ODUSTALA OD POVLAČENJA: Jelena Erić igra protiv Švedske
Foto: Saša Pavlić

Rukomeet

ODUSTALA OD POVLAČENJA: Jelena Erić igra protiv Švedske

Ostali sportovi -
Erićeva je posle Svetskog prvenstva u Beogradu, na kome je Srbija osvojila srebro, saopštila da će se oprostiti od reprezentativnog dresa

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković saopštio je širi spisak igračica za dvomeč protiv Švedske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj, među kojima je i Jelena Erić, koja je najavila oproštaj od nacionalnog tima.

Erićeva je posle Svetskog prvenstva u Beogradu, na kome je Srbija osvojila srebro, saopštila da će se oprostiti od reprezentativnog dresa. Ona je na pomenutom takmičenju u Srbiji postigla gol, kojim je naša reprezentacija savladala Koreju (28:27) i nastavila put ka medalji.

Na Boškovićevom spisku nalazi se 28 rukometašica: golmani: Katarina Tomašević (Nant), Jovana Risović (Radnički), Ana Kačarević (Jagodina) i Kristina Georgijev (Jagodina), leva krila: Jelena Nišavić (Jagodina), Sanja Radosavljević (Radnički). Ivana Popović (Milenium), desna krila: Katarina Krpež (Krim), Ivana Milošević (Radnički), Jasmina Ðapanović (HK 43), pivotmeni: Dragana Cvijić (Budućnost), Sanja Rajović (Lokomotiva), Slađana Pop – Lazić (Bensanson), Marija Lojpur (Vardar), bekovi: Sanja Damnjanović (Viborg), Biljana Filipović (Nica), Jovana Stoiljković (Avr), Andrea Lekić (Vardar), Kristina Liščević (Mec), Jelena Erić (Astrahanka), Katarina Stepanović (Radnički), Jelena Trifunović (Podravka), Danijela Matić (Jagodina), Jelena Popović (Nant), Jelena Živković (Podravka), Marina Dmitrović (Vardar), Dijana Števin (Dižon), Anđela Janjušević (Milenijum).

Utakmice protiv Švedske biće odigrane 27. marta u Kragujevcu i tri dana kasnije u Kristijanštadu.

Srbija trenutno sa Slovenijom deli drugo mesto u grupit, sa dva boda manje od Švedske, koja ima četiri, dok je Švajcarska poslednja bez bodova.

http://www.youtube.com/watch?v=JSG_Z83IjuY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track