PANIKA: Dečaka hteli da otmu u Vranju!

Jug Srbije uznemiren posle incidenta

PANIKA: Dečaka hteli da otmu u Vranju!

Srbija -
Četvorica mladića u kolima strane registracije pokušali da namame V. K. (9) da uđe u njihov automobil, a mališana spasla majka njegovog najboljeg druga

VRANJE - Nudili mu slatkiše!

Meštani Vranja uznemireni su nakon saznanja da su četvorica zasad neidentifikovanih mladića pokušala da kidnapuju devetogodišnjeg V. K. iz naselja Ogledna stanica! Dečakova majka B. K. potvrdila je za Kurir da se ceo događaj zbio u blizini OŠ "Branko Radičević".

- Sin je oko 18 sati krenuo do obližnje prodavnice da sebi kupi neki slatkiš. Nije mu prvi put da odlazi do prodavnice, činio je to i ranije nebrojeno puta - priča uzbuđena majka brišući suze.

Izlazeći iz prodavnice, dečak je naišao na veliki crni automobil sa stranim tablicama. Iz automobila mu se obratio vozač sa dugom kosom nudeći mu slatkiše.

- Pozivao me da dođem do njega dok je u ruci držao čokoladnu napolitanku. I čovek koji je sedeo pored vozača me uporno dozivao, stalno je govorio da slobodno dođem i poslužim se. U automobilu su bila još dvojica na zadnjem sedištu - ispričao je V. K. kasnije u policiji.

Dečak je rekao i da je vozač imao istetoviran krst na ruci.- Govorili su mi da slobodno dođem, da mi ništa neće i da samo hoće da me počaste, ja to nisam hteo - preneo je reči mališana izvor Kurira blizak istrazi.

Neznanci su postajali sve uporniji i čak su se sprmeali da dečaka na silu ubace u auto, ali se tada iznenada pojavila majka dečakovog najboljeg druga. Stranci su se okrenuli prema njoj, V. K. je uspeo da se skloni, a onda su neznanci pobegli!

- Dete je došlo kući uplašeno i uznemireno, treslo se i kroz suze ispričalo majci šta mu se desilo! Odmah je obaveštena i policija i patrole su pregledale širu okolinu, ali automobila i četvorice mladića nije bilo - rekao je izvor Kurira.

(A. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track