Peranović umislio da je bog

Psiholozi o popu ubici

Peranović umislio da je bog

Crna Hronika -
Njegovom osećaju moći doprinelo i to što ga je javnost podržala posle batinanja štićenika iz Crne reke, kaže klinički psiholog Milan Kostić

BEOGRAD - Sadista!- Vrlo je moguće da je Branislav Peranović umislio da je bog, da je poverovao da može da odlučuje o tuđem životu ili smrti! Njegovom osećaju moći svakako je doprinelo to što ga je posle batinanja štićenika iz Crne reke, javnost podržala! Njemu je to bio znak da je u pravu!Ovako je Milan Kostić, klinički psiholog, predstavio psihološki profil Branislava Peranovića (54), osumnjičenog da je u Centru za rehabilitaciju „Sretenje“ ubio štićenika Nebojšu Zarupca (39).- Moguće je da je patio od psihopatskog poremećaja, zbog koga je uživao u batinanju štićenika. S druge strane, ako većini zavisnika ukinete drogu i lekove, oni će početi da zavise od te osobe, pa čak i ako se prema njima ponaša kao Peranović. Odobravanje roditelja, javnosti, pa i samih štićenika osnažili su i podržali sveštenika da nastavi s agresijom. Danas ne bismo pričali o ubistvu Zarupca da je prvi skandal s prebijanjem zavisnika adekvatno kažnjen i da je javnost reagovala s prekorom - zaključuje Kostić.Kostić ističe da je batinanje zavisnika i duševnih bolesnika napušteno još u srednjem veku.- Ljudi su shvatili da bolest nije hir ili bezobrazluk, već da je stanje svesti - objašnjava Kostić.

Nevena Zarubac
Nevena Zarubac

Milan Kostić
Milan Kostić

Sestra Nevena: Želimo istinuNevena Zarubac, sestra ubijenog Nebojše, kaže da njena porodica neće tužiti Peranovića, ali da želi da sazna celu istinu.- Čula sam da su najpre Peranovićevi saradnici Mrvica, Keba i Nemanja ceo dan tukli Nebojšu, posle čega ga je Mrvica odvezao kod Branislava kući, gde je Nebojša i ubijen. Kad je moj otac pozvao Mrvicu, on mu je priznao da je Nešu odvezao kolima kod Peranovića i ništa više nije rekao - kaže Nevena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track