ĐOKOVIĆ: Ovo je za Srbiju i Bosnu
Foto: Printskrin

Veliko srce srpskog tenisera

ĐOKOVIĆ: Ovo je za Srbiju i Bosnu

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković posvetio je pobedu na Mastersu u Rimu ljudima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koji su ugroženi u nezapamćenim poplavama

RIM - Najbolji srpski teniser Novak Đoković posvetio je pobedu na Mastersu u Rimu ljudima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koji su ugroženi u nezapamćenim poplavama koje su pogodile region. Đoković je posle novog preokreta, po četvrti put uzastopno, savladao Španca Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3. Odmah po osvajanju 44. titule u profesionalnoj karijeri Novak je poslao poruku podrške stanovništvu Srbije i Bosne i Hercegovine. "Ovo je za Srbiju i Bosnu", napisao je Đoković na TV kameri na kraju 41. okršaja sa Nadalom koji je trajao dva sata i 20 minuta. Đoković je trijumfom u Rimu inkasirao 549. hiljada evra, a prema nezvaničnim informacijama srpski teniser planira da celokupni nagradni fond donira za pomoć nastradalima.

Prilikom uručenja trofeja Đoković je rekao da je posvetio pobedu na mastersu u Rimu svojoj zemlji i ljudima koji u njoj pate zbog poplava.

"Hvala mnogo publici i mom timu. Ovo srce na terenu je za moju zemlju i ljude koji u njoj pate. Hvala i mom timu, koji je sve vreme bio uz mene. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Rafaela. Nadam se da ću se vratiti i sledeće godine", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track