MARADONA PODRŽAO URUGVAJCA: Svi smo mi Luis Suarez!
Foto: Printskrin

Urugvajac kažnjen zbog ujedanja Kjelinija

MARADONA PODRŽAO URUGVAJCA: Svi smo mi Luis Suarez!

Brazil 2014 -
Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala. On je prethodno tokom karijere već kažnjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija

RIO - Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona podržao je Urugvajca Luisa Suareza, koji je suspendovan zašto je na meču sa Italijom ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija.Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala. On je prethodno tokom karijere već kažnjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija. Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.Potez Suareza naišao je na oštru kritiku, ali je Urugvajac dobio podršku Maradone.

"Čemu kazna? Da li je ubio nekoga? Ovo je fudbal, to su emocije. Zašto ga jednostavno ne pošalju u Gvantanamo?", rekao je Maradona.

On je u jednoj televizijskoj emisiji tokom gostovanja obukao belu majicu na kojoj je pisalo: "Luisito, estamos con vos". Ovo bi u prevodu značilo "Luisitio, mi smo s tobom", ili "Svi smo mi Luis Suarez". Suarez je dobio podršku i od brazilskog fudbalera Freda, koji tvrdi da Urugvajcu kazna mogla da uništi život i zatražio je njeno ukidanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track