Teodosić: Nikada nismo nameštali mečeve, igraćemo do kraja fer i pošteno
Foto: Fiba.com

Srpski košarkaš pred duele sa Brazilom i Španijom

Teodosić: Nikada nismo nameštali mečeve, igraćemo do kraja fer i pošteno

Košarka -
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Iran 83:70 u meču trećeg kola Svetskog prvenstva u Španiji

GRANADA - Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je da je reprezentacija do sada ostvarila plan na Svetskom prvenstvu u Španiji i dodao da će i u preostalim mečevima igrati fer i pošteno. "Zabeležili smo dve pobede iz tri utakmice, što je i bio cilj. Sledeći cilj je utakmica s Brazilom i mislim da tu imamo svoje šanse. Ipak, prvo treba dobro iskoristiti ovaj dan odmora koji sledi", rekao je Teodosić. Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Iran 83:70 u meču trećeg kola Svetskog prvenstva u Španiji. Iran se dobro držao u prvom poluvremenu, naročito zahvaljujući centru Hamedu Hadadiju, za koga odbrana Srbije nije imala rešenja i koji je za 14 minuta postigao 20 poena. Hadadi je, međutim, krajem prvog poluvremena dobio četvrtu ličnu grešku i morao je da izađe iz igre. Iran se držao u igri, a Srbija je na veliki odmor otišla sa četiri poena prednosti, 42:38. Drugo poluvreme je počelo odlično za Srbiju, koja je predvođena Miroslavom Raduljicom, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem napravila seriju od 15:0 i stekla velikih 19 poena prednosti, 57:38. Iran je posle pokušao da se vrati, ali je Srbija kontrolisala utakmicu i mirno je privela kraju. "Ne mogu da kažem da smo ušli preopušteno u meč. Ušli smo nešto između opuštenosti i straha, ne znam kako bih to nazvao. Ali pokazali smo kvalitet i odigrali tih sedam minuta u jednom jakom ritmu što je bilo dovoljno da ih slomimo i ostvarimo pobedu", rekao je Teodosić. Koje će mesto Srbija zauzeti u grupi zavisi od narednih mečeva.

"Dobro, nama bi sad odgovaralo da budemo drugi ili četvrti, dosta se iskomplikovala situacija u onoj tamo grupi. Generalno, ovaj tim i ova reprezentacija nikada nije nameštala, tako da ćemo igrati maksimalno fer i pošteno, kao i uvek", zaključio je Teodosić.Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je reprezentacija za sada postigla rezultat na SP i istakao da je najvažnije da se dobro uigra za mečeve koji slede u eliminacionoj fazi. "Ovo je za sada dobar uspeh. Sada treba da iskoristimo naredne dve utakmice da se spremimo za osminu finala i eventualno četvrtfinale. To su dve ozbiljne ekipe sa kojima se možemo naći u četvrtfinalu, ali kažem – zanima nas naša igra, važno je da se uigramo", rekao je Bogdanović. "Imali smo pritisak u glavama, nismo se oslobodili od samog starta. Ali dobro se završilo, odlično smo otvorili drugo poluvreme", kazao je Bogdanović.

Na pitanje da li je zadovoljan svojom šuterskom formom, Bogdanović je odgovorio: "Zadovoljan sam. Polako, svi ulazimo u šut".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track