POGINUO ZA SRBIJU: Ovo je hrabri žandarm Stevan Sinđelić (30) koga su ubili Albanci!
Foto: Tanjug

Pucnjava kod Merdara

POGINUO ZA SRBIJU: Ovo je hrabri žandarm Stevan Sinđelić (30) koga su ubili Albanci!

Crna Hronika -
Stevan Sinđelić teško je ranjen hicem u glavu posle vatrenog obračuna sa Albanskim šumokradicima koje su se vratile na mesto pucnjave kako bi pokupile oružje i opremu koje su ostavile iza sebe dok su bežale prema Podujevu posle vatrenog obračuna sa policijskom patrolom u sredu popodne
1 / 6 Foto: Facebook

BEOGRAD- Žandarm Stevan Sinđelić (30) pripadnik Kraljevačkog odreda Žandarmerije, preminuo je rano jutros na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica ranjavanja u vatrenom obračunu sa Albanskim šumokradicama u okolini Merdara.

Nastradali žandarm živeo je sa svojom suprugom i sinom u selu Štulac kod Vrnjačke Banje.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Podsetimo Sinđelić je teško ranjen kada je više, zasad nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, gde je policija u sredu popodne pronašla šumokradice sa Kosmeta. Po rečima policije oni su se posle jučerašnjeg okršaja sa policijom ponovo vratili na mesto gde su nelegalno sekli šumu kako kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavili nakon incidenta. Pretpostavlja se da su napadači došli iz opštine Podujevo, koja se administrativnim prelazom graniči sa Kuršumlijom.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je jutros da je Sinđelić ranjen rano jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu.

"On je imao ustrelnu ranu glave. Odmah je obavljena reanimacija, a potom je u veoma teškom stanju helikopterom prevezen u Beograd na VMA", kazala je Marija Despotović.

Teško ranjeni žandarm je posle prijema na Vojnomedicinsku akademiju preminuo.

Zarobljeni Albanski šumokradica čeka operaciju

Albanac šumokradica Z.N., koji je ranjen u vatrenom okršaju sa policijom u Kopnenoj zoni bezbednosti zbrinut je na niškoj Klinici za ortopediju i on će uskoro biti operisan pošto je u pucnjavi sa policijom u sredu popodne zadobio prostrelnu ranu natkolenice sa prelomom butne kosti.

Hronologija incidenata u Kopnenoj zoni bezbednosti

Incident u kome je od posledica ranjavanja preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić samo je jedan u nizu koji gotovo redovno izazivaju Albanci šumokradice u zoni Kopnene bezbednosti.

Šumokradice iz podujevske opštine pucali su 17. aprila ove godine u ataru kuršumlijskog sela Vukojevca na pripadnike policije. U incidentu niko nije povređen, a o napadu su obaveštene mirovne snage na Kosovu i Metohiji.

U ataru kuršumlijskog sela Trpeze, 3. oktobra 2013. godine pripadnici policije uhapsili su Albanca koji je nelegalno sekao šumu. Prilikom hapšenja, policija je zaplenila traktor i testeru sa pratećim šumskim alatom.

Nedelju dana ranije, takođe u ataru Trpeze uhapšena su trojica Albanaca u nelegalnoj seči šume.

Više kradljivaca drva su 8. jula 2013. godine u ataru sela Borovac pucali na pripadnike Žandarmerije. Kosovska policija navela je o tom događaju da je pucano na ljude koji su otišli da seku drva "sa srpske strane", kao i da je "povređeno šest osoba kojima je prižena medicinska pomoć u Prištini".

Policija u Prokuplju uhapsila 29. maja iste godine F.P. (25) i R.P. (20) iz okoline Podujeva zbog bespravne seče i krađe šume na teritoriji Opštine Kuršumlija. Oni su uhapšeni kod sela Mačja Stena, u blizini administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.

Nepoznati napadači 8. novembra 2012. godine u regionu Gnjilana pucali na šestoricu Srba koji su u sopstvenoj šumi sekli drva.

Lopovi koji su krali drva iz šume u reonu administrativne linije s Kosovom, kod mesta Mačija stena u ataru sela Merdare, opština Kuršumlija, pucali su rafalima na patrolu Žandarmerije. To se dogodilo 29. avgusta 2012. godine, a povređenih nije bilo. Oni su, kako je tada saopšteno, do dolaska Žandarmerije bespravno posekli 200 stabala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track