Dmitrij Medvedev: Rusija neće pregovarati s maskiranim  i naoružanim demonstrantima
Foto: Kiev, Tviter

Osudio metode nove vlasti

Dmitrij Medvedev: Rusija neće pregovarati s maskiranim i naoružanim demonstrantima

Planeta -
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je ranije da sumnja u legitimitet nove ukrajinske vlasti i da Rusija tamo nema s kim da komunicira

MOSKVA - Rusija je kao "diktatorske" i "terorističke" osudila mere nove vlasti Ukrajine, ocenivši da se "krše prava ruske zajednice u Ukrajini". "Pozivajući se na "revolucionarne interese", ozvaničavaju se "odluke" i "zakoni" koji imaju za cilj pre svega kršenje ljudskih prava Rusa", navelo je u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, aludirajući na jučerašnje ukidanje zakona prema kojem je ruski bio drugi zvanični jezik u nekim oblastima Ukrajine.

Moskva je osudila "represiju nad onima koji se ne slažu, u različitim regionima Ukrajine, diktatorskim i terorističkim metodama", kao i kršenje prava ruske zajednice u Ukrajini.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je ranije danas da sumnja u legitimitet nove ukrajinske vlasti i da Rusija tamo nema s kim da komunicira.

"Legitimitet čitavog niza organa vlasti tamo izaziva ozbiljne sumnje", rekao je Medvedev i dodao: "Ako vladom smatramo ljude koji se Kijevom šetaju sa crnim maskama i kalašnjikovima, onda je za nas teško da radimo sa takvom vladom", zaključio je ruski ruski premijer.

Ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča smenila je skupština zemlje u subotu, dan pošto je on sa opozicijom potpisao sporazum o rešavanju višemesečne krize u zemlji. U sukobima demonstranata i policije prošle nedelje u Kijevu poginulo je 82 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track