ISTORIJSKA POBEDA: Naprednjaci osvojili Voždovac!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Izbori u beogradskoj opštini

ISTORIJSKA POBEDA: Naprednjaci osvojili Voždovac!

Beograd -
Predsednik SNS Aleksandar Vučić istakao je da je stranka ostvarila ubedljivu pobedu i apsolutnu većinu u sve tri opštine - Voždovcu, Odžacima i Kostolcu
1 / 7 Foto: Aleksandar Jovanovic

BEOGRAD - Srpska napredna stranka ostvarila je ubedljivu pobedu u beogradskoj opštini Voždovac, osvojivši 49,78 odsto glasova!

Predsednik beogradskog odbora SNS i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović naglasio je da rezultati lokalnih izbora upućuju poruku da je neophodno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da je ta stranka na beogradskoj opštini Voždovac postigla rezultat koji je bliži 60 odsto osvojenih glasova, nego 50 posto, te da je možda pravo vreme da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

To je, kako je rekao, njegov lični stav, koji će predložiti i predsedniku stranke Aleksandru Vučiću, a građani su, dodao je, glasanjem pokazali da daju podršku politici koju su vodili SNS i njen lider.

"Zahvaljujemo Voždovcanima na sjajnoj i veličanstvenoj pobedi kojom su pokazali da poštuju rad SNS", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u opštinskom odboru stranke na Voždovcu.

On je kazao da je to podrška svemu što je SNS uradila da bi Srbija postala bolja zemlja i društvo, kao i onome što je uradila u borbi protiv kriminala i korupcije.

"To je odgovor za sve koji su napadali Aleksandra Vučića i SNS, svi mogući tajkuni i kriminalci, ovo je pobeda običnih ljudi", rekao je Stefanović.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić, pored kojeg je stajao sin Danilo, izrazio je veliko zadovoljstvo, i istakao da je stranka ostvarila ubedljivu pobedu i apsolutnu većinu u sve tri opštine - Voždovcu, Odžacima i Kostolcu.

- U sva tri mesta imamo više nego sve ostale stranke zajedno. Želim da se zahvalim svima koji žele da se obračunaju sa korupcijom i izađu iz mulja i žabokrečine. Danas je oko sto hiljada ljudi glasalo za nas", naglasio je Vučić.

On je rekao da su građani Srbije pokazali želju da se stvari u Srbiji promene na bolje. Naročito čestitam vama na Voždovcu jer su ovde biračka mesta na kome imamo po deset-jedanaest puta veći rezultat - rekao je Vučić.

Demokratska stranka doživela je fijasko, osvojivši 11, 65 odsto glasova, dok je Socijalistička partija Srbije dobila 8,25 odsto glasova.

Cenzus je prešla i Demokratska stranka Srbije kao i Socijaldemokratska partije Srbije Rasima Ljajića sa oko šest odsto, što je veliko iznenađenje izbora. Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića nije prešla cenzus.

Socijaldemokratska partije Srbije (SDPS) je sa oko šest odsto osvojenih glasova na Voždovcu postigla fantastičan rezultat koji je kruna četvorogodišnjeg postojanja ove stranke, rekao je Rasim Ljajić, lider te partije.

"Ostvarili smo ovakav rezultat bez teških reči i velikih obećanja u kampanji i mislim da smo najveće iznenađenje ovih izbora", rekao je Lajić.

Ljajić je dodao da će SDPS nastaviti da se ozbiljno priprema za predstojeće izbore u Beogradu.

Na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac glasalo je 36 odsto upisanih u birački spisak, rekao je predsednik izborne komisije Zoran Lukić.

Prema njegovim rečima, na izborima nisu zabeležene neregularnosti.

SPS: Osvojili smo 8,3 odsto glasova, čestitke SNS

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije osvojila je na izborima u beogradskoj opštini Voždovac oko 8,3 odsto glasova na osnovu 75 odsto obrađenih biračkih mesta, saopšteno je iz SPS.

Predsednik beogradskog odbora socijalista Aleksandar Antić rekao je na konferenciji za novinare da je SNS osvojila oko 53 odsto glasova, DS 11,9, DS S 5,8, SDPS Rasima Ljajića 6,1 i LDP 4,4 odsto.

Ostale liste nisu blizu cenzusa, dodao je on. Antić je u centrali voždovačkog SPS-a rekao da su socijalisti ostvarili za dva odsto bolji rezultat nego na lokalnim izborima na Voždovcu 2009. godine i da će učiniti sve da na izborima u Beogradu ostvare bolji rezultat.

"Čestitam pobedu SNS, ostvarili su rezultat vredan svakog respekta", rekao je Antić i ocenio da su birači SNS-a bili najviše motivisani.

Naprednjacima 49,78 odsto

U beogradskoj opštini Voždovac na osnovu više od 70 odsto izbrojanih glasova Srpska napredna stranka osvojila je 49,78 odsto, a druga je Demokratska stranka sa 11,65 odsto glasova, izjavio je predsednik opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Lukić je rekao da su prema tim rezultatima censuz na izborima za Skupštinu opštine Voždovac još prošli Socijalistička partija Srbije sa 8,25 odsto i Demokratska stranka Srbije sa 6,10 odsto podrške birača.

Iznad cenzusa je i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića, dok je bez mandata ostala Liberalno demokratska partija sa 4,51 odsto glasova, rekao je on. Skupština opštine Voždovac ima 55 odborničkih mesta.

http://www.youtube.com/watch?v=_8eDGLqH1w8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track