DA LI JE MOJES UPROPASTIO JUNAJTED: Prvak Engleske brine za Ligu šampiona  (ANKETA)

Liga šampiona

DA LI JE MOJES UPROPASTIO JUNAJTED: Prvak Engleske brine za Ligu šampiona (ANKETA)

Fudbal -
Ne samo da su poraženi od Olimpijakosa (2:0) i da u revanšu imaju težak zadatak, već su fudbaleri Junajteda i u prvenstvu daleko od mesta koje garantuje igranje u najunosnijem sportskom nadmetanju na planeti

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su u fantastično atmosferi stadiona Kariskahis Mančester junajted (2:0) i stekli veliku prednost pred revanš meč osmine finala Lige šampiona.

Atinjani su do pobede nad timom iz Engleske, koji je kao kapiten predvodio Nemanja Vidić, došli golovima Domingeza u 38 i Kembela u 55. minutu.

Upravo ta dva pogotka razlog su da trener "crvenih đavola" Dejvid Mojes bude suočesa mnogim kritikama, ali i opasnošću da ostane bez Lige šampiona, možda i duže od godinu dana! Jer, kako sada stvari stoje, tim koji je još uvek šampion Premijer lige, ne samo da neće odbraniti tron, već ima veoma male izglede da se plasira na poziciju koja garantuje igranje u Ligi šampiona.

Posle 27. utakmica u nacionalnom šampionatu Junajted je šesti sa čak 15 bodova manje od vodećeg Čelsija, a devet od Liverpula, koji je sada poslednji "iznad crte" sa natpisom Liga šampiona.

Zato i ne čudi što izveštaji britanskih medija o utakmikci u Atini počinju sa naslovima "Bledo izdanje Junajteda", "U Evropi kao i u ligi", "Krah i u Ligi šampiona"!

Možda posle revanša na Old Trafordu 19. marta bude drugačije, ali za sada se čini da je Mojes veoma blizu izlaznih vrata Old Traforda, kroz koja je ušao zajedno sa legendarnim Aleksom Fergusonom, koji ga je povlačeći se sa klupe imenovao za naslednika i doveo iz Evertona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track