UŽIVO BLOG: Andrea Arsović 20. na svetu uz državni rekord
Foto: Kurir

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO BLOG: Andrea Arsović 20. na svetu uz državni rekord

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

17:45 - Terzić: Deset kandidata za medalju na SP Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić ocenio je da najmanje 10 ekipa pretenduje na medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Italiji."Ambicije su da pobedimo u svakoj utakmici i sve ćemo učiniti da tako bude. Postoji bar 10 ekipa koje pretenduju na medalje i teško je reći da li smo u najužem krugu.Ima 10 ekipa koje su skoro podjednakog kvaliteta, odlučivaće nijanse. Ekipe koje ne budu odustajale ni za jedan poen imaće najveće šanse da prodju u završnicu", rekao je Terzić. Na Svetskom prvenstvu u Italiji, od 23. septembra do 12. oktobra, odbojkašice Srbije će igrati u Grupi B u Trstu sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.

16:50 - Milan dve nedelje bez LopezaGolman fudbalera Milana Dijego Lopes pauziraće dve nedelje zbog povrede kolena, saopštio je italijanski klub. Lopez je tetive desnog kolena povredio na utakmici 2. kola Serije A protiv Parme, koju je njegov tim u gostima dobio sa 5:4.

16:20 - Andrea Arsović 20. na svetu uz državni rekordAndrea Arsović, sprska reprezentativka u streljaštvu je završila učešće na Šampionatu sveta u Granadi, nastupom u disciplini malokalibarska puška, ležeći. Andrea je sa upucanih 620,4 krugova, zauzela 20. mesto i postigla novi državni rekord u ovoj disciplini.

15:50 - Jagodinci nisu zabrinuti posle tri porazaSportski direktor Jagodine Životije Jeremić rekao je da niko u klubu nije zabinut zbog tri poraza ekipe u dosadašnjem delu prvenstva. Jagodina se posle pet odigranih kola nalazi na 12. mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda. "Već u narednoj utakmici protiv Napretka ući ćemo u seriju dobrih rezultata i pobeda. Imali smo težak raspored, osetio se umor od nastupa na evropskoj sceni, ali nema panike", rekao je Jeremić. Fudbaleri Jagodine su juče u nastavljenom meču u Subotici doživeli drugi vezani poraz od Spartaka rezultatom 2:0.

15:34 - Košta: Neće moći uvek ovakoNapadač Čelsija Dijego Košta istakao je da ljudi moraju da budu svesni da on neće moći da postiže golove "kao na traci", kako sezona bude odmicala. "Drugačije je osećaj za svakog napadača koji dođe ovde. Svako od njih ima svoj stil igre, svoje prednosti i mane, a i tim koji se nalazi iza njih je skoro uvek drugačiji. To je takođe veoma važno. Ako nemate tim iza sebe, onda niste u mogućnosti da pružite ništa. Sve zavisi i počinje od kolektiva", rekao je Košta i dodao:"Pokušaću da igram na najbolji način i u najboljem maniru, a nadam se da će to dodatno produžiti trenutnu seriju. Ali, naravno da će biti momenata kada neću biti u prilici da se upišem u strelce – to je fudbal".15:11 - Grojskrojc: Kagava je tehnički superioranFudbaler Borusije Kevin Groskrojc smatra da je njegov timski kolega Šinđi Kagava tehnički superioran u odnosu na protivnike. "On je tehnički superioran u odnosu na ostale, pa je u stanju da ponekad naniže dvojicu, trojicu protivničkih igrača. Neverovatno je zabavno igrati protiv njega", rekao je Groskrojc i dodao: "Sa Kagavom se odlično slažem na terenu, ali i van njega. Nastavio sam da se čujem s njim i kada je prešao u Mančester Junajted. Takođe, najbitnije je da smo pokazali da smo jaki kao tim i da smo zabeležili pobedu protiv Frajburga".

14:48 - Menadžer Votforda završio u bolniciMenadžer engleskog drugoligaša Votforda Španac Oskar Garsija primljen je u bolnicu zbog bolova u grudima i propustiće gostovanje Blakpulu u utorak. "Oskar je proveo noć u bolnici gde je podvrgnut pregledima", saopšteno je na sajtu Votforda. Kako je navedeno, klub će umesto Garsije voditi njegovi pomoćnici Ruben Martinez i Havijer Pereira. Garsija je preuzeo Votford ovog meseca, pošto je završio drugi angažman na klupi Makabija iz Tel Aviva, posle manje od tri meseca.

14:20 - Murinjo: Ronaldo me izneverio u LŠMenadžer Čelsija Žoze Murinjo tvrdi da zbog Kristijana Ronalda nije uspeo da sa Realom da osvoji Ligu šampiona. "Osvajanje LŠ dva puta je nešto što je moju karijeru načinilo posebnom. Učestvovao sam u nekoliko polufinala, a neki porazi su mi posebno teško pali. Na primer, nepostojeći pogodak Liverpula 2005. ili penali 2012. godine - kada je naš najpouzdaniji izvođač (Ronaldo) otvorio seriju promašajem", rekao je Murinjo.

Foto: AP
Foto: AP

13:55 - Anćeloti: Samo su rezultati problemTrener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da nije zabrinut za svoj posao uprkos lošem početku sezone. Madridski klub izgubio je u Superkupu Španije od Atletika, a u prva tri kola Primere sakupio je samo tri boda. "Imam odličan tim i sjajan stručni štab uz njih. Osim loših rezultata, nema problema. Nisam zabrinut za svoj posao, sada smo pod pritiskom, ali ubrzo će se sve vratiti u normalno stanje. Tradicija kaže da nismo favoriti jer nijedan tim nije osvojio LŠ dva puta u nizu, ali bilo bi sjajno kada bismo ponovili taj uspeh. Deseta titula bila je san za sve navijače Reala, a 11. bi bila san snova“, rekao je Anćeloti.

13:30 - Kalderon: Ronaldo je nezadovoljan potezima PerezaNekadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon rekao je da je najbolji igrač madridskog tima Kristijano Ronaldo nezadovoljan politikom kluba i da bi uskoro mogao da napusti Santijago Bernabeu. Engleski i španski mediji prethodnih dana prenosili su da bi najbolji fudbaler sveta u 2013. godini mogao da se sledećeg leta vrati u Mančester Junajted. "Mislim da je Ronaldo nezadovoljan transfer potezima predsednika Pereza. Kada je Portugalac došao 2009. godine u Real radovao se što će igati u tandemu sa Robenom, ali ga je Perez odmah prodao Bajernu. Dve godine kasnije čelnici kluba su se odrekli Iguaina, što mu se takođe nije dopalo. Nakon toga otišao je Ozil, ali Ronalda su najviše pogodili odlasci Di Marije i Alonsa", rekao je Kalderon.

13:00 - Anelka prešao u MumbajiFrancuski fudbaler Nikolas Anelka potvrdio je da je potpisao ugovor sa indijskim superligašem Mumbajem. Tridesetšestogodišnji Anelka je bez kluba otkako je u martu dobio otkaz u Vest Bromvič Albionu zbog "antisemitskog ponašanja". Anelka je u bogatoj karijeri igrao za sve najveće evropske klubove - Pari Sen Žermen, Real, Arsenal;, Liverpul, Fenerbahče, a najbolje partije pružio je u Mančester Sitiju i u Čelsiju za koji je od 2008. do 2012. odigrao 125 utakmica i postigao 38 golova.

12:30 - Van Gal: Junajted može da osvoji Premijer liguTrener fudbalera Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da ekipa ima kvalitet za osvajanje Premijer lige, iako je loše počeo sezonu. Junajted je juče protiv Kvins Park Rendžersa (4:0) ostvario prvu pobedu u sezoni. "Hoću da osvojim titulu u Premijer ligi. U redu, ako ne ove, onda sledeće sezone. Želim da donesem radost navijačima", rekao je Van Gal. Holanđanin je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvajao titule nacionalnog šampiona sa holandskim Ajaksom, španskom Barselonom i nemačkim Bajernom.

12:00 - U utorak počinje Liga šampionaProšla su četiri meseca otkako je Kristijano Ronaldo odveo Real Madrid do titule u Ligi šampiona, a novo izdanje elitnog takmičenja počinje sutra na radost svih pravih fudbalskih navijača. Kraljevski klub odbranu titule počinje duelom na svom terenu protiv švajcarskog Bazela. U drugoj utakmici B grupe petostruki prvak Evrope, Liverpul dočekaće bugarski Ludogorec. Zanimljivo bi moglo da bude u duelu dva crveno-bela tima u Pireju, gde će se sastati grčki Olimpijakos i prošlosezonski finalista Atletiko iz Madrida. Drugi meč A grupe biće odigran u Torinu, gde će trostruki uzastopni prvak Italije Juventus dočekati švedski Malme. Jedan od derbi mečeva kola na programu je u Dortmundu, gde će ekipa Borusija ugostiti londonski Arsenal .Turski Galatasaraj će u drugoj utakmici D grupe dočekati belgijski Anderleht čiji napad predvodi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.Povratnik u Ligu šampiona, ekipa Monaka ugostiće nemački Bajer iz Leverkuzen, dok će prvak Portugalije Benfika dočekati ruski Zenit.

11:05 - Debiši uganuo zglob Fudbaler Arsenala Matje Debiši uganuo je zglob na meču protiv Mančester sitija, ali još nije poznato koliko će morati da pauzira. "Ne izgleda dobro", rekao je trener Arsenala Arsen Venger i dodao da je potrebno uraditi više testova kako bi se znala tačna ozbiljnost povrede. Debiši je levi zglob uganuo u drugom poluvremenu utakmice protiv Mančetser sitija, koja je završena bez pobednika, 2:2. Francuski fudbaler je u Arsenal došao u letnjem prelaznom roku iz Njukasla i kao zamena za Bakarija Sanju, koji je prešao u Mančester siti.

10:30 - Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale svoje pozicije Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su 10. i 11. mesto na WTA listi sa 3.855, odnosno 3.655 bodova. Bojana Jovanovski je ove nedelje pala četiri mesta i sada je 39. sa 1.180, a Aleksandra Krunić se spustila sedam pozicija na listi i zauzima 107. mesto sa 531 bodom. Jovana Jakšić je ostala na 123. poziciji sa 476 bodova, a Vesna Dolonc je pala sedam mesta i sada je 152. sa 366 bodova. Amerikanka Serena Vilijams i dalje je ubedljivo prva na listi sa 9.430 bodova, ispred Rumunke Simone Haslep sa 6.160 i Čehinje Petre Kvitove koja ima 5.926 bodova.

10:10 - Van Gal: Di Marija može boljeMenadžer Mančester junajted Luj van Gal rekao je posle ubedljive pobede na Kvins Park Rendžersom da Anhel di Marija "može još bolje". Argentinac je briljirao na svom debiju na Oldtrafordu, upisavši po gol i asistenciju, uz još nekolicinu odličnih poteza. "Kada ste zaslužni za sve pogotke svoje ekipe, onda nikako ne može da se kaže da ste odigrali 'onako'. Ali, isto tako, imao je nekoliko nepotrebno izgubljenih lopti, tako da svakako može bolje", rekao je Van Gal i dodao: "Nemojte me shvatiti pogrešno, gotovo je nemoguće odigrati bolje kada postignete jedan i učestvujete u stvaranju tri gola, ali ja analiziram celu utakmicu i tako vidim koje stvare treba poboljšati".09:35 - Kole se nada povratku Noe za EPSelektor reprezentacije Francuske Vensan Kole nada se da će Žoakim Noa (29) igrati za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu naredne godine. Francuska će biti domaćin jedne od grupa u Monpeljeu, a završna faza održava se u Lilu. Centar Čikago Bulsa od Evrobasketa 2011. godine nije igrao za "trikolore"."Nadam se da će se Noa vratiti u reprezentaciju. Pomogao nam je da osvojimo srebrnu medalju 2011. godine, a mislim da je sada još bolji igrač. Postao je jedan od najboljih centara na svetu", kazao je Kole.09:00 - Okaka: Baloteli ne krivi uvek drugeNapadač Sampdorije Stefano Okaka tvrdi da Mario Baloteli nije znao da se izbori sa pritiskom i da je zato ovog leta otišao iz Milana u Liverpul. "Da li je činjenica da je Baloteli otišao iz Serije A u Englesku neuspeh našeg fudbala? Ne, ako ništa, Baloteli je doživeo neuspeh. Da li on misli da veliki šampioni nikada nisu bili pod pritiskom. Kada je Ibrahimović bio u Italiji, davao je 30 golova po sezoni", kazao je Okaka.

08:30 - Srbija osvojila srebro na SPKošarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Španiji pošto je sinoć u finalnoj utakmici u Madridu izgubila od selekcije SAD sa 129:92. Srbija je napravila dva koraka napred u odnosu na prethodni šampionat 2010. u Turskoj, gde je bila četvrta, dok su Amerikanci odbranili titulu. Bronzanu medalju osvojila je Francuska, koja je juče u meču za 3. mesto pobedila Litvaniju sa 95:93.

09:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track