Ovo je ubica sa premijere Betmena!

bio obučen u džokera

Ovo je ubica sa premijere Betmena!

Planeta -
Najmanje 12 osoba je ubijeno, a 50 ranjeno kada je 25-godišnji Amerikanac Džejms Holms otvorio vatru u jednom bioskopu u gradu Aurora u Koloradu

DENVER - Osoba na slici je napadač iz bioskopa, identifikovan kao 25-godišnji Džejms Holms. Zasad nema indicija da je bio u vezi s nekom terorističkom grupom. Kako je rekao portparol policije Frenk Fanija za Si-En-En (CNN), osumnjičeni je nosio pancir, a policija ga je savladala na parkingu ispred bioskopa i on nije pružao otpor.

Devet osoba je još uvek u kritičnom stanju i prognoze su neizvesne. U međuvremenu, šef policije Njujorka, posle razgovora sa kolegom iz Aurore, rekao je da je napadač Holms bio obučen u kostim Džokera - neprijatelja Betmena! On je pre premijere ofarbao kosu u crveno... Saslušanje Holmsa traje neprekidno već 10 sati, posle čega se očekuje saopštenje policije. Masovni ubica je, inače, student medicine na Univerzitetu Kolorado. Zanimljivo je da je njegova porodica, kada je uhapšen, rekla "da to je on"... Kompanija AIM saopštila je da ubuduće neće dozvoljavati ulaz u bioskope maskiranim osobama.

Najmanje 12 osoba je ubijeno, a 50 ranjeno kada je 25-godišnji Amerikanac Džejms Holms otvorio vatru u jednom bioskopu u gradu Aurora u Koloradu, na premijeri filma "Uspon mračnog viteza", najnovijeg nastavka u serijalu o Betmenu.

Među žrtvama ima dece. Očevici su rekli da je "neko sa gas maskom" otvorio vatru i aktivirao neku vrstu eksplozivne naprave, a možda suzavac. Napadač je, poput video igrica, nosio je pušku, dva pištolja i nož, a na početku napada aktivirao je i neku vrstu dimne bombe. Opkoljena je i evakuisana i zgrada u kojoj živi jer se strahuje da mu je stan pun eksploziva. Očevici kažu da je napadač nosio gas-masku u trenutku kada je nasumice počeo da puca.

Svedoci su opisali da se u bioskopu odvijao haos i da je sve ličilo na neku od scena iz filmova o Betmenu - u kojima zlikovac sistematski uništava Gotam Siti. Očevici kažu i da se nekoliko gledalaca pojavilo u kostimima iz filma, pa je i napadač mogao da prođe maskiran na predstavu koja se preporučuje starijima od 13 godina. Jedan od gledalaca ispričao je kako su ljudi, kada su počele eksplozije i pucnjava, prvo mislili da je u pitanju efekat iz filma, ali da su zatim počeli da beže iz bioskopske sale dok su oko njih fijukali meci, a policajci ispred bioskopa vikali: "Sagnite se, sagnite se!"

Potom je zavladala panika. Televizija Foks njuz objavila je da je bilo dvoje napadača koji su i aktivirali suzavac, najverovatnije u dva bioskopa tržnog centra. Lokalni mediji prenose i da se napad dogodio na ponoćnoj projekciji novog filma o Betmenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track