APOKALIPSA U MADRIDU: Francuska šokirala Španiju u četvrtfinalu Mundobasketa
Foto: Fiba.com

Domaćin u nokautu

APOKALIPSA U MADRIDU: Francuska šokirala Španiju u četvrtfinalu Mundobasketa

Košarka -
Košarkaši Francuske priredili su veliko iznenađenje u četvrtfinalu Mundobasketa pošto su eliminisali domaćina Španiju sa 65:52 i u polufinalu će igrati sa Srbijom

MADRID - Košarkaši Francuske priredili su veliko iznenađenje u četvrtfinalu Mundobasketa pošto su eliminisali domaćina Španiju sa 65:52 (15:15, 20:13, 7:15, 23:9).

Francuze u borbi za veliko finale očekuje duel sa Srbijom, koja je nešto ranije pregazila Brazil sa 84:56.Duel selekcija Francuske i Srbije igra se u petak u Madridu od 22 sata. U drugom polufinalu u četvrtak od 21 sat u Barseloni sastaju se reprezentacije Litvanije i SAD."Trikolori" su zasluženo savladali jednog od dva grlavna favorita za osvajanje zlatne medalje. Izabranici selektora Vensana Kolea bili su bolji u svim segmentima igre, a posebno su bili dominantni u skoku - 50:28, uz čak 16 ofanzivnih skokova. Španci su uz to i očajno šuirali za tri poena - 22:2 ili mizernih 9%.Španija je tako ostala bez medalje na domaćem parketu i sada je očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta.Najbolji kod Francuza bio je Boris Dijao sa 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Tomas Ertel je upisao 13 poena, dok je Nikolas Batum dodao je devet poena. Na drugoj strani Pau Gasol je postigao 17 poena uz 8 skokova, dok je Huan Karlos Navaro dodao 10 poena.Francuzi su veoma motivisano ušli u meč i prave seriju od 8:0. Španci su u prva tri minuta bili bez poena, ali je furija sjajnom serijom od 10:0 u nastavku meča preokrenula rezultat. Prva četvrtina je završena nerešenim rezultatom 15:15, ali su "trikolori" i u drugoj četvrtini imali rešenje za Špance.Francuzi su ponovo primenili recept sa početka utakmice i stižu do sedam poena prednosti.Španci su imali velikih problema sa šutom, pa su prvu trojku pogodili tek iz desetog pokušaja, a u takvoj situaciji Francuzi na poluvreme odlaze sa +7 - 35:28. I u drugom poluvremenu se igralo se tvrdo. Španci treću četvrtinu počinju serijom od 7:0, ali je odmah usledio odgovor Francuza. Međutim, Španci se nisu predavali, a odličnom igrom u odbrani uspevaju da preokrenu rezultat. Domaći tim predvodili su Pau Gasol i Huan Karlos Navaro, pa je furija u poslednju četvrtinu ušla sa minimalnim vođstvom - 43:42.Međutim, to je bilo praktične sve od domaćina. Francuzi su nastavili sa svojom igrom i u poslednjoj deonici, a posle trojke vraćaju se na +6 - 51:45. Gasol je četiri minuta pre kraja smanjio na 51:48 i tako dao nadu Špancima, ali domaći tim ipak nije imao snage za potpuni preokret.Ertel je u završnici pogodio ključnu trojku za 60:52 i tako srušio sve nade Španaca o medalji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track