POBEDA ZA KRAJ: Bosna na oproštaju od Mundijala savladala Iran

Zmajevi pomogli Nigeriji

POBEDA ZA KRAJ: Bosna na oproštaju od Mundijala savladala Iran

Brazil 2014 -
Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su Iran rezultatom 3:1 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu

SALVADOR - Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su Iran rezultatom 3:1 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Bosna se tako pobedom oprostila od Mundijala u Brazilu. Zmajevi su svoje prvo Svetsko prvenstvo završili sa dva poraza i jednom pobedom. Istovremeno, porazom na "Areni Fonte Nova" reprezentacija Irana je propustila istorijsku šansu da se prvi put plasira u drugu fazu takmičenja.Bosna je bolju igru krunisali golovima Edina Džeka u 23. i Miralema Pjanića u 59. minutu. Iran je smanjio tu prednost u 82. minutu preko Reze, da bi već u sledećem minutu Vršajević postigao treći gol za selekciju BiH za konačnih 3:1.S obzirom na poraz Nigerije u duelu sa Argentinom, rezultatom 3:2, Iranci su eventualnom pobedom u poslednjem kolu mogli do osmine finala. Ipak, selekcija BiH je bila mnogo bolja u Salvadoru, pa je na kraju zasluženo slavila. Zmajevi su tako popravili utisak posle dva startna poraza od Argentine (2:1) i Nigerije (1:0).U takvoj situaciji u osminu finala iz Grupe F idu reprezentacije Argentine i Nigerije, koje sada čekaju rasplet u Grupi E. TOK MEČA

19.52 - Kraj utakmice19.40 (83. minut) - Gooooool, BiH vodi 3:1!Uzvraćaju Zmajevi. Već u sledećem minutu Vršajević vraća dva gola prednosti Bosni i Hercegovini.19.39 (82. minut) - Goooooool, Iran smanjuje na 2:1!Iran u završnici meča stiže do gola. Reza je matirao Begovića i smanjio prednost selekcije BiH.

19.34 (77. minut) - Novi žuti kartonBešić zasluženo dobija žuti karton posle oštrog starta.19.32 (75. minut) - Iran bez idejeIran jednodtavno nema kvalitet da parira selekciji BiH koja rurinski čuva prednost. Zmajevi kontrolišu igru i mirno privode meč kraju. Iran je već dugo bez prilike.

19.24 (67. minut) - Pritisak BosneIako imaju lepu prednost igrači BiH nastavljaju da napadaju Iran. Pjanić je prvo dobro šotirao, ali se Hađiđi sjajno postavi. Panika u kaznenom prostoru Irana se nastavila, pošto je BiH uzatim imala i dva opasna centaršuta posle kornera.19.16 (59. minut) - Gooooool, BiH vodi 2:0!Velika greška odbrane Irana. Miralem Pjanić posle odlične asistencije duplira prednost Bosne.19.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeII poluvreme

18.48 - Kraj prvog poluvremena18.41 (42. minut) - Vršajević šutira pored golaFudbaler BiH je imao dosta prostora na desnoj strani, mogao je i da asistira, ali se na kraju odlučio da sam završi akciju. Usledio je loš udarac i dobra prilika odlazi u nepovrat.18.23 (24. minut) - Prečka za IranFudbaleri Irana bili su vrlo blizu ekspresnog izjednačenja. Samo minut pošto je Bosna povela Sadegi trese prečku Begovića, ali nema promene rezultata.18.22 (23. minut) - Gooooool, BiH vodi 1:0!Edin Džeko udarcem iz daljine postiže gol za vođstvo Bosne. On je šutirao levom nogom sa više od 20 metara i pogađa sam donji ugao gola.

18.09 (10. minut) - Borba na sredini terenaZa razliku od duela u Porto Alegreu, gde su na startu meča Nigerija - Argentina viđena dva gola, selekcije BiH i Irana u uvodnim minutima vode borbu na sredini terena bez prilika.18.03 (4. minut) - Džeko pretiEdin Džeko ima prvu priliku na utakmici, ali šutira preko gola. 18.00 (1. minut) - Počela je utakmicaSelekcija BiH nema šansu da se plasira u osminu finala Mundijala, ali Iran ima istorijsku priliku pošto nikada u istoriji nije igrao u drugoj fazi takmičenja.17.40 - Startne postaveBiH: Begović, Vršajević, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Ibišević, Džeko, Sušić, Šunjić, Hadžić. Iran: Hađiđi, Hadži Safi, Hoseini, Nekunam, Šodžei, Timotian, Montažeri, Gočan, Dedžaga, Poladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track