Junajted uz pomoć sudija slavio na Enfildu

Junajted uz pomoć sudija slavio na Enfildu

Fudbal -
Sudija Helsi u nekoliko navrata svojim odlukama doveo do besa, kako domaće igrače, tako i navijače

LIVERPUL - Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su danas na gostujućem terenu Liverpul sa 2:1 (0:0), u jednom od derbija petog kola Premijer lige.

Ključan detalj utakmice dogodio se u 39. minutu kada je Liverpul ostao sa igračem manje pošto je Džondžo Šelvi dobio crveni karton nakon prekršaja nad Evansom.

Do tog trenutka gosti su se grčevito branili, a Liverpul je i posle isključenja 20. godišnjeg fudbalera nastavio da napada.

Tim Brendana Rodžersa poveo u 46. minutu preko kapitena Stivena Džerarda, ali radost domaćih navijača nije dugo trajala, pošto je četiri minuta kasnije defanzivac Rafael majstorskim udarcem izjednačio rezultat.

Tri boda Junajtedu doneo je najbolji strelac ekipe Robin Van Persi u 81. minutu iz penala.

Menadžer gostiju Aleks Ferguson odlučio je da ne ovom meču srpski internacionalac Nemanja Vidić ne bude ni na klupi za rezerve.

Pre početka utakmice kapiteni Džerard i Rajan Gigs pustili su 96 balona, u znak sećanja na navijače Liverpula koji su poginuli 1989. godine na stadionu Hilsboro.

Na tribinama čuvenog stadiona navijači su napravili koreografiju na kojoj je pisalo "Pravda" i "Istina", aludirajući na nedavnu odluku državne komisije, koja je ustanovila da je policija zataškavala dokaze i da pristalice Liverpula nisu bili krive za stampedo i veliku tragediju.

Od 16 sati počeo je meč Njukasl - Norič, a od 17 sastaju se Mančester Siti - Arsenal i Totenhem - KPR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track