ŠAMPION SIGURAN U KUPU: Zvezda golom Despotovića savladala Borac
Foto: Crvena Zvezda FK

Minimalac na Marakani

ŠAMPION SIGURAN U KUPU: Zvezda golom Despotovića savladala Borac

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su na Marakani savladali ekipu Borca sa 1:0

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije.Zvezda je na snojoj Marakani savladala ekipu čačanskog Borca sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Đorđe Despotović u 50. minutu.Nenad Gavrić je prošao po levoj strani, golman Bajić brani njegov udarac, ali u nastavku akcije Despotović sa penala rutinski pogađa nebranjenu mrežu Čačana.

Borac će imati priliku da se revanšira crveno-belima već u narednom kolu Superlige Srbije, pošto Zvezda tada gostuje u Čačku.

U istom terminu odigrana su još tri meča. Čukarički je savladao Mladosti iz Lučana sa 3:2, Sloboda je posle penala pobedeila Sinđelić, baš kao i Metalac koji je bio bolji od Napretka .Fudbaleri Partizana su nešto ranije savladali Bežaniju sa 1:0.TOK MEČACrvena zvezda je na startu meča imala nekoliko prilika, ali crveno-beli nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Borca. Zvezda je nastavila da pritiska goste, koji su čekali svoju priliku da priprete iz kontranapada. Borac je imao dobru priliku posle prodora Šunjevarića, ali je Đenić sa pet metara, iz okreta, šutirao visoko iznad gola. Zvezda je odmah uzvratila - Gavrić je u 17. minutu natrčao na loptu na ivici kaznenog, ali je lopta proletela pored stative golmana Bajića. Novu šansu za crveno-bele ponovo propušta Gavrić, koji je u 30. minutu ponovo zamalo bio neprecizan. Isti igrač, samo dva minuta kasnije, propušta najbolju priliku za Zvezdu pošto je slabo šutirao, pravo u golmana Borca. U završnici prvog poluvremena crveno-beli pogađaju i okvir gola. Petković posle kornera glavom pogađa prečku. Zvezda u nastavku meča ipak uspeva da probije odbranu Borca. Prvo je šutirao Gavrić, a Bajić brani, ali lopta potom dolazi do Despotovića koji u 50. minutu lako pogađa mrežu gostiju za vođstvo od 1:0.

http://www.youtube.com/watch?v=ENGn3z2BCYc
Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Grujić, Avramovski, Gavrić, Lazović, Jović, Despotović.

Borac: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović, Šunjevarić, Mašović, Đenić.Rezultati 1/16 finala Kupa Srbije: Sloboda Point - Sinđelić 1:1 (0:0) - posle penala 4:3Napredak - Metalac 0:0 (0:0) - posle penala 2:4Crvena zvezda - Borac Čačak 1:0 (0:0)Čukarički - Mladost Lučani 3:2 (3:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track