(VIDEO) JEDINSTVEN: Pogledajte šta Nikolu Drinčića čini boljim od Bore Kostića i Dragana Džajića

Za istoriju

(VIDEO) JEDINSTVEN: Pogledajte šta Nikolu Drinčića čini boljim od Bore Kostića i Dragana Džajića

Fudbal -
Sva tri učesnika duela Crvene zvezde i Partizana po dva puta su iz slobodnog udarca matirali golmane, ali je crnogorski reprezentativac to učinio na dva uzastopna derbija

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 u 147, "večitom derbiju", a osim što je golom iz Slobodnog udarca rešio pitanje pobednika Nikola Drinčić je obezbedio mesto u analima najvećeg srpskog sportskog rivalstva i to uz rame Zvezdinim legendama Bori Kostiću i Draganu Džajiću.

Naime, fudbaler Partizana prvi je iz tabora tima iz Humske uspeo da na derbijima da dva gola iz slobodnog udarca. Ono što njega izdvaja u odnosu na Kostića i Džajića je činjenica da je vezni fudbaler crno-belih postigao golove na dva uzastopna derbija. Pred kraj prošle sezone, 26. aprila 2014, u 146. odmeravanju snaga "večitih", Drinčić je savladao Bobana Bajkovića. U pobedi Partizana bio je strelac prvog gola u 26. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=dCT3exOBdwc
Na jučerašnjem derbiju, igranom takođe na stadionu u Humskoj Drinčić je opet na golu koji gleda ka severnoj tribini, ali ovoga puta sa druge strane kaznenog prostora matirao mladog Zvezdinog golmana i reprezentativca Srbije Predraga Rajkovića.

http://www.youtube.com/watch?v=iIz2CwX0G9U

Kostić je svoje dve "bombe" plasirao golmanu Slavku Stojanoviću. Dogodilo se to na 23. "večitom derbiju", 26. oktobra 1958, i 32, koji je odigran 28. aprila 1963. godine. Crvena zvezda je obe utakmice pobedila, prvu kao domaćin 2:0, a drugu u gostima 2:1. Zvezdin bombarder i golgeter bio je na oba meča dvostruki strelac.

Posle Kostića red je došao na Dragana Džajića. Treća Zvezdina zvezda je mrežu Partizana iz "slobodnjaka" pogađala na 50. "večitom derbiju", 7. maja 1972, i 55, 27. oktobra 1974. godine. Obe utakmice igrane su na stadionu Crvene zvezde, prva je završena bez pobednika 1:1, a u drugoj su crveno-beli trijumfovali 3:1. Gol "parnog valjka" čuvali su Ivan Ćurković i Zlatko Milić.

http://www.youtube.com/watch?v=08oNzNi4eZA

Lista igrača koji su postigli po pogodak iz "slobodnjaka" je znatno duža. To su činili zvezdaši Predrag Đajić (prvi derbi) Branko Stanković (treći), Dušan Savić (64), Dejan Savićević (87), Siniša Mihajlović (89) i Dejan Milovanović (132). Kao i partizanovci Vladica Kovačević (28), Predrag Mijatović (88), Damir Čakar (103) i Miloš Jojić (144).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track