Uživo: Pušteni privedeni Srbi iz Rudara
Foto: Ap Beta

Ponovo sirene na Kosovu

Uživo: Pušteni privedeni Srbi iz Rudara

Politika -
Sve barikade koje vode ka Zvečanu, uključujući i veliku betonsku barikadu u Dudinom kršu, Kfor je uklonio danas pre podne. Troje povređenih Srba primljeno u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici
1 / 16 Foto: Ap Beta

20.33 Pušteni privedeni Srbi

Puštena su iz pritvora trojica Srba koja su u petak privedena tokom sukoba sa snagama Kfora u selu Rudare. Stanje posle sukoba je mirno, a građani se okupljaju u grupama, osmtraju i kažu su odlučni da spreče kretanje Kfora i Euleksa na severu Kosova.

Jedan od privedenih i oslobođenih, Srđan Filimonović rekao je novinarima da ih je Kfor predao Euleksu koji ih je prebacio u stanicu Kosovske policijske službe (KPS) u južnom delu Mitrovice gde su ih policajci ispitivali.

Njega su, kako je rekao, nemački pripadnici Kfora oborili na zemlju i tukli dok je pokušavao da zaštiti svoje rođake. Filimonović je kazao da su mu vojnici isprskali lice "biber sprejom", vezali ga lisicama, udarali nogama, a potom ga predali američkim vojnicima.

Pomoć su mu jedino ukazali portugalski vojnici, rekao je Filimonović i dodao da su se pripadnici KPS u južnoj policijskoj stanici ponašali nekorektno i nacionalno ga vređali.

Pošto su se vojnici povukli i oslobodili put, predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković su posetili porodicu Filimonović. Rekli su da su tamo zatekli stanje koje su opisali kao "vandalizam koji prelazi sve granice".

18.10 Kfor: Vojnici pogođeni iz vatrenog oružja

Kfir tvrdi da su dva njihova vojnika povređena danas tokom uklanjanja barikada kod Rudara, ranjena su iz vatrenog oružja. Navedeno je da Kfor neće dozvoliti da se situacija na severu pogorša. "Kfor potvrđuje da su dva vojnika povređena jutros tokom akcije, jer je nasilna masa napala vojnike Kfora. Obojica vojnika ranjena su iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju misije. Misija dodaje da je jedan od povređenih vojnika prebačen u vojnu bolnicu u kamp Bondstil ali i da je u međuvremenu otpušten. "Pozivamo sve strane da izbegavaju jednostrane poteze, zapaljive izjave ili akte nasilja", navodi se u saopštenju i dodaje da je misija spremna da reaguje i upotrebi odgovarajuću silu kako bi obezbedila sigurno okružnje za sve žitelje Kosova. Kfor podseća da se uklanjanje barikada sprovodi da bi se popravila sloboda kretanja, ne samo za Kfor i međunarodne organizacije nego za sve žitelje Kosova, i da su akcije Kfora uvek rukovođene principom najmanje moguće upotrebe sile. "Međutim Kfor će prikladno odgovoriti u saomodbrani, ukoliko to bude potrebno", navodi se u saopštenju

ZVEČANI - Svi putevi koji od Zvečana vode ka selu Rudare i betonskoj barikadi u mestu Dudin Krš su blokirani, a čuju se pucnji iz vatrenog oružja. Vojnici Kfora su na mostu preko Ibra koji iz Zvečana vodi ka Rudaru postavili bodljikavu žicu pa ni automobili ni pešaci ne mogu da pređu most, a mesto nadleću helikopteri.

Zato nije moguće utvrditi ko i odakle puca. Vojnici su pustili ekipu hitne pomoći da prođe. U Zvečanu se i dalje čuju sirene koje pozivaju građane na barikadu. Građani se okupljaju u velikom broju, ali ne mogu da priđu barikadi.

Nezvanično, građani javljaju da hitna juri na sve strane, da ima povređenih i da se "vodi pravi rat".

Reporter Kurira na nišanu snajperiste Kfora, Foto: Zoran Šaponjić
Reporter Kurira na nišanu snajperiste Kfora, Foto: Zoran Šaponjić

16.45 Kod Zvečana pucali na decu: Porodica pobegla pred kišom metaka

Tek kada su se vojnici Kfora povukli sa mosta kod Zvečana novinarima je dozvoljeno da priđu kući Bojana Slavkovića koja je jutros bukvalno izrešetana kada su vojnici Kfora blokirali most.- Bio sam u kući sa dvoje dece od četiri i šest godina, kada su se prvi meci zarili u kuću. Kada je nastupilo malo zatišje krenuli smo da se evakuišemo iz kuće, a uopšte nismo znali hoćemo li se živi izvući. Taman što smo se prebacili iza zida susedne kuće, po kući u kojoj smo bili pet minuta ranije počeli su da prašte rafali, ispričao nam je juče vidno uznemireni Bojan Slavković.U njegovoj kući izrešetani su prozori i vrata, nameštaj, zidovi... Mecima su izbušena i dva automobila u dvorištu. Meštani su juče na mostu gde su stajala borna kola skupili pune pregršti čaura bojeve municije raznih kalibara.

Bojan Slavković pokazuje rupe od metaka
Bojan Slavković pokazuje rupe od metaka

16.30 Vojnici Kfora nisu dirali krst, ali odneli veliku rusku zastavu

Vojnici Kfora nisu dirali veliki krst koji je praktično na sred puta postavljen na barikadi kod Rudara prošle godine, ali su savili i odneli veliku rusku zastavu koja je bila na barikadi.

15:50 Jahjaga osudila je nasilje protiv mirovnih snaga NATO

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila je danas nasilje protiv mirovnih snaga NATO-a na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić koje su, kako navodi, izazvali Srbi i u kojem je povređeno nekoliko vojnika Kfora. Jahjaga je, u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske predsednice, naglasila da su "neprihvatljivi napori srpskih nelegalnih strukura koji su pokušali nasiljem da spreče uklanjanje barikada sa ulica i spreče slobodno kretanje ljudi i robe na teritoriji Kosova". "Kancelarija predsednika Kosova podržava aktivnosti mirovnih snaga NATO-a na uklanjanju barikada i deblokiranju puteva, što je u skladu sa aktivnostima misije Kfora na uspostavljanju stabilnosti i sigurnosti i sprovođenju vladavine prava na teritoriji Kosova", navodi se u saopštenju predsednice Kosova. Jahjaga je ocenila da su aktivnosti NATO-a i Kfora usmerene na sprečavanju "vladavine anarhije u tri opštine na severu".15:39 - Razbijena i ogromna betonska barikada na mostu u Dudinom kršu

Reporter Kurira javio je da su se snage Kfora povukle sa mosta kod Zvečana koji je bio blokiran od ranih jutarnjih sati. Istovremeno, odblokirana je i raskrsnica kod mesta Rudare, a tek tada novinarima je dozvoljeno da putem od Rudara prođu ka južnom delu Mitrovice.Naš reporter video je da je barikada kod Rudara uklonjena, a da je sasvim razbijena i ogromna betonska barikada na mostu u Dudinom kršu, visoka više od pet metara. Oko 16.15 sati iz pravca južne Mitrovice kod Rudara stigla je još jedna kolona bornih kola i teške mehanizacije Kfora. Put između Rudara i Dudinog krša, dugačak oko 3 kilometara u ovom trenutku prepun je teške mehanizacije bornih kola i vojnika Kfora. Vojnici KFOR-a postavili su kontrolni punkt na skretanju ka manastiru Sokolici. Punkt trenutno obezbeđuje desetak vojnika, a u njegovoj blizini su i tri vozila KFOR-a.

15:29 - Povlačenje jedinica KFOR-a odvija se etapno. Kod Dudinog krša još uvek radi teška mehanizacija.

15:23 - KFOR se povlači iz Rudara, javlja novinar KIM radija sa lica mesta. Sve barikade su uklonjene, osim krsta koji se nalazi na sredini puta. Evakuacija jedinica u toku.

15:22 - Pošto se situacija na severu Kosova smirila, predstavnici lokalnih Srba na sastanku u Zvečanu ocenili su da građani nisu bezbedni i da je neophodno da se barikade ponovo postave. Vojnici KFOR-a sklanjaju žicu sa mosta, ali Srbi postavljaju nove barikade.

15:19 - U sukobima građana i KFOR-a povređen još jedan Srbin, javlja dopisnik KIM radija sa terena. Ranije su povređena trojica, tako da je broj povređenih Srba sada četiri.

15:12 Zbog blokade mosta na Ibru koji povezuje Zvečan sa naseljem Rudare i okolnim selima mnogi od meštana ne mogu otići po svoju decu u vrtić, a nije moguće prevesti do bolnice ni pacijente kojima je potrebna dijaliza.

14:28 Operisan ranjeni Srbin

Ranjeni Srbin iz Zvečana operisan je u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici i nalazi se van životne opasnosti, potvrdio je za KIM radio načelnik ove zdravstvene ustanove, dr Milan Jakovljević. „On je uspešno operisan i van životne opasnosti je. Smrskana mu je kost nadkolenice i pokidane su mu bile arterije i vene“. Prema rečima doktora, u pitanju je prostrelna rana od metka.

14.10 U severnoj Kosovskoj Mitrovici od danas će ponovo biti blokirano kretanje Kfora i svih međunarodnih misija, odlučili odbornici Skupštine opštine.

14.05 Kfor uklanja novu barikadu koju su Srbi postavili kod Rudara. Mesto obezbeđuju nemački pripadnici Kfora. Troje Srba privedeno.

14:02 - KFOR je potvrdio da su dva vojnika ranjena u akciji uklanjanja barikada. Jedan ranjeni vojnik je evakuisan i njegovo stanje je stabilno. KFOR, kako se kaže u saopštenju, oštro osuđuje ovaj akt nasilja.

13.54 - Tokom incidenata na severu Kosova povređena dva vojnika Kfora, saopštio Kfor.

13.34 Protesna vožnja građana u Zubinom PotokuSrbi iz Ibarskog Kolašina su protesnom vožnjom od Zubinog Potoka do punkta Kfora u selu Jagnjenica izrazili protest zbog akcije međunarodnih vojnika u opštini Zvečan. Kolona automobila krenula je iz Zubinog Potoka uz zvuke sirena a neki od učesnika su rekli Tanjugu da na ovaj način žele da daju podršku Srbima u susednom Zvečanu i izraze protes zbog uklanjanja barikada od strane Kfora. Protesna vožnja protekla je bez incidenata u punkt Kfora u Jagnjenici koji se nalazi na putu Zvečan - Zubin Potok bio je oko dva sata zatvoren od strane vojnika Kfora. Nakon što su se građani razišli, Kfor je otvorio punkt čime je opet uspostavlje saobraćaj između dve susedne opštine na severu pokrajine.

13:31 - U Rudaru napravljena nova barikada od šljunka, javlja novinar KIM radija.

13.24 EU zabrinuta zbog nasilja na Kosovu Evropska unija je veoma zabrinuta zbog jutrošnjeg nasilja na severu Kosova i poziva sve strane na uzdržanost, izjavila je danas Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton."Nasilje je izbilo tokom operacije uklanjanja barikada koju je pokrenuo Kfor", rekla je Kocijančić na konferenciji za štampu u sedištu EU i naglasila da se događaji na severu Kosova još odvijaju i da ih iz Brisela pažljivo prate."Veoma smo zabrinuti", rekla je Kocijančić i dodala da su u Evropskoj komisiji u kontaktu sa svim stranama i da pozivaju na uzdržanost. Kocijančič je istakla da je reč o operaciji KFOR-a, a ne Euleksa, ali da EU čvrsto stoji iza principa slobode kretanja.

13.24 Simić: Akcija Kfora pritisak na novog predsednika Srbije

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić ocenio je da je akcija Kfora na severu Kosova "apsolutno povezana" sa polaganjem zakletve novog srpskog predsednika i da predstavlja neku vrstu pritiska koji treba da odredi lošiju polaznu poziciju Tomislava Nikolića i buduće Vlade Srbije. "Mislim da je ovo vatreni doček novog predsednika ali i poruka Beograda da su stvari na Kosovu otišle dosta daleko i da će novi predsednik i Vlada, kada bude izabrana, morati početi da se bavi Kosovom na kojem će situacija biti bitno drugačija nego ona koju je ostavila prethodna Vlada i prethodni predsednik", rekao je Simić. On je ocenio da se radi o zaoštravanju koje traje od početka predizborne kampanje u Srbiji i koja je danas, akcijom Kfora, doživela kulminaciju. "Kako će se situacija dalje odvijati zavisi od Beograda. Kfor i Priština su povukli svoje poteze i nadajmo se da su novi predsednik i buduća Vlada spremni za te izazove, kako su to tvrdili u kampanji", rekao je Simić.

13.13 Srbi napravili novu barikadu od šljunka ispred vojnika Kfora u Rudaru, na magistralnom putu Leposavić - Mitrovica.

13.00 Situacija se smiruje,prgovori u toku

Na severu Kosova situacija se smiruje, a nakon jutrošnje pucnjave i ranjavanja četiri osobe tenzije popuštaju. Kfor i dalje drži putne pravce koji od Leposavića vode prema Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici, a u toku je uklanjanje barikada u Rudaru i Dudinom Kršu. "Neka uklone blokadu, ali ne smemo dozvoliti da bilo ko strada", poručio je predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović i apelovao na građane da ostanu mirni, da ne gađaju pripadnike Kfora, jer su, kako je rekao, oni spemni da pucaju, a predstavnike međunarodnih snaga optužio je da žele da isprovociraju a potom za sukob optuže Srbe.

12.00 Kfor: Vojnik NATO povređen Najmanje pet kosovskih Srba i jedan vojnik NATO-a povređeni su u sukobu koji je izbio kada su pripadnici Kfora počeli uklanjanje barikada kod Zvečana, prenosi Rojters. Jedan očevidac rekao je da su pripadnici Kfora ispalili suzavac i vatru iz lakog oružja, a da su Srbi su uzvratili pucnjima iz pištolja. Više stotina Srba sukobilo se sa pripadnicima Kfora u oklopnim transporterima nedaleko od barikade kod Rudara, gađajući ih kamenjem. "Jedan vojnik Kfora je ranjen, evakuisan je i njegovo stanje je stabilno", kazao je portparol NATO-a na Kosovu Uve Novicki. "Kfor će odgovoriti u samoodbrani onako kako bude neophodno", rekao je Novicki, ne navodeći detalje.

13.00 Kfor priveo nekoliko Srba kod RudaraKfor je priveo nekoliko Srba tokom uklanjanja barikada u opštini Zvečan i oni će biti predati Euleksu, rekao je za izvor iz misije EU. Izvor nije mogao da navede koliko je ljudi privedeno. Tenzije kod sela Rudare gde je uklonjena barikada oko 13 sati nešto su manje nego ranije, ali stanje je i dalje napeto. Deo Srba je otišao sa lica mesta, ali i dalje mnogo ljudi stoji na mostu na Ibru koji je Kfor blokirao bodljikavom žicom i sprečava prolaz ka mestu gde je bila barikada. Na drugom kraju mosta je oklopno vozilo Kfora na kome su vojnici sa puškama i štitovima. Mesto nadleću helikopteri. Srbi u Dudinom kršu navode da je Kfor uklonio i barikadu koja je tamo bila postavljena. Predsednici opština Zvečan i Zubin Potok Dragiša Milović i Slaviša Ristić pozivaju meštane da ostanu mirni i ne bacaju kamenje na vojnike, jer im je oficir Kfora Džozef Linč kazao da će pucati na one koje to čine ili ako vidi oružje među okupljenim građanima. Najmanje troje Srba i jedan vojnik ranjeni su i povređeni u sukobima kod barikade koju je uklonio Kfor. Kako je agenciji Beta rečeno u kosovskomitrovačkoj bolnici jedan Srbin ranjen je iz vatrenog oružja u butinu.

11.57 Kfor uklonio barikade kod ZvečanaSve barikade koje vode ka Zvečanu, uključujući i veliku betonsku barikadu u Dudinom kršu, Kfor je uklonio danas pre podne. Prema informacijama ljudi okupljenih u Dudinom kršu, Kfor je pri uklanjanju barikade koristito tešku mehanizaciju. Kosovski Srbi postavili su u julu betonsku barikadu na putu ka južnoj Kosovskoj Mitrovici da bi sprečili prolazak specijalnih jedinica kosovske policije Rosu. Specijalci su tada želeli da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak na severu Kosova. U Zvečanu je situacija i dalje veoma napeta, veliki broj građana je na mostu koji vodi ka barikadi u mestu Rudare. Kfor je na drugoj strani mosta postavio bodljikavu žicu i transporter i ne dozvoljava građanima prilaz barikadi. Celo selo Rudare je blokirano, građani su u svojim kućama, a helikopteri neprekidno nadleću područje i izbacuju infracrvene mamce čime se sprečavaju mogući napadi raketama sa zemlje.

11.30 Milović: Stop za medicinare

Gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović rekao je da je Kfor odbio da propusti srpske medicinske radnike koji su želeli da pomognu ranjenim Srbima. "Komandant (Kfora) mi je rekao da imaju dozvolu da primene silu protiv svakog ko bude bacao kamenje ili koristio oružje", kazao je Milović. Milović je kazao da je pozvao Srbe da se povuku.

11.22 U toku pregovori predsednika opština Zvečan i Zubin Potok sa oficirima Kfora. Veliki broj Srba i dalje oko barikada kod Rudara i u Dudinom Kršu, javlja Kim radio.

11.22 Upravnica: Troje ranjeno, najkritičniji u operacionoj sali Tri osobe povređene u incidentima na barikadi kod Rudara zbrinute su danas u kosovskomitrovačkom Zdravstvenpm centru, a najteže povređen trenutno je u operacionoj sali, izjavila je upravnica te institucije Milena Cvetković. Cvetkovićeva je navela da je u toku operacija pacijenta koji je zadobio prostrelnu ranu butne kosti. Druga dva pacijenta, jedan sa povredama glave, a drugi stomaka, zbrinuta na odeljenje hirurgije, kazala je ona i dodala da oni nisu povređeni bojevom municijom.

10.57 Ivanović:Troje ranjeno, rizičan potez KforaDržavni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da su najmanje tri osobe ranjene u pucnjavi koja se dogodila u mestu Rudare, opština Zvečan, na Kosovu i Metohiji. Ivanović je takođe rekao da ne razume šta je Kfor motivisalo na ovakvu akciju i da su te snage povukle "veoma rizičan potez". Prema njegovoj oceni, Priština i Kfor koriste institucionalni vakum u Srbiji da bi promenili stanje na terenu."Ne razumem šta je Kfor motivisalo na ovoko nešto. Potpuno je neprimereno u trenutku kada se spremamo da nađemo rešenje za sve probleme da Kfor vuče jednostrani potez sa namerom da pojača prištinsku poziciju. Ne mogu nikakav drugi motiv da sagledam osim da se se time želi pojačati prištinska pozicija pred pregovore", rekao je Ivanović. On je kazao da će ovo nesumnjivo biti težak dan za Srbe na Kosovu.

10.40 Kfor: Uklanjamo barikade zbog slobode kretanja

Kfor je danas saopštio da je u 8.40 počeo uklanjanje barikada u blizini Rudara uz navode da je ta akcija sprovedena sa ciljem " unapređenja slobode kretanja ne samo za Kfor već i za međunarodne organizacije i sve građane Kosova". "Misija Kfora je da doprinese bezbednom, sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve žitelje Kosova. Kfor će nastaviti da to radi u skladu sa mandatom, i to je ono što trupe Kfora rade 12 godina uz određeni rizik po ličnu bezbednost", piše u saopštenju. KFOR je naveo da nije bilo incidenata i apelovao na sve da se izbegnu zapaljive izjave i nasilje. 10.17 Kako javljaju građani, pucnji su se čuli i u Kosovskoj Mitrovici.

10.15 Kfor zapretio da će pucati u okupljene građanePotpukovnik Kfora, američki oficir Džozef Linč, rekao je danas oko 10 sati da će vojnici pucati u okupljene Srbe ukoliko oni kamenjem gađaju pripadnike Kfora ili ako ugledaju vatreno oružje u masi, rekli su predsednici opština Zvečan i Zubin Potok građanima kod barikade u Rudaru. Sa američkim oficirom razgovarali su predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović i Zubin Potok Slaviša Ristić, kao i direktorka bolnice Milena Cvetković.

Nakon tog razgovora predsednici opština apelovali su na građane da ne bacaju kamenje jer će u suprotnom Kfor upotrebiti oružje.

Kfor nije dozvolio ekipi Hitne pomoći da pređe blokirani most na Ibru. Hitna pomoć ima informacije da u jednoj kući na drugoj strani mosta ima ranjenih. Mesta nadleću helikopteri Kfora, a američki vojnici dobijaju snažno pojačanje koje se postavlja po okolnim brdima.

Kfor je jutros krenuo na barikadu u mestu Rudare kod Zvečana, a Srbi su pokušali da spreče rušenje blokade. Kfor je potom potisnuo građane i novinare preko mosta na Ibru, pa nije moguće videti šta se sada dešava kod barikade.

10.11 U bolnici u Kosovskoj Mitrovici zbrinuto troje povređenih. Jedna povređena osoba je puštena kući, a dvoje je zadržano u bolnici. Detaljnije informacije kasnije će daće načelnik bolnice.

10.05 Na području Zvečana, na putu ka Rudaru, koje je rano jutros blokirao Kfor, čula se pucnjava, a ekipa hitne pomoći uputila se ka mestu odakle je ona dolazila. Na Srbe koji pokušavaju da priđu barikadi u Dudinom kršu Kfor je bacio suzavac.

Helikopteri Kfora neprestano preleću iznad tog područja, a na kraju mosta ka selu Rudare, koji je takođe od jutros blokiran, stoji jedan transporter Kfora.

Sa velikim brojem okupljenih građana su predstanivici lokalne smouprave Kosovske Mitrovice i Zvečana, Krstimir Pantić i Dragiša Milović.

10.00 Oliver Ivanović, državni sekretar za KiM izjavio je da ne zna koji su motivi za ovo. "Čini mi se da Priština i Kfor koriste institucionalni vakuum u Srbiji da promene stanje na terenu. Kfor je odmah počeo da koristi gumene metke i suzavac, pa se plašim da će ovo biti dug dan", rekao je Ivanović. On je izrazio bojazan da može da doći do većih sukoba. Ivanović je dodao da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pokušava da smiri tenzije i da je već zvalo međunarodne misije na Kosovu povodom toga

09.41 KFOR je mehanizacijom i vozilima blokirao most između Zvečana i Rudara čime sprečava građane da dođu do barikada u Ruradu i Dudinom Kršu.

09.25 Oklopna mehanizacija KFOR-a uklanja betoniranu barikadu na mostiću u Rudaru. Uklanjanju barikade prethodio suzavac, oko mosta okupljeno oko 500 ljudi, javlja novinar KIM radija sa lica mesta. Korišćeni su gumeni meci i bojeva municija.

09.10 Do incidenta je došlo kada su vojnici KFOR-a pokušali da uklone barikadu u Rudaru u blizini Zvečana. Srbi koji dežuraju na barikadama suprostavili su se nameri KFOR-a nakon čega je došlo do manjeg sukoba okupljenih Srba i pripadnika KFOR-a.KFOR je kako KIM radio saznaje blokirao puteve ka Zvečanu zbog čega su se jutros oglasile sirene, pa su Srbi krenuli ka barikadi.

Svi putevi koji od Zvečana vode ka selu Rudare i betonskoj barikadi u mestu Dudin Krš su blokirani.

Pripadnici američkog Kfora ne dozvoljavaju prolaz ni vozilima ni pešacima, a veliki broj građana krenuo je ka Rudaru posle sirena koje su se oglasile u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici.

Prema informacijama koje stižu iz mesta Dudin Krš i tamo je veliki broj vojnika Kfora i građana kojima zbog blokada puteva ne moža da stigne pojačanje. Građani su uznemireni, prikupljaju se u sve većem broju da spreče najave pripadnika Kfora da će ukloniti barikade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track