POLICAJAC PLAKAO KAO MALO DETE: Ubio sam brata, pustite me da se ubijem!

Kobna greška

POLICAJAC PLAKAO KAO MALO DETE: Ubio sam brata, pustite me da se ubijem!

Crna Hronika -
Aleksandar Simić (28) tragično nastradao kad je slučajno opalio pištolj koji je u ruci držao njegov kolega iz Interventne jedinice Miodrag Ristić (31)

NOVI SAD - Kobna greška!Aleksandra Simića, zvanog Simke (28), policajca Interventne jedinice u Novom Sadu, nehotice je ubio kolega i najbolji prijatelji Miodrag Ristić, zvani Rile (31), koji je nakon toga pokušao da se ubije. Tragedija se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka, sat posle ponoći, u „Tapas baru“ u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu.Kako saznajemo, Ristićev pištolj je slučajno opalio i nesrećnog Simića pogodio u glavu, usmrtivši ga na licu mesta. Obojica su bili van dužnosti, a kobne večeri su radili kao obezbeđenje u lokalu u kojem se desila nesreća.Pogođen prolaznik- Simić i Ristić su radili u slobodno vreme kao obezbeđenje u lokalu „Tapas bar“. Te večeri je Rile bio pod dejstvom alkohola. U jednom momentu je izvadio službeni pištolj i počeo njim da mlatara po lokalu. Šalili su se, smejali, a onda je sasvim neočekivano opalio pištolj koji je bio okrenut prema Simketu. Taj jedan hitac bio je koban jer ga je pogodio direktno u glavu - kaže izvor Kurira. Ristić je vrisnuo i istog momenta kleknuo na kolena, dozivajući najboljeg prijatelja. Pokušao je reanimaciju, ali nije bilo spasa.- Kad je shvatio da ga je usmrtio, Ristić je izvadio pištolj u nameri da se ubije. U tom momentu na njega su skočila petorica muškaraca koji su se zatekli u lokalu. Kad su pokušali da mu odbace pištolj, koji je već bio naslonio sebi na čelo, ispaljeni metak je rikošetirao i pogodio u prst prolaznika na ulici, inače bivšeg policajca Milana T., koji takođe radi kao obezbeđenje u drugom lokalu - objašnjava naš sagovornik.Plakao kao malo deteUbrzo su u lokal stigle policijske patrole.- Jedva smo savladali Ristića. Plakao je kao malo dete, stalno ponavljajući: „Ubio sam brata, pustite me da se ubijem“. I kad smo ga stavili u maricu, njegov vrisak je odjekivao, a to su čuli i svi stanari koji se nalaze u blizini. Pokušavao je čak da izađe i iz marice kako bi sebi presudio. Njih dvojica su bili nerazdvojni, najbolji prijatelji - priča jedan od Simićevih i Ristićevih kolega. Ristiću je određeno policijsko zadržavanje, ali s obzirom na to da je zapao u nervno rastrojstvo, hitno je prebačen na neuropsihijatriju KC Vojvodine.

Komšija... Nebojša Karišić
Komšija... Nebojša Karišić

I Aleksandrov otac slučajno ubijenNesrećni Aleksandar Simić stradao je slično kao i njegov otac pre dvadesetak godina u Batočini!- Pokojnog Ljubišu je nehotice upucao prijatelj. Aleksandar je tad imao osam-devet godina. Zla kob prati tu porodicu, a divni su ljudi. Jadna Svetlana, doživela je da sahrani muža, a sad će i sina - kaže za Kurir prijatelj porodice Simić.Za Aleksandrom žali cela Batočina. On je ovde završio osnovnu školu, a onda se zaputio u Sremsku Kamenicu, u srednju policijsku školu. Po diplomiranju se vratio kući i zaposlio u batočinskoj policiji. Pre šest godina prešao je u Novi Sad, a za njim je krenuo i mlađi brat Tomislav.Aleksandrovi majka Svetlana i baka Nadežda nisu mogle pred novinare.- Morate ih razumeti. Čekale su da se Aca oženi devojkom Sanjom, što je uskoro planirao, a u ponedeljak su ih obavestili da im je sin i unuk poginuo. Skrhane su bolom, ne znaju za sebe - kaže nam Nebojša Karišić, policajac i komšija Simića.(B. V.)

Supruga zanemela, posetio je Simićev bratU podstanarskom stanu u kojem živi porodica Ristić juče su se mogli čuti samo jecaji i plač. Supruga s dve malene ćerkice, koje još nisu ni krenule u školu, u šoku je, nema snage da progovori.- Kod nje je bio Simićev brat, pričali su... Rekao je da oni neće goniti Ristića jer i sam zna koliko su dobri drugari bili njih dvojica - kaže nam jedan od poznanika porodice Ristić, dodajući da je on bio prinuđen da radi dodatni posao kao obezbeđenje kako bi mogao da izdržava porodicu.

Kako je došlo do nesreće- 00.50 Ristić mlatara pištoljem i slučajno ispaljuje hitac, koji nesrećnog Simića pogađa u glavu- 00.51 Ristić je vrisnuo i kleknuo na kolena. Nekoliko minuta pokušava reanimaciju, ali bez uspeha- 00.58 Ristić vadi pištolj i stavlja ga na čelo. Gosti lokala skaču na njega i sprečavaju ga, a ispaljeni metak rikošetira i pogađa prolaznika na ulice- 01.06 Stižu policijske patrole, započinje uviđaj- 02.30 Ristića odvode u marici, njegovi krici odjekuju ulicom

Istovetne tragedije- JUL 2011 - Policajac Predrag Jaćović (20) iz Plandišta, zaposlen u policijskoj stanici u Zmajevu, nastradao je kad ga je u službenim prostorijama hicem iz službenog pištolja slučajno ranio u glavu kolega Saša R.- JANUAR 2006 - Dragan Vulović (36), policajac PS Stari grad, hicem iz službenog pištolja pogodio je u čelo kolegu Dušana Todorovića (35), koji je umro na licu mesta. Vulović je, kad je video šta je uradio, pokušao da se ubije, ali je sprečen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track