(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) TRUNU NA VRUĆINI: Porodice izbacuju žrtve ebole na ulicu!
Foto: Rojters

Virus odneo blizu 1.000 života

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) TRUNU NA VRUĆINI: Porodice izbacuju žrtve ebole na ulicu!

Planeta -
Na taj način sebe i druge izlažu riziku od zaraze. Zamolili smo ljude da ostave tela u kući i obavestili da ćemo ih mi pokupiti u najkraćem vremenskom roku, naveo je Braun

Telo mladića izbačeno je na ulicu, gde je počelo da trune, naočigled prolaznika i dece. On je samo jedna od mnogih žrtava ebole kojeg je rodbina izbacila iz kuće u strahu da će dobiti smrtonosni virus.

Ebola izaziva krvarenje iz očiju i usta i do sada je uzela oko 900 života u Africi. Prošle nedelje vlada Liberije donela je stroge mere kako bi sprečili dalje širenje virusa, među kojima su zatvaranje škola, omogućavanje karantina kuće žrtava i neprestano praćenje zdravstvenog stanja njihovih najbližih.

Prema rečima ministra informisanja, Levisa Brauna, meštani su počeli da izbacuju tela na ulicu, u strahu da će njihov ostanak povećati rizik od oboljevanja.

"Na taj način sebe i druge izlažu riziku od zaraze. Zamolili smo ljude da ostave tela u kući i obavestili da ćemo ih mi pokupiti u najkraćem vremenskom roku", naveo je Braun.

Mnoge žrtve u se zarazile u kontaktu sa drugim žrtvama, do čega uglavnom dolazi zbog tradicija na sahranama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track