NOLE TATA: Đoković dobio sina! Čestitamo!
Foto: Rojters

Radost: Supruga prvog tenisera sveta porodila se u Nici

NOLE TATA: Đoković dobio sina! Čestitamo!

Tenis -
Prvo pa muško: Novak i Jelena Ðoković postali roditelji zdravog dečaka. Još nije saopšteno kako će se prvenac mladog para zvati
1 / 2 Foto: Marina Lopič

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Ðoković (27) dobio je u utorak sina! Njegova supruga Jelena Ðoković (28) rodila je u Nici zdravog dečaka.Podsetimo, Kurir je krajem avgusta ekskluzivno objavio da je veoma moguće da će se Noletov i Jelenin prvenac zvati Marko, po Novakovom rođenom bratu.

Novak Ðoković i Jelena Ristić počeli su da se zabavljaju 2006. godine, a tri godine kasnije i da žive zajedno.

Venčali su se 10. jula ove godine na Svetom Stefanu, a prethodno su u aprilu objavili da će postati roditelji. Par živi u Monte Karlu, gde se trenutno nalaze i Jelenini roditelji.Ništa bez JeleneÐoković je nedavno rekao da bez Jelene možda ne bi bio na samom vrhu svetskog tenisa i istakao da mu je ona pružala veliku podršku kad je 2010. godine razmišljao da prestane da se bavi ovim sportom. Koliko mu znači stabilan porodični život pokazuje i podatak da je i posle poraza od Rodžera Federera u polufinalu turnira u Šangaju neprekidno mislio na rođenje sina.

Dete na prvom mestu- Tenis je dosad činio veći deo mog života. Međutim, nema nikakve dileme, to će se sad sigurno promeniti jer ću imati druge prioritete. Tenis nije više broj jedan u mom životu rekao je šampion u intervjuu za časopis Stori i dodao:- Moja supruga i ja jedva čekamo da postanemo roditelji zdravog i srećnog deteta. Tako ću kroz ostvarenost na privatnom planu dobiti i novu inspiraciju za profesiju kojom se bavim.

Bez pompeÐOKOVIĆI SLAVILI U STANUIako se očekivalo da će porodica Ðoković sinoć proslaviti rođenje Noletovog sina u restoranu „Novak“ na Novom Beogradu, to se ipak nije dogodilo, ali se zato u stanu iznad restorana čula muzika i očigledno je da su se oni odlučili za mirniju varijantu. Ne treba sumnjati da će pravog slavlja tek biti!

ČESTITKENovaku su odmah po rođenju sina počele da stižu čestitke iz zemlje i sveta.- Viktor Troicki: Srećan sam, ovo je prelepa vest. Želim mu da bude zdrav i srećan u životu. Ne znam šta da kažem, osim da im želim sve najbolje.- Miroslav Ilić: Neka je dete živo i zdravo, na mamu i tatu. Celoj porodici čestitam i želim sve najbolje. Neka momčina požuri sa ženidbom, pa da mu deda Miroslav peva na svadbi.- Miša Mijatović: Upravo s društvom proslavljam rođenje Noletovog sina i nazdravljam u njegovo zdravlje. Od srca čestitam porodici Ðoković. Novak zaslužuje svu sreću ovog sveta i neka mu je dete živo i zdravo.- Seka Aleksić: Čestitam Noletu i Jeleni na rođenju sina prvenca. Takođe, čestitam njihovim porodicama, to je najveća radost za čoveka. Pored uspešne sportske karijere, Novak je sad potpuno ostvarena ličnost i sigurna sam da će biti sjajan otac.- Patrik Mekinro: Čestitam tata Novaku i mama Jeleni.

Novakov brat presrećanÐORĐE ÐOKOVIĆ: POSTAO SAM STRIC!Povodom rođenja sina najboljeg tenisera sveta među prvima se na Fejsbuku oglasio novopečeni stric, Novakov brat Ðorđe Ðoković.- Pa ovo je neverovatan osećaj! Postao sam stric! Još jedan član porodice Ðoković! Samo da izjavim da muška populacija u našoj porodici i dalje dominira, saučešće Dijani i Jeci, ha-ha-ha! A želeo bih i da čestitam ponosnim roditeljima predivnog dečaka Novaku i Jeleni i zahvalim na ovoj prinovi, to nam je trebalo! - napisao je on i dodao:- Baka i deka su presrećni.

GlamuroznoSVADBA NA SVETOM STEFANUSvadbi na Svetom Stefanu u Crnoj Gori prisustvovalo je 150 ljudi, među kojima i legendarni nemački teniser i Novakov trener Boris Beker, kao i srpski teniseri Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a pevali su Miroslav Ilić, Lena Kovačević i Milica Todorović.

Planeta brujiSVETSKI MEDIJI: NOVAK JE POSTAO OTAC!Vest da je najbolji teniser sveta postao otac brzo je obišla celu planetu. Vašington post objavio je tekst pod naslovom „Novakova supruga na svet je donela dečaka“, Sports ilustrejted takođe piše da je Nole postao tata, kao i svi specijalizovani teniski sajtovi. „Dečak! Novak Ðoković je sada otac“ jeste bombastičan naslov sajta Tenis iks. Većina medija u regionu takođe je objavila ovu informaciju.

KolegijalnoTRAŽIO OD FEDERERA SAVET O OČINSTVUKoliko očinstvo znači Ðokoviću govori i to što je svog najvećeg konkurenta Rodžera Federera u julu pitao kako je uspeo da uskladi tenis i roditeljstvo. Federer je potvrdio da ga je Ðoković pitao za savet, ali je odbio da otkrije detalje.- Taj razgovor ostaje između mene i njega. Ali pitao me je kako je biti otac i stalno putovati. Želeo je da sazna kako će uklopiti novu ulogu i profesionalni život. Mislim da je vrlo uzbuđen. Srećan je. I ja sam srećan zbog njih. Drago mi je što mogu da podelim s njim stvari kroz koje sam prolazio, šta je bilo dobro, a šta nije - rekao je tada Federer.

Spreman na nesanicuJEDVA ČEKAM DA MENJAM PELENEU intervjuu italijanskom listu Gazeta delo sport Ðoković je rekao da zna da ga po rođenju deteta čekaju umor i manje sna.- Jedva čekam da menjam pelene i da ne spavam noćima. Znam da će biti veoma teško i da ću biti stalno umoran, ali mnogo se radujem tom periodu svog života - priznao je Nole.Jelena, koja ne voli da se često pojavljuje u javnosti i nije predmet tračeva, u jednom od retkih intervjua rekla da je ponosna na Novaka i sve njegove uspehe.- Nadam se da ću još dugo biti uz njega i da ću mu pomoći da bude još bolji - navela je gospođa Ðoković.Ona je i direktorka Fondacije „Novak Ðoković“, koja je u maju, dok su katastrofalne poplave još trajale, prikupila 600.000 dolara za obnovu poplavljenih područja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track