Ana Stjepanović za Kurir: Velja je potopio Evropu, ljubi ga majka!
Foto: Kurir Štampano

Srbija slavi svog evropskog šampiona

Ana Stjepanović za Kurir: Velja je potopio Evropu, ljubi ga majka!

Ostali sportovi -
Veljina mama znala je da će se njenom sinu u Berlinu vratiti sav uloženi trud na treninzima

Ana Stjepanović, majka evropskog šampiona Velimira Stjepanovića, tvrdi da su ukućani bili svesni njegovih mogućnosti i da za sve one koji su znali koliko je rada i energije uložio tokom priprema nije bilo iznenađenje osvojeno drugo zlato na 200 metara slobodnim stilom.Sutra u Beogradu- Presrećni smo zbog Veljinog drugog zlata. Od prijatelja smo čuli da i Srbija slavi, ali mi ćemo tek sutra to osetiti kad budemo stigli iz Berlina u Beograd. Večeras smo slavili u hotelu, isto kao što smo proslavili i prvo zlato, a pravo veselje ostavljamo za Srbiju - kaže Ana Stjepanović za Kurir.

Velja sa devojkom Džesikom
Velja sa devojkom Džesikom

Žal za polufinalomPonosna majka je tokom jučerašnjeg dana posle trke na 200 metara delfin najavila da će šampion, rasterećen brige oko svoje nekadašnje discipline, učiniti sve da dođe do što boljeg rezultata u finalu kraula.- Ostaje mala žal za tim što se nije plasirao u polufinale 200 metara delfin. Trka je bila malo čudna, računao je da će biti treći. Mislio je da će to biti dovoljno za prolaz, ali kad se to nije ostvarilo, dočekao je vest s olakšanjem. Znao je da će biti u prilici da da sve od sebe u finalu kraula. Mi koji smo znali koliko je uložio u svoj uspeh, nismo bili iznenađeni zlatom.

Povreda „pomogla“LEĐA MUČILA NAŠEG DELFINAMnogi stručnjaci su Stjepanoviću predviđali sjajnu karijeru i rezultate na 100 i 200 metara delfin, ali kad neko ima srce šampionsko, stil nije odlučujući.- Velja nije deset meseci trenirao delfin posle OI u Londonu zbog povrede leđa, koja mu je smetala kod pokreta koji se prave u delfin stilu, ali mu je zato pomogla da unapredi slobodni stil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track