PRVI PORAZ I POVREDA TEODOSIĆA: Srbija i Đorđević poklekli pred Italijanima
Foto: Saša Pavlić

Pripreme

PRVI PORAZ I POVREDA TEODOSIĆA: Srbija i Đorđević poklekli pred Italijanima

Košarka -
Za sada nema informacija o težini povrede zgloba pleja CSKA

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Trstu od Italije (80:71), u pripremnoj utakmici za Svetski kup koji će se igrati u Španiji, ali što najviše brine je povreda Miloša Teodosića, koji će se nadamo se kratko priključiti Miciću i Krstiću, koji rade smanjenim intenzitetom i Nedoviću, koji je zbog povrede stopala na štakama.

Teodosić je nešto više od tri minuta do kraja povredio skočni zglob i više se nije vraćao u igru. Na prvi pogled nije delovalo ozbiljno, ali više će se znati posle pregleda.

Najbolji u našem timu bio je Vladimir Micov sa 14 poena, Miroslav Raduljica imao je 11 poena, Miloš Teodosić upisao je 8 poena, i 7 asistencija, a Vladimir Štimac zabeležio je 8 poena i 4 skoka.

Italijane je predvodio Alesandro Đentile sa 20 poena i 4 asistencije, Aradori je postigao 7 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a Datome je dao 17 poena.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića poraženi su prvi put u trećoj utakmici pošto su prethodno savladali Bosnu i Hercegovinu (82:69), i Kanadu (78:73). Oni su tako sovojili drugo mesto na turniru u Trstu, pošto je Italija sa maksimalnim učinkom došla do trofeja.

Sada sledi turnir u Pou, gde će Srbija igrati sa Grčkom, Hrvatskom i Francuskom.

Tok utakmice

Italijani su bili bolji na početku – prošlo je tri minuta dok Srbija nije ubacila poene iz igre (Teodosić sa distance), a na drugoj strani Datome i Đentile pogađali su iz vrlo teških pozicija. Italija je brzo stvorila osam poena viška, a trojkom Aradorija došla je i do +13 (22:9).

Početkom drugog perioda Raduljica je vezao pet poena, ali je Italija održavala prednost trojkama. Naši su prvu trojku pogodili na četiri minuta do poluvremena, Micov je probio led, a zatim je i Srbija krenula u seriju – Birčević i Micov pogodili su po trojku, a Raduljica je bio dobar i njegovim poenima Srbija se potpuno vratila u igru (35:35).

Drugo poluvreme u koje smo ušli sa minus dva (37:35), počelo je košem Teodosića. Zaigrali su naši za nijansu bolje u odbrani i stvorili tri poena viška – sve do završnice trećeg perioda igralo se koš za koš, da bi zatim Marković pogodio trojku za +5. Međutim, u poslednjim sekundama Stefano Đentile pogađa iz ugla za dva poena, pa je Srbija pred poslednjih deset minuta vodila 52:49.

Srbija je pala početkom poslednje četvrtine, a Italijani predvođeni Datomeom i braćom Đentile prave seriju 14-2 za vođstvo 63:54. Teodosić je tada vezao četiri poena i vratio Srbiju u igru, ali Stefano i Alesandro Đentile pogađaju po trojku iz teških pozicija za vođstvo 71:60 na četiri i po minuta do kraja. Do završetka meča naš tim nije uspeo da se vrati i uhvati priključak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track