Ugrožavanje sigurnosti i rasna diskriminacija

TUŽILAŠTVO: Predistražni postupak protiv SNP Naši i poziva na linč Žena u crnom

Crna Hronika

Autor:

Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih, saopšteno je iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal

Policija

BEOGRAD - Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima", kao i povodom poziva na linč Žena u crnom portparola Protivterorističke jedinice (PTJ).

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postupak je pokrenut juče zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti, kao i rasna i druga diskriminacija. "Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih", saopštili su.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari. Portparol Protivterorističke jedinice (PTJ) Radomir Počuca je na svom Fejsbuk profilu na vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa tim mirovnim pokretom. MUP ima svoju službu za informisanje i saradnju sa medijima, a nije poznato da se Protivteroristička jedinica javno oglašavala niti Počuča kao njen portparol.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • zvezdan

  zvezdan

  Biserko i Kandicka godinama pljuju po srpskim zrtvama i nikom nista pa sta su one i ostali slicni njima , ne opravdavam postupke i bilo kakav govor mrznje ali dokle vise da se neko krije iza nekih nevladinih organizacija ........

  32 Odgovori 
 • Dragance

  Dragance

  Mirovni pokret? Boze sacuvaj...

  7 Odgovori 
 • Кипераш

  Кипераш

  Ко жене у црном?!

  5 Odgovori 

Poslednji komentar

 • džile

  džile

  ko plaća te žene u crnom

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!