NIKOLIĆ: Ovo je najslađa pobeda za svakog ko voli Partizan
Foto: Partizan.rs

Pobedili najvećeg rivala

NIKOLIĆ: Ovo je najslađa pobeda za svakog ko voli Partizan

Fudbal -
Ovo je bilo veče za uživanje. Najveće čestitke idu igračima Partizana, pobedili su najvećeg rivala i ovo je najslađa pobeda za svakog ko voli Partizan, rekao je trener Partizana Marko Nikolić

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da ne bi voleo da se pobeda nad Crvenom zvezdom protumači u javnosti kao da je prvenstvo završeno."Ništa još nije gotovo, ne bih voleo da neko ovo protumači na način kao da je rešeno prvenstvo. Imamo paklen raspored ispred sebe. Derbi je bio dobar, dinamičan, uzbudljiv i pun ritma, bez previše praznih minuta", rekao je Nikolić.Partizan je kao domaćin u 9. kolu Superlige Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 i sada ima četiri boda više od "večitog" rivala i utakmicu manje."Ovo je bilo veče za uživanje. Najveće čestitke idu igračima Partizana, pobedili su najvećeg rivala i ovo je najslađa pobeda za svakog ko voli Partizan", kazao je Nikolić.On je dodao da ne žali previše za propuštenim šansama, ali da je njegova ekipa trebalo mnogo ranije da postigne pogodak."Ne žalim sada kada je utakmica dobijena, kada su tri boda tu. Vreme je za radost. Ali, mislim da smo pre gola imali nekoliko velikih šansi i trebalo je ranije da lopta završi u mreži Zvezde", naveo je trener crno-belih.Nikolić je priznao da je nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu."U prvom poluvremenu nismo radili neke osnovne stvari, uneli smo sebe u nervozu. Zvezda je bila opasna iz kontranapada. To nije bio Partizan. U drugom delu smo dodali gas i bili dosta bolji rival", kazao je Nikolić.Trener Partizana je posebno pohvalio strelaca jedinog gola Nikolu Drinčića, koji je u 77. minutu fantastičnim slobodnim udarcem rešio pitanje pobednika."Drinčić je postao majstor za ove utakmice. Posebno mi je drago zbog njega, videlo se u kakvim je bolovima završio utakmicu", kazao je Nikolić.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je evrogol Nikole Drinčića nagrada za bolju igru crno-belih u drugom poluvremenu.

"Evrogol je rešio derbi, izuzetno bitna pobeda, značiće nam u nastavku prvenstva, ali ništa nije gotovo. Na njihovu žalost, a na našu sreću Zvezda je propustila šanse preko Jovića. U nastavku smo bili bolji i pobedili", rekao je Ilić.

Napadač Petar Škuletić imao je nekoliko prilika, ali je sve njegove pokušaje odbranio golman Predrag Rajković.

"Nije me hteo gol, ali ne žalim. Živeo sam za pobedu u derbiju, to mi se ostvarilo. Sada imamo veliku bodovnu prednost, ali i obavezu da je uvećemo u zaostaloj utakmici protiv OFK Beograda", poručio je Škuletić.

Štoper Partizana Lazar Ćirković nije krio zadovljstvo nakon pobede nad Zvezdom.

"Moj prvi derbi kakav se samo poželeti može. Nervozno smo ušli u meč, ali smo u nastavku ziagralo bolji od rivala i gol je došao kao nagrada. Mogli smo i ubedljivije da pobedimo, ali trijumfu se ne gleda u zube", rekao je Ćirković.Partizan će u četvrtak dočekati Bešiktaš u Ligi Evrope, dok će za vikend gostovati Jagodini u Superligi Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track