaštvom, po kojoj će kaznu za neprijavljivanje Milićeva odslužiti u kućnom zatvoru. Kako je dan ranije dogovoreno, Dana Manevski i Nikola Lepen su pristali na šest meseci kućnog zatvora, Bojana Petrović na četiri, Milica Novaković na osam, dok će Tamara Bogdanović biti deset meseci u kućnom zatvoru.

Tamara Bogdanović
Tamara Bogdanović

Sama donela odlukuKako saznajemo, većina njih potpisala je sporazum bez reči, nakon čega su zahvalili tužiocu. Ipak, Milica Novaković nije zadržala pribranost i počela je da plače kada je stala pred tužioca.- Bila je vidno uzrujana i usplahirena, nije mogla da zaustavi suze. Potpisala je papir i zahvalila se - kaže naš izvor.Ipak, najviše problema bilo je, kako Kurir saznaje, kod Tamare Bogdanović.

Milica Novaković
Milica Novaković

- Na nju je juče vršen veliki pritisak da ne sklopi sporazum s tužilaštvom o kućnom zatvoru, ali je ona ipak odlučila da potpiše sporazum. Tamarin izabrani advokat Rajko Jelušić, kao i roditelji, odgovarali su je od sporazuma, a advokat ju je juče, neposredno pred potpisivanje, pitao da li hoće da porazgovaraju još jednom i da li hoće da odustane od sporazuma. Međutim, odgovorila je da ne želi, a na pitanje sudije je rekla da je samovoljno i bez pritisaka donela odluku - kaže dobro obavešteni izvor Kurira. Milićev odbio da priča

Dana Manevski
Dana Manevski

Osumnjičene devojke su nakon obavljenih formalnosti u zgradi Palate pravde juče u kasnim popodnevim satima prebačene u Okružni zatvor u Beogradu, iz koga su kasnije puštene kući na odsluženje kazne.Pre nego što su Nikola Lepen i četiri devojke potpisale sporazum, na saslušanje kod tužioca doveden je glavni osumnjičeni Marko Milićev (33). Međutim, on je odbio da iznese odgovor.

Bojana Petrović
Bojana Petrović

- Neću se braniti ćutanjem i izneću odbranu, ali čim prestane štrajk advokata jer hoću da moj advokat bude tu - rekao je Milićev i odbio da potpiše zapisnik sa saslušanja.Dok je stajao pred tužiocem, Milićev je izneo lične podatke.- Radim kao menadžer restorana „Bela note“ i zarađujem 23.000 dinara. Oženjen sam i bez dece. Nemam imovinu u svom vlasništvu - rekao je Milićev, koji je ponovo bio u bermudama i dukserici s kapuljačom.

Odbio sporazumPRODUŽEN MU PRITVORTaksista Saša Janković jedini nije pristao na sporazum s tužilaštvom. Njemu je zbog toga juče produžen pritvor za još 30 dana.

Lukin tataMILIĆEV ME NIJE NI POGLEDAOBojan Jovanović, otac Luke Jovanovića, juče je sedeo u publici dok je trajalo saslušanje Milićeva. Bojan je povremeno gledao u Milićeva, koji je bio opušten i smiren, ali nijednom nije uzvratio pogled Lukinom ocu.- Razočaran sam jer sam želeo da čujem šta Milićev ima da kaže, ali on se i danas branio ćutanjem - rekao je Jovanović za Kurir.On je dodao da ne pridaje značaj činjenici da ga Milićev nije pogledao.- Važnije mi je da on odgovara za ono što je učinio. Gubitak mog sina je nenadoknadiv i, šta god da kaže, ne može ništa da promeni - istakao je Bojan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja