PROKLETSTVO MILOŠEVIĆA: Savo svake godine sahranjuje člana porodice!
Foto: Saša Pavlić

Još jedna nesreća u porodici čuvenog fudbalera i bivšeg reprezentativca

PROKLETSTVO MILOŠEVIĆA: Savo svake godine sahranjuje člana porodice!

Crna Hronika -
Duško Milošević (57), stric Save Miloševića, poginuo kada ga je prikleštio traktor u selu Johovac. Savo u poslednje četiri godine ostao bez četvoro najbližih, a pre toga u nesrećama izgubio još troje rođaka

BIJELJINA - Savinu familiju kao da je neko prokleo. Miloševići iz godine u godinu gube svoje najmilije, i to na najtragičniji način. Sve je počelo pre više decenija, kada je Andrija Milošević, Savin pradeda, poginuo u saobraćajnoj nesreći. Od tada nesreće ne prestaju.Ovako za Kurir započinje priču Stoja Savić, meštanka sela Johovac, rodnog mesta proslavljenog fudbalera Save Miloševića, u kom je prekjuče poginuo Duško Milošević Šejn (57), Savin stric.On je stradao kada je traktor, kojim je pošao na njivu po kukuruz, udario u bedem i zdrobio ga. Meštani Johovca kažu da je ovo šesti član familije Milošević koji je preminuo u nekoj nesreći.Svima su pomagali- Miloševići su mnogo dobri i pošteni ljudi. Međusobno su se slagali i pomagali, prema komšijama su uvek svi bili dobri. Svima su pomagali, a kome nisu mogli da pomognu, nisu mu ni odmogli. Ali eto, neka zla kob se nadvila nad njih. Otkad ih znam, samo su radili i mučili se. Nisu nikome ništa nažao učinili da bi im se dešavale ovakve tragedije - priča Stoja.I Radovan Savić iz Johovca kaže da niko u selu ne može da objasni zašto većina Miloševića gubi život u nesrećama.- Definitivno ih bije neki maler i neka nesreća ih prati. Zašto je to tako, niko ne zna. Da je bilo ko od Miloševića učinio neko zlo, pa bih razumeo. Ovako nemam objašnjenje. Kao da ih je neko prokleo - kaže Radovan.

Mesto nesreće… Milošević poginuo kada je udario u bedem pored puta
Mesto nesreće… Milošević poginuo kada je udario u bedem pored puta

On dodaje da je pokušao da pomogne Dušku nakon nesreće, ali da nije bilo spasa.- Čuo sam strahovit udarac. Izašao sam i video traktor na brdu, među polomljenim bagrenjem. Pritrčao sam i povikao „Šejn, da li si živ“, ali nije odgovorio. Traktor mu je prešao točkovima preko tela, a točkovi su se zaustavili na šakama. Mnogo mi je žao tog čoveka, bio je predobar - očiju punih suza priča Radovan.Da tragedija bude veća, Duško je nedavno sahranio oca Milana.Savo nedostupan- Miloševići su Milanu u subotu davali 40 dana. Nisu ga još ni ožalili kako treba, a već ih je zadesila nova smrt. Milan je, doduše, umro prirodnom smrću, od starosti. I on je, maltene, jedini iz te familije koji je preminuo prirodnom smrću - kaže Radosav.On ističe da je posle nesreće u kojoj je Duško stradao umalo došlo do još jedne tragedije.- Kada su izvukli traktor iz bagrenja, komšije su ga povezle da ga ostave kod komšije. Dok su pokušavali da ga uparkiraju u dvorište, naišao je neki čovek automobilom i zakucao se u traktor! Na sreću, ovoga puta niko nije stradao, ali je na automobilu otpao točak - ispričao je Radovan Savić.Kurir je juče pokušao da dobije komentar od Save Miloševića, ali on se nije javljao na telefon.

Duškova suprugaSAVO JE IZJAVIO SAUČEŠĆEDuškova supruga Jelica kaže da ih je Savo zvao da pita šta se desilo.- Izjavio je saučešće i rekao je da će doći na sahranu. Teško mi je, Duško je bio vredan, radan, pošten i čuven u ovom kraju. Ne znam šta se desilo pa je izgubio kontrolu nad traktorom, bojim se da mu pozlilo - očajna je Jelica.

Stradao... Duško Milošević
Stradao... Duško Milošević

Uzrok nesrećeOTKAZALE BRZINE?Duškove komšije kažu da je do nesreće došlo jer su traktoru otkazale brzine.- Ko će ga sada znati šta je tu bilo. Duško je u poslednjem trenutku odlučio da krene traktorom jer je njegov sin hteo da ide. Ali Duško mu je rekao da ostane kod kuće i da cepa drva - kaže komšija.

SVE TRAGEDIJE MILOŠEVIĆASavina najuža porodicaPoginuo Savin bratAndrija Milošević (38), Savin rođeni brat, poginuo je 29. novembra 2013. u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Šid kod Pećinaca. Nesreća se dogodila kad je Milošević, koji je upravljao „mercedesom“, udario u kamion kompanije NIS. Lekari su pokušali da spasu Andriju, ali je on, nažalost, preminuo.Savin deda umro u zatvoruSavo Milošević (84), Savin deda, umro je 29. oktobra 2012. u zatvoru u Foči, gde je izdržavao sedmogodišnju robiju zbog ubistva sina Steve (58). Deda je prvostepeno bio osuđen na devet godina zatvora, ali mu je Vrhovni sud RS smanjio kaznu za dve godine. Starca je izdalo srce.Deda ubio Savinog ocaSavo Milošević ubio je 10. juna 2011. sina Stevu (58), oca proslavljenog fudbalera, u dvorištu kuće u Johovcu. On je pijan u sina ispalio dva hica iz krateža, a pričalo se da je motiv obračuna bila svađa zbog imovine. Kad se otreznio, deda se kajao i plakao, a na suđenju je tvrdio da nije kriv.SAVINA ŠIRA FAMILIJATraktor zgazio Savinog stricaDuško Milošević, Savin stric, poginuo je 20. oktobra 2014. kad je izgubio kontrolu nad traktorom kojim je upravljao i udario u bedem. Traktor je prešao preko Miloševića i usmrtio ga.Savinog pradedu pokosio auto Andrija Milošević, pradeda Save Miloševića, poginuo je pre nekoliko decenija kad ga je udario automobil. On je išao uz ivicu puta kad ga je pokosilo vozilo i usmrtilo ga na licu mesta.Savinu tetku zgazio automobileĆerka Save Miloševića, dede fudbalera, takođe je stradala u saobraćajnoj nesreći. Ona se kao devojčica igrala i nepažljivo izletela na asfalt. U tom trenutku je naišao auto i pregazio je.Poginula Savina rođakaĆerka Jovana Miloševića, rođenog brata pokojnog Duška, poginula je kad se otrgla iz ruku ocu, koji ju je vodio za ruku. U tom trenutku naišao je automobil, koji je usmrtio i ovu devojčicu.

Još jedna tragedija... Kuća porodice Milošević
Još jedna tragedija... Kuća porodice Milošević

TugujuSINOVI SPREMAJU SAHRANUU porodičnoj kući Duška Miloševića juče je vladala tuga. Njegovi sinovi, Jovica i Radiša, kao i supruga Jelica, u suzama su spremali sahranu.- Tata je krenuo u njivu, udario u bedem i nastradao. Još ne znamo šta je uzrok nesreće, moguće je da je požurio, znate kakva je poljoprivreda - stalno se žuri da se završi pre kiše, pre nevremena... - kaže uplakani Jovica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track