POBEDA GAUČOSA: Mesi glavni režiser trijumfa Argentine u goleadi protiv Nigerije

Igralo se gol na gol

POBEDA GAUČOSA: Mesi glavni režiser trijumfa Argentine u goleadi protiv Nigerije

Brazil 2014 -
Reprezentacija Argentine savladala je Nigeriju sa 3:2 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu

PORTO ALEGRE - Reprezentacija Argentine savladala je Nigeriju sa 3:2 u trećem kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Fudbaleri Argentine i Nigerije odigrali su veoma zanimljiv meč u Porto Alegreu, na stadionu "Bejra-Rio". Afrička selekcija je dva puta uspela da stigne prednost rivala, ali je na kraju presudio kvalitet Gaučosa.Igralo se gol na gol. Mesi je postigao prvi gol za Argentinu već u trećem minutu, ali je Musa samo minut kasnije poravnao na 1:1. Najbolji fudbaler Argentine maestralnim golom iz slobodnog udarca stavio je tačku na prvo poluvreme, ali je već u 47. minutu usledio novi odgovor Muse.Međutim, radost Nigerijaca nije dugo trajala pošto Roho već u 50. minutu postiže treći gol za Argentinu i postavlja konačan rezultat. Istovremeno u Salvadoru, u okviru iste grupe, Bosna i Hercegovina je savladala selekciju Irana sa 3:1. To znači da će u osmini finala Mundijala igrati reprezentacije Argentine i Nigerije. Grupa F se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom E, po sistemu prvi sa drugim. Gaučosi su grupnu fazu takmičenja završili sa maksimalne tri pobede i devet osvojenih bodova, dok je drugoplasirana Nigerija sakupila četiri boda sa po jednim remijem, pobedom i porazom. Selekcija BiH je sa tri osvojena boda zauzela treće mesto, sa dva poraza i pobedom, dok su Iranci takmičenje završili na poslednjem mestu, pošto su jedini bod upisali remijem sa Nigerijom.

TOK MEČA19.38 (80. minut) - Pokušaj GarajaGaraj najbolje skače posle korenera, ali neprecizno šutira glavom. Lopta prolazi pored leve stative.19.32 (74. minut) - Ponovo MusaJoš jednom je šutirao Musa, ali lopta ovog puta odlazi preko gola.19. 30 (72. minut) - Laveci odlično centriraSjajno je prošao mLaveci po levoj strani, usledio je odličan centaršut, ali nije bilo igrača Argentine u Kaznenom prostoru.

19.20 (62. minut) - Prilika za NigerijuPosle kornera fudbaleri Argentine ne uspevaju da otklone opasnost, ali Mikel ne koristi odličnu priliku. Romero odlično interveniše.19.09 (51. minut) - Novi žuti kartonDrugi žuti karton za fudbalere Nigerije dobija Ošanjiva.19.08 (50. minut) - Gooooool, Argentina vodi 3:2!Roho je strelac. Laveci izvodi korner i šalje loptu na drugu stativu, a Roho se odlično snalazi u gužvi i ekspresno vraća prednost Gaučosima.

19.07 (49. minut) - Prvi žuti kartonOmeru je dobio prvi žuti karton na utakmici.19.05 (47. minut) - Gooooool, Nigerija izjednačila na 2:2!Mesi - Musa 2:2. Musa je izjednačio na startu drugog poluvremena. On je lepo primio loptu u kaznenom prostoru, i rutinskim udarcem postiže svoj drugi gol na meču.19.04 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeII poluvreme

18.47 - Kraj prvog poluvremena18.46 (45. +2) - Gooooool, Argentina vodi 2:1!Mesi fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca postiže drugi gol na meču, a četvrti na Mundijalu. 18.43 (44. minut) - Mesi preti iz slobodnog udarcaKapiten Argentine majstorski izvodi slobodan udarac, ali golman Enjeama zaustavlja njegov pokušaj. Bio je to precizan udarac, ali je lopta dugo putovala do gola.18.37 (38. minut) - Aguero povređenPrinudna izmena u redovima Argentine. Aguero zbog povrede mišića napušta teren, a u igru ulazi Laveci.

18.29 (30. minut) - Ponovo Di MarijaDi Marija je šutirao levom nogom sa oko 25 metara, ali Enjeama uspeva da izbaci loptu.18.24 (25. minut) - Neprecizan udarac Di MarijeOdličnu kombinaciju u kojoj su učestvovali Mesi, Aguero i Iguain, završava Di Marija, ali ne pogađa metu.18.19 (20. minut) - Umalo autogol MikelaMesi je izveo slobodni udarac, a Obi Mikel loše zahvata loptu glavom i šalje je ka svom golu. Ipak golman Enjeama je na pravom mestu.18.08 (9. minut) - Spoljni deo mrežeMesi je raspoložen za igru. On odlično pronalazi Iguaina koji obilazi golmana ali iskosa pogađa samo spoljni deo mreže.

18.03 (4. minut) - Gooooool, Nigerija izjednačila na 1:1!Nigerija je odmah uzvratila. Sjajna solo akcija Muse, koji preciznim udarcem u suprotni ugao matira golmana Romera za 1:1.18.02 (3. minut) - Gooooool, Argentina vodi 1:0!Strelac je Leo Mesi. Posle pokušaja Di Marije, lopta pogađa stativu i odbija se do Mesija koji rutinski trese mrežu.18.00 (1. minut) - Utakmica je počela Počeo je meč Nigerija - Argentina na stadionu "Bejra-Rio". Argentina je već siguran učesnik osmine finala Mundijala, dok Nigeriji prolazak u narednu fazu takmičenja garantuje remi ili eventualna pobeda. 17.40 - Startne postave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track