UŽIVO TERORISTIČKI NAPAD U KANADI: Islamista Majkl Zehaf-Bibe ubio vojnika i pucao u parlamentu!
Foto: Twitter

Policija identifikovala napadača

UŽIVO TERORISTIČKI NAPAD U KANADI: Islamista Majkl Zehaf-Bibe ubio vojnika i pucao u parlamentu!

Planeta -
Kanadska policija je saopštila da je identifikovala napadača, koji je kanadski državljanin rođen 1982. godine i nedavno je prešao u islam. Napadač je stradao u obračunu s policijom
1 / 3 Foto: Twitter

Jedan kanadski vojnik ranjen u pucnjavi ispred ratnog spomenika u Otavi nakon čega je napadač viđen kako s vatrenim oružjem trči prema Parlamentu. Potom je u parlamentu došlo do vatrenog obračuna u kojem je, prema vlastima, ubijen najmanje jedan napadač. Napadač je stradao u obračunu s policijom

OVDE MOŽETE UŽIVO PRATITI ŠTA SE DOGAĐA U OTAVI:

http://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48

23.30 - Policja je uspela da identifikuje napadača, koji je ubio vojnika i pucao u parlamentu. Radi se o kanadskom državljaninu Majklu Zehafu Bibeu rođenom 1982. godine. Vlasti i očevici kažu da je čovek s maramom na licu pucao na vojnika kod spomenika žrtvama Prvog svetskog rata, posle čega je ušao u parlement gde je ubijen u obračunu. Bolinički zvaničnici su rekli da su još dve osobe ranjene i da su u stabilnom stanju.

22.27 - Kanadske vlasti su saopštile da je osoba koja je nedavno prešla u islam ubila jednog kanadskog vojnika pre nego što ju je ubila policija.

22.15 - Američki predsednik Barak Obama osudio je danas "nečuveni napad" u kanadskoj prestonici u kojem je ubijen vojnik na počasnoj straži. Bela kuća je saopštila da je Obama u telefonskom razgovaru s kanadskim premijerom Stivenom Harperom ponudio pomoć SAD.

21.00 - Policijski zvaničnici saopštili su da ne mogu da potvrde da je ista osoba pucala na vojnika kod memorijalnog spomenika, a kasnije i otovrila i vatru u Parlamentu.

19.45 - Snajperisti raspoređeni po krovovima zgrada.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

20.50 - Bela kuća ponudila pomoć kanadskim vlastima

19.40 - Mediji javljaju da je pripadnicima kanadske vojske rečeno da ako izlaze iz domova - izlaze u civilu. Osim ako nisu u aktivnoj službi.

19.03 - Raša tudej javlja da je preminuo kanadski vojnik koji je ranjen u današnjoj pucnjavi u Otavi.

18.52 - U strahu od terorista kanadski poslanici se zabarikadirali u sali.

18.38 - Policija potvrdila da je do sada najmanje dvoje ranjeno, među kojima je i jedan kanadski vojnik.

18.22 - Ovde pogledajte snimak pucnjave u Parlamentu u Otavi.

18.17 - Kanadske vlasti objavile su da današnji incident tretiraju kao teroristički napad.

18.02 - Pucnjava kod tržnog centra. Najverovatnije se radi o razmeni vatre između policije i osumnjičenog.

17.52 - O pucnjavi u Otavi obavešten i predsednik SAD Barak Obama

17.36 - Policija je dobila naređenje da uhvati još dvojicu osumnjičenih. Jedan od njih je pobegao peške, dok je drugi na motoru.

17.30 - Policija u Otavi je zvanično potvrdila da su u pucnjavi učestvovale 2 ili 3 osobe, od kojih je jedna ubijena u Parlamentu.

17.26 - Strani mediji javljaju da je premijer Stiven Harper je hitno napustio Parlament i trenutno je navodno na sigurnom.17.25 - Svedoci napadača opisuju kao muškarca s puškom ili automatom, obučen je u tamni kaput.

17.22 - Prema još ne potvrđenim informacijama jedan od napadača je ubijen.

17.20 - Policija tvrdi da se jedan ili više napadača najverovatnije nalaze na krovu Parlamenta

17.15 - Svedoci kažu da su videli muškarca u svojim tridesetim godinama, sa crno-belom maramom oko glave. Zapucao je dva puta ka vojniku.

17.11 - Policija upozorava građane da se sklone sa prozora i krovova.

17.10 - Za sada se ne zna još da li su u napadu učestvovale dve ili jedna osoba Okolne zgrade su pod ključem, niko ne sme da uđe ni da izađe, dok posebne policijske jedinice tragaju za napadačem.

Ovaj napad dogodio se samo dva dana nakon što je nedaleko Montreala muškarac koji je nedavno prešao u islam pregazio dva vojnika od kojih je jedan preminuo od povreda.

http://www.youtube.com/watch?v=q5Vn4Gztnfk

Prema rečima očevidaca, policija je napadača pratila do bloka zgrada odakle se čulo tridesetak pucnjeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track