TRAGEDIJA U BANKOVCU: Majka nastradale dece završila u pritvoru!
Foto: RTS

Utapanje u Turiji

TRAGEDIJA U BANKOVCU: Majka nastradale dece završila u pritvoru!

Crna Hronika -
Biljani je određen 48 časovni policijski pritvor, posle čega će ona biti izvedena pred dežurnog istražnog sudiju Osnovnog tužilaštva u Nišu

ALEKSINAC - Biljana Miladinović (27), majka trogodišnje Maše i jedanaestomesečnog Martina koji su se juče ujutro utopili u nabujaloj reci Turiji privedena je danas u policiju zbog sumnje da je počinila delo protiv opšte sigurnosti jer se nije brinula o deci što je dovelo do tragedijie.

Biljani je određen 48 časovni policijski pritvor posle pronalaska beživotnih tela njeno dvoje nastradale dece. Posle isteka pritvora ona će biti izvedena pred dežurnog istražnog sudiju Osnovnog tužilaštva u Nišu.

Naime ona se tereti da o svojoj deci nije vodila adekvatnu brigu zbog čega je došlo do tragedije.

Telo devojčice Maše Milenković (3) pronađeno je danas u Turijskoj reci, na 500 metara od mesta gde se utopila, a telo njenog mlađeg brata Martina ronioci su pronašli skoro kilometar od mesta gde je pronađena njegova sestra.

Podsetimo trogodišnja Maša Milenković i njen jedanaestomesečni brat Martin nestali su juče ujutro u nabujaloj reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac. Decu je reka odnela naočigled njihove majke Biljane, koja ih je, kako kaže, izvela u šetnju. Tim vatrogasno-spasilačkih jedinica odmah je počeo potragu za nestalim mališanima, ali njihova tela još nisu pronađena.Biljana kaže da je u vodu najpre upala Maša, a da joj je Martin ispao iz ruku dok je pokušavala da iz reke izvuče ćerkicu.- Oko deset sati došli smo do reke jer je Maša htela da baca kamenčiće u vodu. Bacila je jedan kamen, posrnula i upala u vodu. Uhvatila sam je za odeću i pokušala da je izvučem, ali sam izgubila ravnotežu, pa sam i ja upala u reku, a Martin mi je ispao iz ruke. Mašu sam čula kako govori „mama“ i tone u talase, a Martina sam gledala kako mi nestaje pred očima. Dozivala sam u pomoć, pa je jedan komšija došao i izvukao me, ali deci nije bilo pomoći - opisuje tragediju majka stradalih mališana.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track