(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) OSVETA DEJVIDU KAMERONU: Dželat odrubio glavu hrvatskom zetu!

Ubijen novinar, koji je oženjen Hrvaticom

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) OSVETA DEJVIDU KAMERONU: Dželat odrubio glavu hrvatskom zetu!

Planeta -
Snimak naslovljen "Poruka saveznicima Amerike" započinje govorom britanskog premijera Dejvida Kamerona o radu sa iračkom vladom i kurdskim borcima koji se bore protiv džihadista

BAGDAD - Džihadisti Islamske države objavili su snimak na kojem je prikazano odsecanje glave britanskog humanitarnog radnika Dejvida Hejnsa (44). Hejns, koji ima dvoje dece u Pertu u Škotskoj, kidnapovan je prošle godine tokom rada za francusku agenciju "ACTED" u Siriji, prenela je agencija Rojters.

Snimak naslovljen "Poruka saveznicima Amerike" započinje govorom britanskog premijera Dejvida Kamerona o radu sa iračkom vladom i kurdskim borcima koji se bore protiv džihadista.

"Ovaj Britanac mora da plati cenu zbog vaših obećanja Kamerone o naoružanju kurdskih boraca protiv Islamske države", rekao je maskirani muškarac obučen u crno sa britanskim akcentom i koji stoji iznad Hejnsa, obučenog u narandžasto klečeći na kolenima.

Potom se vidi odsecanje glave Hejnsu, a snimak se završava prikazivanjem još jednog taoca dok maskirani muškarac preti da će biti i on ubijen ako Kameron nastavi da podržava borbu protiv Islamske države. Džihadisti su na isti način prethodnog meseca usmrtili dvojicu Amerikanaca, novinare Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa.

http://www.youtube.com/watch?v=7OzAB_k9-ps

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track