Obradović: Đoković za tri koplja ispred svih
Foto: REUTERS

Obradović: Đoković za tri koplja ispred svih

Tenis -
On je naglasio da je prvi teniser sveta u današnjem meču bio "mnogo borbeniji" od Mareja.

BEOGRAD - Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da je prvi teniser sveta Novak Đoković današnjom pobedom u finalu Australijen Opena potvrdio da je daleko najbolji igrač sveta.

"Novak je pokazao da je u najboljoj formi i da je tri koplja ispred Endija Mareja, koji je opet, dva koplja ispred Rodžera Federera", rekao je Obradović Tanjugu.

Selektor našeg Dejvis kup tima rekao je da se nada da će naša ekipa uspešno startovati sledećeg vikenda u prvom kolu sa Belgijom.

"Biće prilično naporno, jer ovoga puta smo oslabljeni neigranjem Janka Tipsarevića. To znači da će sav pritisak biti na Novaku i Viktoru Troickom", rekao je Obradović.

Selektor našeg Dejvis kup tima, koji je 2010. osvojio istorijski pehar za Srbiju, naglasio je da je prvom igraču sveta ovo takmičenje "velika inspiracija".

"Novak koji je svoju najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri - 2011. počeo posle pobede naseg Dejvis kup tima u finalu protiv Francuske 2010. stalno ističe da mu nastup za reprezentaciju mnogo znači", rekao je Obradović.

Naša selekcija u sastavu Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski i Filip Krajinović igra od 1. do 3. februara u prvom kolu Svetske grupe protiv Belgije u gradu Šarlroa na zemljanoj podlozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track