ĐORĐEVIĆ SA SUZAMA U OČIMA: Ovi momci su fenomenalni, hvala im!
Foto: FIBA

Selektor posle ulaska u finale

ĐORĐEVIĆ SA SUZAMA U OČIMA: Ovi momci su fenomenalni, hvala im!

Košarka -
Ovi momci su fenomenalni, naši igrači su fenomenalni, hvala im

BEOGRAD - Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević pojavio se sa suzama u očima i rekao je da je njegova ekipa zasluženo u finalu Svetskog prvenstva u Španiji.

"Zaslužili smo finale. Mislim da smo odigrali odlično prvenstvo. Bez obzira na tešku grupu, došli smo u Madrid i odigrali smo dve sjajne utakmice protiv Grčke i Brazila i mislim da smo tek tada shvatili koliku snagu imamo kao tim, kao ekipa. Ovi momci su napravili sjajnu timsku atmofsefu, ovo je pobeda tima", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u petak uveče u Madridu u dramatičnom polufinalu u Madridu pobedila Francusku sa 90:85.

"Dobro smo otvorili, dobro smo odigrali prvo poluvreme, bili spremni za njeke njih taktičke stvari. Onda su počeli da igraju agresivno, igrali su udvajanja, nismo se oslobađali lopte na vreme i tu smo smo ušli u problem napadački... Ovi momci su fenomenalni, naši igrači su fenomenalni, hvala im...", kazao je Đorđević.

Srbija će u finalu igrati protiv selekcije SAD, koja je u četvrtak pobedila Litvaniju."Izvanredno otvorena utakmica, nastavak dve prethodne koje smo imali u Madridu. Tim je shvatio snagu, igra koju smo stvarali je došla do izražaja. Imamo jednog lidera koji je preuzeo na sebe veliku odgovornost kao što je Miloš Teodosić koji je, po mom mišljenju, MVP ovog turnira", rekao je Đorđević. Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je pobedila Francusku sa 90:85 u dramatičnom polufinalu u petak pred ponoć u Madridu. "Sav kredit ide igračima, oni su stvorili ovu hemiju, ambijent, shvatili koliko snage postoji u košarkaškoj reprezentaciji Srbije i ta snaga zajedništva koju ja od prvog dana i vama želim da objasnim, jako je važna za postavljanje parametra i vrednosti koje su potrebne da bi Srbija igrala finale i borila se za medalju", kazao je Đorđević. On je istakao da je mnogo rada i truda uloženo i da je srećan zbog svih igrača i svih saradnika u reprezentaciji. "Velika mi je čast što sam trener svim ovim momcima. Jedno prelepo osećanje, uradili smo veliku stvar, ali još nije gotovo, imamo još jednu utakmicu. Subota je dan koji ćemo iskoristiti da probamo da se oporavimo, da smirimo glavu. Imamo (u nedelju) još finale, veliko finale protiv SAD. Već sam obavio razgovor u svlačionici - mi hoćemo da igramo protiv Amerike", rekao je Đorđević. U poslednjoj četvrtini utakmice u petak Francuska se vratila u meč, te je novinare zanimalo šta Đorđević u tim trenucima govorio igračima.

"Govorio sam im: "Gledajte da vam ne pogođaju sve" ", rekao je Đorđević uz osmeh. "Tražili smo da ne šutiraju trojke, da igramo agresivno, izašli smo iz dobre koncentracije iz prvog poluvremena, "popili smo" par laganih trojki i onda smo i mentalno pali. Batum je odigrao fenomalnu završnicu, zato jeste tamo gde jeste", kazao je selektor Srbije. On je na kraju ponovio da su njegovi košarkaši zaslužili da igaju finale Svetskog prvenstva. "Ovi momci su želeli finale i ja im od srca čestitam. Mi smo zemlja košarke, to tvrdim i stojim iza toga. Mi smo basket zemlja i to smo danas dokazali", zaključio je Đorđević. Srbija će u nedelju uveče u finalu igrati protiv selekcije SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track