PUTNICI TURSKOG AUTOBUSA: Mislimo da je vozač zaspao, probudili su nas udar i vriska
Foto: Tanjug Printscreen

Težak udes kod Subotice

PUTNICI TURSKOG AUTOBUSA: Mislimo da je vozač zaspao, probudili su nas udar i vriska

Crna Hronika -
Mi smo spavali. Probudila nas je nesreća. Spavali smo i mislimo da je i vozač zaspao, jer je put veoma dobar, rekla je jedna od putnica

SUBOTICA - Najverovatniji uzrok prevrtanja turskog autobusa na autoputu kod Bačke Topole je taj da je vozač zaspao, smatraju povređeni putnici, državljani Turske, koji su smešteni u Opštoj bolnici u Subotici.Tridesetak mladih, uglavnom sa lakim povredama, nakon ukazane pomoći u toku prepodneva bilo je smešteno u holu Hitnog prijema u Opštoj bolnici.

Većina njih je vidno potresena, nisu želeli da im se snimaju lica kamerama, pošto još nisu stupili u kontakt s porodicama.Oni koji su želeli pred kamere kažu da su krenuli turistički u zapadnu Evropu na odmor - Budimpešta, Prag, Beč i dalje ka Francuskoj i Italiji. Danas im je bio drugi dan putovanja. U momentu nesreće su spavali, a probudio ih je udar i vrištanje putnika.

Foto: Printscreen Tanjug
Foto: Printscreen Tanjug

"Mi smo spavali. Probudila nas je nesreća. Došla je Hitna pomoć i dovezla nas ovde. Spavali smo i mislimo da je i vozač zaspao, jer je put veoma dobar", rekla je jedna od putnica.I ona i njeni prijatelji potreseni su zbog gubitka prijateljice, žene stare oko 50 godina, koja je izgubila život u nesreći.

Kako je izjavio Goran Babičković, načelnik urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici, 37 pacijenata dovezeno je kolima Hitne pomoći oko sedam časova ujutro, gde su zbrinuti i pregledani.Životno ugroženih nema, a dva pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju."Jedan je zbog komocije mozga zadržan na odeljenju neuro-hirurgije. Drugi pacijent je zadržan na odeljenju reanimacije zbog povrede grudnog koša. Taj pacijent, prema mojim informacijama, biće transportovan u Institut u Sremskoj Kamenici", rekao je Babičković.On je dodao da je još troje pacijenata zadržano na opservaciji u subotičkoj bolnici, uglavnom zbog povreda glave, dok je većina ostalih puštena sa urgentnog odeljenja.Što se tiče turskog vozača, Babičković je rekao da je on pregledan, da ne zna rezultate pregleda i da je sada u nadležnosti istražnih organa.

http://www.youtube.com/watch?v=DKqUQ9UmCUg

Prema njegovim rečima, povređene je kontaktirao i konzul Turske kome su i nadležni u bolnici i sami putnici pružili informacije.U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko šest sati na autoputu između Bačke Topole i Subotice jedna osoba je poginula, a tridesetak je povređeno.Do saobraćjne nesreće je došlo pošto je vozač autobusa turske registracije, iz za sada neutvrđenih razloga, "izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", saopštila je subotička policija.

Saobraćajna nesreće se dogodila u 05.40 časova, na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, navela je policija koja je potvrdila da je jedna turska državljanka podlegla povredama na licu mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track