KONTRAMERA: Putin zabranio poljoprivredne proizvode iz zemalja koje su im uvele sankcije!

Ruski odgovor

KONTRAMERA: Putin zabranio poljoprivredne proizvode iz zemalja koje su im uvele sankcije!

Planeta -
Ukazom O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije, zabranjen je ili ograničen uvoz sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz "O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije", saopštila je pres služba Kremlja.

Ta odluka neće pogoditi naše poljoprivrednike i privrednike zahvaljujući mudrom stavu srpskog premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Konkretno, tim dekretom se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije, prenela je agencija Interfaks.

Kanadska vlada danas je uvela nove sankcije protiv ruskih zvaničnika, banaka i kompanija zbog, kako se navodi u saopštenju, podrške zvanične Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Kanadski premijer Stiven Harper izjavio je da "nastavak ilegalne okupacije ukrajinskog poluostrva Krima i provokativne vojne aktivnosti Rusije na istoku Ukrajine i dalje veoma zabrinjavaju Kanadu i ostatak međunarodne zajednice", prenela je agencija AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track