PRISILNO SLETANJE: Opet u problemu, avion Malezija erlajnsa tokom leta ostao bez struje!
Foto: AP

Novi incident

PRISILNO SLETANJE: Opet u problemu, avion Malezija erlajnsa tokom leta ostao bez struje!

Planeta -
Avion je leteo iz Kuala Lumpura u Seul u Južnoj Koreji, kada je prestao sa radom glavni generator koji avion snabdeva strujom

Avion Malezija erlajna zbog problema sa generatorom u ponedeljak je prisilno sleteo Hong Kong, prenosi Foks njuz. Ovo je treći incident ove kompanije u nešto više od dve nedelje, kada je nestao njihov avion sa 239 putnika i članova posade, koji se prema poslednjim informacijama srušio u Indijski okean, i niko nije preživeo. Ovaj put je došlo do problema na letu MH 066.Prema službenoj izjavi kompanije na Fejsbuku, avion je leteo iz Kuala Lumpura u Seul u Južnoj Koreji, kada je prestao sa radom glavni generator koji avion snabdeva strujom.

Iz Malezija erlajna su dodali da je pomoćni agregat bio u mogućnosti da snabdeva avion električnom energijom. Letom je putovao 271 putnik, a u Hong Kong je sleteo bez problema. Putnici su preusmereni na druge letove.

Podsetimo, premijer Malezije Nadžib Razak rekao je danas na hitnoj konferenciji za štampu u Kuala Lumpuru da je malezijiski putnički avion MH 370 koji je nestao pre više od dve nedelje pao u Indijski okean.

"Sa dubokom žalošću i tugom moram da vas obavestim da se, po novim podacima, let MH370 zavšio daleko na jugu Indijskog okeana", rekao je premijer.

(Kurir/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track