ĐOKOVIĆ: Igrao sam odlično od početka do kraja

Ne krije zadovoljstvo

ĐOKOVIĆ: Igrao sam odlično od početka do kraja

Tenis -
Igrao sam odlično od početka do kraja, sve je odlično funkcionisalo. Uvek je izazov igrati protiv Rafe, izjavio je je Đoković

MAJAMI - Najbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je posle impresivne pobede nad Špancem Rafaelom Nadalom da je u njegovoj igri sve funkcionisalo.Đoković je rutinski savladao Nadala u finalu Mastersa u Majamiju sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3."Igrao sam odlično od početka do kraja, sve je odlično funkcionisalo. Uvek je izazov igrati protiv Rafe", izjavio je je Đoković na svečanoj ceremoniji dodele trofeja.Đoković je savladao Nadala u dva seta - 6:3, 6:3. To je ujedno bio njihov 40. jubilarni okršaj i 18 pobeda srpskog tenisera. Njemu je to bio četvrti trijumf u Majamiju u karijeri. S druge strane Nadal je i po četvrti put poražen u finalu, a drugi put od Đokovića."Beton je moja omiljena podloga, volim da igram ovde, imam posebne emocije jer sam u Majamiju 2007. godine osvojio prvu masters titulu", rekao je Đoković.Trijumf u Majamiju je 18. trofej za Đokovića na Masters turnirima i ukupno 43. titula u karijeri.

Rafael Nadal čestitao je Novaku Đokoviću na pobedi u finalu Majamija.

"Novak je odigrao fantastično na poslednja dva turnira, i u Indijan Velsu i u Majamiju, čestitam mu na tome", rekao je Nadal.

Njemu je ovaj poraz četvrti finalni, pošto je gubio od Rodžera Federera (2005), Nikolaja Davidenka (2008) i još jednom od Novaka Đokovića (2011).

"Zahvaljujem se publici na velikoj podršci, žao mi je što sam ovde izgubio toliko finala. Publika ovde ima veliku strast prema igri, hvala i latinoameričkim navijačima koji su bili uz mene", rekao je Nadal.

Turnir na Floridi igrao se za nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track