PODGORICA: Pokret Udar traži oslobađanje demonstranata
Foto: Tanjug

Posle nemira u Crnog Gori

PODGORICA: Pokret Udar traži oslobađanje demonstranata

Planeta -
Oko 50 ljudi, među kojima su i novinari i univerzitetski profesori, okupilo se danas izpred zrade Ministarstva unutrašnjih poslova. Oni smatraju da je policija juče "uhapsila nevine ljude koji su pokušali da se mirnim putem bore protiv diktature"

PODGORICA - Nekoliko desetina ljudi zatražilo je danas puštanje na slobodu mirnih demonstranata sa jučerašnjih protesta u Podgorici zbog nezadovoljstva aktuelnom vlašću.

Oko 50 ljudi, među kojima su i novinari i univerzitetski profesori, okupilo se danas izpred zrade Ministarstva unutrašnjih poslova. Oni smatraju da je policija juče "uhapsila nevine ljude koji su pokušali da se mirnim putem bore protiv diktature".

Jedan od okupljenih, iz pokreta "Udar", Vuk Vujić, kazao je da su jučeršnji incidenti tokom demonstracija protiv vlasti u Podgorici, "instalirani od strane režima". Policija je tokom protesta inspirisanih dešavanjima u BiH uhapsila juče 20 osoba i odredila im pritvor. Pored huligana koji su stvarali nerede, kamenovali zgradu vlade, nasrtali na policiju, uništavali parkovski mobilijar, uhapšena je grupa učesnika protesta koja je odbila zahtev policije da ustane sa saobracjajnice u centru Podgorice i ne remeti saobraćaj.

Tužilaštvo im je odredilo dvodnevni pritvor, a među uhapšenima su dopisnik beogradskog Nedeljnika, kolumnista podgoričkih Vijesti i novinar Monitora Marko Milačić, i portparol nevladine organizacije Forum 2010, Boban Batrićević.

Tokom dana policija je postavila zaštitne ograde oko zgrade skupštine i vlade. Pojedine ulice u centru grada, u okolini vlade, bile su zatvorene za saobraćaj. Nedeljnik je danas tražio hitno oslobađanje Milačića, a ranije je i crnogorski opozicioni Demokratski front tražio puštanje na slobodu osoba koje su mirno protestovale i nisu se sukobile sa policijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track