SPREMAJU SE NOVI SUKOBI: Delibašić bezbedan jedino u Crnoj Gori!

Klanovi na ulicama Beograda

SPREMAJU SE NOVI SUKOBI: Delibašić bezbedan jedino u Crnoj Gori!

Crna Hronika -
Traži zaštitu: Miloš Delibašić nije zvanično osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, ali će se najverovatnije skloniti u Podgoricu. Tamo bi imao logističku podršku prijatelja Branislava Šaranovića

BEOGRAD - Zatišje pred buru!

Puštanje na slobodu Miloša Delibašića (29) moglo bi izazvati novu seriju ubistava na beogradskim ulicama, smatraju srpski stručnjaci za organizovani kriminal. Delibašić je, usled nedostatka dokaza, pre tri dana pušten iz pritvora odlukom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, gde mu se sudilo za pljačku beogradske zlatare „Izrael dajmond centar“, odakle je ukraden skupoceni nakit vredan oko tri miliona evra, a iako nije zvanično osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića (39), njegovo ime se dovodi u vezu s likvidacijom mlađeg brata Luke Bojovića!

Sigurniji kod ujaka- Delibašić je oslobođen nakon što je Miloš Vojnović, jedan od optuženih za pljačku zlatare, odbio da odgovara na pitanja suda. Delibašić je u Crnoj Gori saslušavan zbog sumnje da je umešan u ubistvo Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića, ali zvanično nije osumnjičen za ta dva nedela iako postoje oparativni podaci da tu postoji izvesna veza - kaže sagovornik iz istrage.Iako je tvrdio da se ne plaši osvete Luke Bojovića, naš sagovornik ističe da će se Delibašić najverovatnije skloniti u Crnu Goru!- On je tamo najbezbedniji, budući da mu logističku podršku mogu pružiti prijatelji njegovog ujaka Branislava Šaranovića. Iako je Šaranović ponovo uhapšen, treba imati u vidu da on ima jake veze u Crnoj Gori - navodi izvor našeg lista.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da je oslobađanje Delibašića očigledan dokaz loše odrađene istrage tužilaštva, koje nije uspelo da obezbedi dokaze.- Ukoliko je optuženi bio preplašen, trebalo je da provere zbog čega je to tako i da ga zaštite. Sud tu nije kriv, jer je on doneo presudu na osnovu iznetih dokaza - kaže Nikolić.Nikolić kaže i da će Delibašić napustiti Srbiju i, najverovatnije, otići u Crnu Goru.- To je njegova teritorija i tamo se oseća sigurno. To što su Šaranović i Ratko Koljenšić pritvoreni zbog ubistva Nikole Bojovića neće uticati na to da on ne ode u Crnu Goru - tvrdi Nikolić.Kupio slobodu?Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, smatra da se iza puštanja Delibašića krije neki drugi razlog.- Ili je svedok dao lažni alibi, ili je odlučio da odustane iz straha od osvete, ili je Delibašić dao neke informacije koje su bitne istrazi, a zauzvrat je pušten na slobodu! Ne bi bio prvi put da optuženi na takav način sebi kupe slobodu. Izlaskom na slobodu Delibašić je izložen velikom riziku jer će se rat između Bojovićevog klana i Šaranovićevog, kojem pripada i Delibašić, nastaviti, pa se mogu očekivati novi sukobi - kaže Nicović.

Upozoravaju... Nikolić i Nicović
Upozoravaju... Nikolić i Nicović

Istraga policijeUBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA PLAĆENO 20.000 EVRAU nalogu za pokretanje istrage srpske policije navodi se da je Slobodan Šaranović organizovao likvidaciju Nikole Bojovića jer je bio uveren da je Nikolin brat Luka nalogodavac ubistva Slobodanovog brata Branislava 2009. Šaranović je, prema tom nalogu, podstrekivao Miloša Delibašića da napravi plan ubistva i platio je između 15.000 i 20.000 evra Saši Cvetanoviću, zvanom Pitbul, da ubije Bojovića. Koljenšića sumnjiče da je ilegalno doveo Cvetanovića u Srbiju.SaslušanjeŠARANOVIĆU ODREĐEN PRITVORIstovremeno sa oslobađanjem Delibašića, u Crnoj Gori je Šaranoviću i Koljenšiću određen pritvor i protiv njih je pokrenut postupak zbog ubistva Nikole Bojovića. Na teret im se stavlja teško ubistvo, za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina robije.- Šaranović je osumnjičen za podstrekivanje, a Koljenšić za pomaganje - pišu crnogorski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track