PREMIJER LIGA: Čelsi ne posustaje, Tadić namestio pobedu Sautemptona
Foto: Reuters

Plavci čuvaju prvo mesto

PREMIJER LIGA: Čelsi ne posustaje, Tadić namestio pobedu Sautemptona

Fudbal -
Fudbaleri Čelsija učvrstili su se na čelu tabele Premijer lige pošto su u Londonu ubedljivo savladali ekipu Aston Vile sa 3:0

LONDON - Fudbaleri Čelsija učvrstili su se na čelu tabele Premijer lige pošto su u Londonu, u utakmici 6. kola, ubedljivo savladali ekipu Aston Vile sa 3:0.Plavci su poveli preko Oskara u 7. minutu, tu prednost je duplirao Dijego Košta u 59, da bi konačan rezultat postavio je Vilijan u 79. minutu.Uz dosta problema trijumf je upisao i Mančester junajted, koji je na Old Trafordu savladao Vest Hema sa 2:1. Izabranici Luja van Gala poveli su pogocima Vejna Runija u 5. i Robina van Persija u 22. minutu, ali je Dijafra Saho u završnici prvog poluvremena vratio nadu gostima.Usledio je novi šok za navijače Junajteda, pošto je Runi u 60. minutu zaradio crveni karton. "Đavoli" su na kraju ipak sačuvali prednost i osvojili sva tri boda.Gradski rival Mančester siti je u gostima savladao Hal sa 4:2. Edin Džeko je postigao dva gola za Građane, a u strelce su se upisali i Frenk Lampard i Serhio Aguero.Ekipa Sautemptona je na svom terenu pobedila ekipu Kvins Park Rendžersa sa 2:1. Sautempton je poveo preko Bertrana u 55. minutu, Ostin je izjednačio u 66, ali je Pele samo dva minuta kasnije, na asistenciju reprezentativca Srbije Dušana Tadića, doneo pobedu domaćem timu.

Rezultati 6. kola Premijer lige:Subota:Liverpul - Everton 1:1Čelsi - Aston Vila 3:0Kristal Palas - Lester 2:0Hal - Mančester Siti 2:4Mančester Junajted - Vest Hem 2:1Sautempton - Kvins Park Rendžers 2:1Sanderlend - Svonsi 0:0Arsenal - Totenhem (18.30)

Nedelja:VBA - Barnli

Ponedeljak:Stouk - Njukasl

TABELA: Čelsi 16, Sautempton 13, Mančester Siti 11, Svonsi 10, Aston Vila 10, Arsenal 9, Mančester Junajted 8, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track