UŽIVO BLOG:Juventus pita za Podolskog
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG:Juventus pita za Podolskog

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Brazilci bolji od Slovenaca Košarkaška reprezentacija Brazila pobedila je Sloveniju sa 88:84 na turniru u Ljubljani u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji. Brazilci su do trijumfa došli posle produžetka, pošto su uspeli da se vrate u samom finišu utakmice.Brazilce je do trijumfa predvodio Spliter sa 18 poena, dva manje je upisao Varežao, koji je imao i osam skokova, dok je Mačado meč završio sa 13 poena. Kod Slovenaca, Prepelčić je postigao 19 poena, jedan više od Dragića, koji je dodao i sedam asistencija i četiri skoka, a dvocifren učinak imao je još Zupan, sa deset poena. Na drugom meču na turniru, Litvanija je pobedila Iran sa 80:67.
23:35 - Počeo Međunarodni festival sportskog filma na ZlatiboruTreći Međunarodni festival sportskog filma otvoren je na Zlatiboru svečanom dodelom nagrada festivala za životno delo u oblasti sporta i filma. Ovogodišnji laureati su gimnastičar Miroslav Cerar, košarkaški trener Ranko Žeravica, fudbalski trener Radomir Antić, predsednik Fudbalske federacije države Ilinois Branko Ilić i reditelj Goran Marković.Priznanja su ove godine dobile i Filmske novosti,koje će u okviru festivala prikazati filmski program sa temom sporta od 1946. do 1989.godine, kao i promovisati Monografiju 70 godina Filmskih novosti, povodom kojih je večeras otvorena i prva u Srbiji Izložba Filmskih novosti. Priznanja su dodeljena i Sportskom savezu Srbije i Jugoslovenskoj kinoteci. Međunarodni festival sportskog filma traje do 25.avgusta a u takmičarskoj konkurenciji nastupiće autori dokumentarnih filmova iz Indije, Engleske, Istočnog Timora, Francuske, Rusije, Poljske, SAD, Kanade,Turske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
22:50 - PSŽ ne može bez Ibrahimovića, Evijanu prvi bodFudbaleri Evijana odigrali su danas kod kuće 0:0 sa šampionom Pari Sen Žermenom u trećem kolu prvenstva Francuske. PSŽ je igrao bez prve zvezde Zlatana Ibrahimovića, koji je povređen, i nije uspeo da ugrozi gol domaćina. Ovo je "svecima" drugi nerešeni rezultat do sada uz samo jednu pobedu. Evijanu je ovo prvi bod posle dva poraza.
22:35 - Kadeti Srbije bolji od košarkaša Turske Muška kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 16 godina, pobedila je Tursku sa 67:63 (18:9, 23:19, 10:15, 16:20) u trećem kolu A grupe Evropskog prvenstva, koje se održava u Letoniji.Naši mladi košarkaši su osvojili prvo mesto u grupi sa maksimalnim učinkom. U četvrtfinalnoj grupi reprezentacija Srbije će 24. avgusta igrati protiv Hrvatske, dan kasnije protiv Bosne i Hercegovine, a u poslednjem kolu 26. avgusta se sastaje sa Letonijom.
22:20 - Sevilja našla zamenu za MorenaSevilja je dovela zamenu za Alberta Morena, a to je doskorašnji levi bek kijevskog Dinama Benoa Tremulinas (28)
21:33 - UEFA ne priznaje rezultate klubova sa KrimaEvropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da neće priznati rezultate klubova sa Krima koji se takmiče u organizaciji Ruskog fudbalskog saveza (RFU).Odluka Odbora za hitna pitanja UEFA, kako se navodi, posledica je "složenih i teških činjeničnih i političkih razloga".Prošlog meseca RFU je odobrio da tri kluba sa Krima, poluostrva koje je u martu pripojeno Rusiji, mogu da nastupaju u južnoj grupi nacionalne Treće lige.Radi se o klubovima TSK Simferopolj, SKCF Sevastopolj i Žemčužina Jalta.
21:00 - Juventus pita za Podolskog Prema pisanju italijanskih medija, direktor Juventusa Bepe Marota pozvao je upravu Arsenala i raspitao se za cenu Lukasa Podolskog. Nemac se već neko vreme nalazi na izlaznim vratima Emirejtsa, a prethodno su bili zainteresovani i Galatasaraj i nekoliko nemačkih klubova.
20:40 - Milunović u Grčkoj
Foto: Saša Pavlić
Doskorašnji napadač Crvene zvezde Luka Milunović karijeru nastavlja u Grčkoj. On je potpisao trogodišnji ugovor sa prvoligašem Platanijasom.
19:50 - Lenđer bez finala na 100 metara delfin Srpski plivač Ivan Lenđer ostao je bez plasmana u finale na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Berlinu, pošto je bio sedmi u svojoj grupi. Lenđer je u cilju imao vreme od 52.59, a najbrži je u toj polufinalnoj grupi bio Poljak Konrad Černijak, koji je postavio vreme 51.58.Černijak je bio najbolji u polufinalu, sa 22 stotinke prednosti u odnosu na Adama Bereta iz Velike Britanije, koji je bio najbrži u drugoj grupi. Lenđer je imao ukupno 13. vreme u polufinalu.
19:10 - Keiroš produžio ugovor sa IranomPortugalski stručnjak Karlos Keiroš ostaje na klupi reprezentacije Irana pošto je produžio ugovor do 2018. godine.
18:33 - Simonovićeva bez finala na 200 metara slobodno Srpska plivačica Katarina Simonović nije uspela da se plasira u finale trke na 200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Simonovićeva je u svojoj polufinalnoj grupi zauzela poslednje, osmo mesto, u vremenu od 2:00.77 minuta.Najbrža u toj grupi je bila Italijanka Federika Pelegrini, u vremenu od 1:56.69 minuta, ispred Femke Hemskerk iz Holandije i Šveđanke Mišel Kolmen. Simonovićeva je imala ukupno 14. vreme u polufinalu.
18:27 - Soldado na listi mogućih zamena za BalotelijaFudbalski klub Milan želi da dovede napadača Totenhema Roberta Soldada kao zamenu za Marija Balotelija, koji će gotovo sigurno potpisati za Liverpul. Soldado je prošlog leta za 26 miliona funti iz Valensije prešao u Totenhem, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu Maurisija Poketina. Španac je zamena Emanuelu Adebajoru.On je prošle sezone odigrao ukupno 37 utakmica za Totenhem i postigao je 12 golova. Karijeru je 2002. godine počeo u drugom timu Real Madrida, za prvi tim tog kluba igrao je tri godine, a zatim je otišao na pozajmicu u Osasunu. Igrao je još za Hetafe i Valesniju. Za reprezentaciju Španije do sada je odigrao 12 utakmica i postigao sedam golova.
17:45 - Samaras novo pojačanje Vest BromaFudbalski reprezentativac Grčke Jorgos Samaras potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vest Bromvič Albionom, potvrdio je u petak taj premijerligaš. On dolazi u klub iz Birmingema kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa škotskim Seltikom."Doveli smo igrača koji ima dosta iskustva i srećan sam što je Samaras došao u naš klub. On je igrao na najvišem mogućem nivou kao što su Liga šampiona, Evropsko i Svetsko prvenstvo", rekao je menadžer Vest Bromviča Alan Irvajn za klupski sajt.Samaras je prošle sezone postigao 11 golova na 32 utakmice za Seltik. 17:10 - Hamilton najbrži, Rozberg ga pratiVozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je ubedljivo najbolje vreme dana na treninzima pred 12. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Belgije. Hamilton je najbrži krug na legendarnoj stazi “Spa Frankoršamp” kompletirao u vremenu od 1:49.189 minuta i šest desetinke iza sebe ostavio je svog timskog kolegu Nika Rozberga.Treće mesto zauzeo je Fernando Alonso u Ferariju, koji je imao sedam i po desetinki zaostatka u odnosu na Hamiltona, a ujedno je poslednji vozač koji je bio unutar sekunde od Britanca.
16:25 - Horner ne brani titulu na VueltiAmerički biciklista Kris Horner neće braniti titulu na ovogodišnjoj trci Vuelta u Španiji. Ekipa Lampre-Merida odlučila je "da ne dozvoli svom biciklisti da učestvuje na Vuelti", nakon što se pojavio problem prilikom testiranja krvi, pošto je Horner "oralnim putem uneo kortizon zbog dugotrajne infekcije". Lekar ekipe Karlo Gardaskjone naveo je u saopštenju da je "lečenje Hornera kortizonom posle upornog bronhitisa nakon Tur d"Fransa i Trke oko Jute, bio jedini način da se reši problem".16:05 - Pogledajte kako izgleda Ledeni izazov fudbalera Voždovca
http://www.youtube.com/watch?v=Llzvoosoedo
15:51 - Berluskoni posetio fudbalere Milana
Predsednik Milana Silvio Berluskoni posetio je fudbalere tog kluba u trening kampu, kako bi im pružio podršku pred početak sezone u italijanskom prvenstvu. Berluskoni je u kamp Milanelo sleteo u helikopteru, a dočekao ga je trener Filipo Inzagi. Berluskoni je poslednjih nekoliko meseci izbegavao trening kamp Milana da bi se koncentrisao na svoju političku karijeru. Milan će sezonu početi 31. avgusta, kada će dočekati Lacio u prvom kolu Serije A.
Foto: AP
Foto: AP

15:29 - Marić očekuje pobedu protiv ZvezdeTrener Vojvodine Zoran Marić rekao je danas da očekuje efikasan meč protiv Crvene zvezde u trećem kolu Superlige, kao i da se nada pobedi koja bi novosadski tim zadržala na vrhu tabele. "Pripremamo se za utakmicu protiv Crvene zvezde kao i za sve ostale, uprkos činjenici da nam u goste dolazi šampion Srbije. Očekujem lep ambijent i utakmicu za koju se nadamo da ćemo uspeti da je uvedemo u tok koji očekujemo. Želimo da ostvarimo povoljan rezultat, a to je u ovom slučaju za nas samo pobeda", rekao je Marić. On je dodao da Crvena zvezda ima odličan tim, u kojem je posebno apostrofirao napadački potencijal. "Kao i mi, Zvezda ima maksimalan bodovni učinak na početku prvenstva. Iskreno se nadam da ćemo prisustvovati jednoj dobroj utakmici sa puno golova. Očekujem veliki broj gledalaca", naveo je Marić.

15:13 - Bekvalac: Možemo da igramo sa Novim PazaromTrener fudbalera Radničkog 1923 Dragoljub Bekvalac rekao je da ima tim koji može da se suprostavi svakoj ekipi i da želi pobedu nad Novim Pazarom u trećem kolu Super lige Srbije. "Mislim da imamo tim koji će moći da se suprostavi na tako teškom gostovanju i da, iako su Pazarci nošeni dobrim rezultatima sa početka sezone i željom da pobede pred domaćom publikom, mi nećemo biti lak zalogaj. Idemo da se nadigravamo i da učinimo da iz te igre proizađe i rezultat", rekao je Bekvalac. Prema njegovim rečima, gostovanje Novom Pazaru je jedno od najtežih u Srbiji. Radnički će gotovati Novom Pazaru sutra u 17.00 u trećem kolu Super lige Srbije.14:54 - Falkao menja Balotelija u Milanu?Fudbalski klub Milan pokušaće da dovede Radamela Falkaa kao zamenu za Marija Balotelija. Milan će pokušati da dovede kolumbijskog napadača na jednogodišnju pozajmicu iz Monaka. Takođe, Milan je zainteresovan i za napadača Porta, takođe reprezentativca Kolumbije Džeksona Martinesa. Mario Baloteli otputovao je Englesku, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Liverpulom.14:35 - Rednap nudi posao GaskojnuTrener Kvins Park Rendžersa Hari Rednap rekao je da je ponudio bivšem fudbaleru Engleske Polu Gaskojnu priliku da radi u tom klubu kako bi nastavio da se bori protiv problema sa alkoholizmom. Gaskojn se leči u bolnici nakon što je pronađen pijan ispred svoje kuće. Rednap, koji živi blizu Gaskojna, pokušava da mu pomogne tako što želi da ga angažuje da radi sa mlađim kategorijama KPR.

14:19 - Felps se vratio plivanju

Osvajač 22 olimpijske medalje, američki plivač Majkl Felps vratio se danas sportu završivši kao četvrti u trci na 100 metara slobodnim stilom na Panpacifičkim igrama u Australiji. Felps je trku završio za 48,51 sekundu, iza Kamerona Mekivoja, Nejtana Ejdrijena i Džejmsa Magnusena. Felps, osvajač 18 zlatnih olimpijskih medalja, pokušaće da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru 2016. godine.14:00 - Samaras prešao u VBADosadašnji fudbaler Seltika Jorgos Samaras potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vest Bromvič Albionom. Samaras je kao slobodan igrač otišao iz Seltika, pošto mu uprava kluba nije ponudila novi ugovor. On će se tako vratiti u Premijer ligu, nakon što je igrao za Mančester siti od 2006. do 2008. godine. Poslednjih šest godina igrao je za Seltik. Samaras (29) je prošao omladinsku školu OFI-ja iz Krita i Herenvena, za čiji je prvi tim igrao od 2002. do 2006. godine. On je nakon toga prešao u Mančester siti, a 2008. godine potpisao je za Seltik. 13:46 - Kolaković vodi 14 igrača na pripremeSelektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je spisak igrača koji će ići na pripreme u Italiju, uoči SP u Poljskoj. Srbije sutra putuje u Italiju gde će u sklopu priprema za SP odigrati dve utakmice. U nedelju, 24. avgusta Srbija će igrati protiv Italije u gradu Kavalezeu od 20 časova, a dan kasnije, sa Brazilom u istom terminu. Na spisku su: Tehničari: Aleksa Brđović (Skra Belhatov) i Nikola Jovović (Fridrihshafen). Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina). Libera: Nikola Rosić (Lugano) i Neven Majstorović (Partizan Vizura). Blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata), Marko Podraščanin (Lube Maćerata) i Srećko Lisinac (Berlin). Primači: Miloš Nikić (Nižnji Novgorod), Nikola Kovačević (Verona), Nemanja Petrić (Peruđa), Marko Ivović (Pariz) i Uroš Kovačević (Modena). 13:29 - Rozberg najbrži na prvom treningu u BelgijiVozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na prvom treningu uoči trke F1 za Veliku nagradu Belgije. Rozberg je najbrži krug prešao za jedan minut, 51 sekund i 577 stotinki, a vozio je ukupno 25 krugova. Drugi je bio njegov klupski kolega Luis Hamilton sa 0,097 sekundi zaostatka, ali je vozio krug manje na treningu. Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso iz Ferarija ostvario je treće vreme sa 0,228 sekundi zaostatka iz 16 krugova, Dženson Baton iz Meklarena je četvrti sa 0,827 sekundi zaostatka a peti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija sa zaostatkom od 1,241 sekundi. 13:19 - Đurđić: Augzburg želi opstanak u BundesligiFudbaler Augzburga Nikola Đurđić rekao je da je cilj njegove ekipe u Bundesligi da što ranije obezbedi opstanak u ligi. "Želimo da taj cilj ostvarimo što ranije, a potajno se nadamo da ekipa može da ponovi prošlogodišnji uspeh. Osma pozicija bi bio sjajan rezultat", rekao je Đurđić. Nova sezona u nemačkoj Bundesligi počinje danas, a na otvaranju nove sezone Augzburg sutra gostuje Hofenhajmu. Srpski fudbaler je ovog leta potpisao za Augzburg i, kako je kazao, za kratko vreme dobro snašao u ekipi iz Bavarske.12:57 - Čilton vozi za Marusiju na VN BelgijeBritanac Maks Čilton voziće za Marusiju u predstojećoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije, nakon što je rešen spor sa čelnicima ekipe. Čiltona je zbog "pitanja oko ugovora" juče u ekipi zamenio Amerikanac Aleksandar Rosi, koji je vozio prvi trening uoči trke za Veliku nagradu Belgije. Rosi je zauzeo 20. mesto. Čilton je juče u saopštenju naveo da je "dobrovoljno prepustio svoje mesto drugom vozaču, kako bi omogućio ekipi da sakupi novac". 12:44 - Gvardiola: Bajern će se mučiti na startu sezoneTrener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je cilj njegove ekipe da odbrani šampionsku titulu u nemačkom fudbalskom prvenstvu i da očekuje "brži i bolji fudbal" svog tima u novoj sezoni. Bajern večeras od 20.30 protiv Volfsburga počinje odbranu titule u Bundes ligi. "Bundesliga je naš prioritet. To je najvažnija titula i naporno radimo svakog dana kako bismo je osvojili", rekao je Gvardiola. Gvardiola je ponovio da će se Bajern mučiti na početku sezone, ali da veruje da će njegov tim biti učesnik svih takmičenja kada dođe zimska pauza. "Neće biti lako na početku, ali ako u dobroj poziciji sačekamo zimsku pauzu, imaćemo dobru sezonu", rekao je on.

12:31 - Stjepanović stigao u BeogradDvostruki evropski šampion u plivanju Velimir Stjepanović doputovao je u Beograd, ali je na aerodromu Nikola Tesla izbegao mnogobrojne novinare koji su ga čekali. On je u glavni grad stigao redovnom linijom iz Berlina, ali nije izašao na glavni izlaz, nego na sporedni, i odmah se uputio prema Vladi Srbije gde će premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u 15 sati prirediti prijem u njegovu čast. Stjepanović je na šampionatu Evrope u Berlinu osvojio zlatne medalje na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

12:21 - Barselona bez Nejmara na startu sezoneBarselona će u prvom kolu Primere verovatno igrati bez Nejmara, pošto je brazilski fudbaler uganuo zglob. Nejmar je juče na treningu uganuo levi zglob. Brazilac se tek nedavno vratio treninzima, pošto se povredio još na SP. Nejmaru je napukao treći kičmeni pršljen kada ga je 4. jula, tokom četvrtfinalne utakmice Mundijala u Brazilu, reprezentativac Kolumbije Kamilo Zuniga kolenom udario u leđa. Barselona će u prvom kolu nove sezone u Primeri dočekati Elče u nedelju, 24. avgusta.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:54 - Heski: Dolazak Balotelija u Liverpul je veliki rizikNekadašnji fudbaler Liverpula i reprezentativac Engleske Emil Heski rekao je da je dolazak napadača Milana Marija Balotelija u taj klub veliki rizik. Baloteli bi uskoro trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa "crvenima", a cena transfera će iznositi 20 miliona evra."U fudbalskom smislu to je dobar posao. Mario je dobar igrač i ukoliko pogledate njegov golgenterski učinak on je među najboljima. Ipak, veliki znak pitanja stoji nad njim oko drugih stvari. Radne navike mu nisu jača strana, a nisam siguran kako će se uklopiti u sistem menadžera Rodžersa. Brendan misli da može, ali to svaki trener voli to da kaže", rekao je Heski.11:35 - Dešan vraća Riberija u reprezentacijuSelektor Francuske Didije Dešan rekao je da veruje da će fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi promeniti odluku o povlačenju iz reprezentacije. Riberi je nedavno najavio da više neće igrati za nacionalnu selekciju, jer želi da se fokusira na svoju porodicu. Međutim, Dešan se nada da će se on predomisliti pred EP koje se 2016. igra u Francuskoj. "To je njegov izbor. On je to najavio, ali ko zna kako će se osećati za dve godine. Mnogo igrača je promenilo odluku nakon povlačenja iz reprezentacije, pa čak i neka velika imena. Među njima je bio i Zinedin Zidan, koji je objavio povlačenje posle Evropskog prvenstva 2004, a vratio se 2005", kazao je Dešan.11:21 - Galatasaraj ne želi PodolskogPredsednik Galatasaraja Unal Ajsal rekao je da taj fudbalski klub ne planira da u svoje redove dovede Lukasa Podolskog iz Arsenala. Mediji su ranije ove nedelje pisali da je Arsenal spreman da proda nemačkog fudbalera, ali je Ajsal kazao da je posle razgovora s trenerom Ćezarem Prandelijem odustao od angažovanja Podolskog. "Pitao sam Prandelija da li treba da dovedemo Podolskog i on nam je rekao da bi taj transfer bio luksuz i da nam taj igrač nije potreban", naveo je Ajsal.11:05 - Babić: Voša se ne plaši ZvezdeFudbaler Vojvodine Srđan Babić rekao je da se njegova ekipa nikoga ne plaši, pa ni Crvene zvezde, i dodao da rezultat u predstojećem meču Super lige neće izostati ako odigraju kako umeju. "Iskustvo je na strani Zvezde, koja na startu ovog prvenstva deluje kao kompaktan tim, gde je igra pojedinaca podređena kolektivu. Što se nas tiče, imamo sjanu atmosferu u ekipi, mladost, borbenost i činjenicu da baš nikome u domaćem prvenstvu, pa ni šampionu Crvenoj zvezdi, ne priznajemo, niti mislimo da su bolji od nas", rekao je Babić. Vojvodina sutra od 20.30 dočekuje Crvenu zvezdu u trećem kolu Super lige Srbije. Obe ekipe su u prva dva kola zabeležile po dva trijumfa.

10:44 - Blan: Pravila UEFA ne dozvoljavaju da Di Marija dođe u PSŽ

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da sankcije UEFA zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja sprečavaju transfer fudbalera Reala Anhela Di Marije u francuski klub. UEFA je u krajem prošle sezone kaznila tim iz Pariza sa 60 miliona evra, od kojih je 40 uslovno, a u ovom prelaznom roku PSŽ ne sme da potroši više od 60 miliona evra. PSŽ je do sada potrošio 50 miliona samo na dolazak Davida Luiza iz Čelsija. "Postoji mnogo klubova koji su zainteresovani za Di Mariju, a mi ne možemo da uradimo ono što želimo. Biće teško ostvariti taj transfer jer ne smemo da dovodimo igrače zbog finansijskog fer-pleja. To mi je potvrdio predsednik Al Kalifi", rekao je Blan.

10:21 - Zvezda gostuje Vojvodini, Partizan čeka Donji SremUtakmicama trećeg kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a derbi kola igra se u Novom Sadu, gde će Vojvodina biti domaćin Crvenoj zvezdi. Utakmica se igra sutra od 20.30 na stadionu Karađorđe. Fudbaleri Partizana u nedelju od 19 časova igraju protiv Donjeg Srema. Beogradsku ekipu će predvoditi pomoćni trener Zvonko Varga, pošto je trener Marko Nikolić kažnjen utakmicom suspenzije zbog isključenja u Nišu, u prošlom kolu protiv Radničkog. Fudbaleri Čukaričkog sutra od 20 časova igraju u Čačku protiv Borca. U malom gradskom derbiju Voždovac će sutra od 17 časova biti domaćin Radu. Novi Pazar na svom terenu sutra od 17 časova igra protiv Radničkog iz Kragujevca. Fudbaleri Jagodine pokušaće sutra na svom terenu od 18 časova protiv Radničkog iz Niša da zabeleže prvu ovosezonsku prvenstvenu pobedu. Spartak sutra od 17.30 igra protiv Mladosti iz Lučana, dok će Napredak od 19.30 igrati u Kruševcu protiv OFK Beograda. 10:10 - Mićo Kuzmanović prelazi u Jagodinu?Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mićo Kuzmanović na korak je od prelaska u Jagodinu, saopštio je taj fudbalski klub. Kuzmanović ima 18 godina, ponikao je u Modriči, a ovog leta igrao je u Zvezdi iz Gradačca. U saopštenju se podseća da je u Jagodinu u ovom prelaznom roku došao Mile Savković iz BSK-a, koji je već izborio mesto u startnoj postavi i odigrao meč prošle nedelje na Marakani. Jagodina je bila brža od ruskog Rubina i dovela je mladog reprezentativca Nemanju Arsenijevića, "koji će sa svojih 18 godina sigurno biti jedan od glavnih kandidata za člana mlade reprezentacije Srbije".

09:45 - Ferdinand sanja da bude selektor Engleske

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Rio Ferdinand rekao je da ima želju da jednog dana sedne na klupu nacionalnog tima. "Svi sanjaju da igraju za Englesku, a moj san je da posle igračke karijere preuzmem reprezentaciju. Ne očekujem da odmah dobijem šansu, međutim daću sve od sebe da ostvarima taj cilj", rekao je Ferdinand. On je dodao da Engleska zaostaje u odnosu na druge zemlje kada je izbor menadžera i selektora. "Joakim Lev i Jirgen Klinsman su bili mladi kad su preuzeli Nemačku. Pogledajte Marka van Bastena, Žozea Murinja, Pepa Gvardiolu i Luisa Enrikea, oni nisu stari, a dobili su priliku. U ovoj zemlji je drugačije, mi u nekim stvarima zaostajemo 10 godina. Moramo da radimo ono što je najbolje za engleski fudbal", poručio je Ferdinand.

Foto: AP
Foto: AP

09:25 - Rosi debituje u Formuli 1Amerikanac Aleksander Rosi debitovaće u Formuli 1 na Velikoj nagradi Belgije pošto će u timu Marusje da zameni Maksa Čiltona. Rosi je prošlog meseca postao rezervni vozač ruskog tima, a u saopštenju Marusje ističe se da će Rosi zameniti Čiltona dok se problemi oko njegovog ugovora ne reše. Čilton je istakao da je prepustio svoje mesto zbog neispunjavanja finansijskih obaveza njegovih sponzora."Iako nismo planirali da Aleksandru pružimo priliku da se trka ove sezone, zbog novonastalih okolnosti zadovoljstvo je što možemo da mu omogućimo debi na ovonedeljnoj Velikoj nagradi Belgije", rekao je šef ekipe Džon But.

09:05 - Vargas kod Isle u Kvins ParkuDosadašni fudbaler Napolija Eduardo Vargas igraće na pozajmici do kraja sezone u Kvins Park Rendžersu. Vargas igra na poziciji napadača, a u novom klubu pridružiće se saigraču iz reprezentacije Maurisiju Isli. "Došao sam ovde da dam sve što mogu za QPR u Premijer ligi. Mnogo sam razgovarao sa Maurisijom i on mi je rekao da je sve sjajno, da je atmosfera za rad opuštena i da je tim sjajan. Premijer liga je najbolja na svetu, najuzbudljivija na svetu i ja se radujem takmičenju", rekao je Vargas.08:45 - Aleksandra Krunić na korak od glavnog žreba US OpenaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće, poslednje kolo kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku pošto je jutros savladala Čehinju Denisu Alertovu sa 6:2, 6:4. Da bi se našla u glavnom žrebu za poslednji Gren slem turnir sezone Aleksandra Krunić će morati u poslednjem kolu kvalifikacija da pobedi još jednu Čehinju, a to je Katerina Sinijakova, trenutno 114. igračica na WTA listi. U glavnom žrebu US Opena već se nalaze tri najbolje srpske teniserke: Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.08.00 PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track