POSLE 60 MEČEVA: Benfika bez Srba u prvih 11, Marković ušao sa klupe
Foto: AP

Žesus doneo čudnu odluku

POSLE 60 MEČEVA: Benfika bez Srba u prvih 11, Marković ušao sa klupe

Fudbal -
U meču Lige Evrope protiv AZ Alkmara na klupi su bili i Miralem Sulejmani i Filip Đuričić

Fudbaleri Benfike gostovali su AZ Alkmaru (0:1) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige Evrope, a kuriozitet tog duela je da u startnih 11 portugalskog tima nije bilo nijednog srpskog fudbalera!

Prvi put od 7. marta 2013. godine i 60 zvaničnih mečeva Benfika će srpske fudbalere imati samo na klupi. Priliku da zaigraju čekali su: Lazar Marković, Miralem Sulejmani i Filip Đuričić.

Ovakva odluka trenera Žorža Žesusa, posebno je zanimljiva, ako se uzme u obzir činjenica da su specijalizovani fudbalski sajtovi, kao veliku prednost Benfike u odnosu na AZ za koji od prvog minuta igrao Nemanja Gudelj (izašao u 70.), isticali igru Lazara Markovića, koji je na teren ušao tek iu 80. minutu.

Podseća se da nekadašnji napadač Partizana može da igra na svakoj poziciji u navali, da poseduje neverovatan osećaj za dribling i prostor, a da ga posebno krasi solo prodor uz podsećanje na Markovićev gol u lisabonskom derbiju protiv Sportinga.

http://www.youtube.com/watch?v=uZn2aOqEHAc

Brzonogi fudbaler bio je strelac za portugalske "orlove" sedam puta u dosadašnjem toku sezone, zabeležio je četiri nastupa u Ligi šampiona i postigao pogodak protiv PAOK-a u Ligi Evrope.

http://www.youtube.com/watch?v=98YW8MvGKDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track