PEČNIK ČUVA PRVO MESTO: Minimalac Zvezde u Novom Sadu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Osveta crveno-belih

PEČNIK ČUVA PRVO MESTO: Minimalac Zvezde u Novom Sadu

Fudbal -
Crvena zvezda savladala je ekipu Donjeg Srema sa 1.0. Jedini gol na meču u Novom Sadu postigao je Pečnik u 21. minutu

NOVI SAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Donjeg Srema rezultatom 1:0 u 20. kolu Superlige Srbije.Jedini gol na meču u Novom Sadu postigao je Pečnik u 21. minutu.Crvena zvezda je tako sačuvala lidersku poziciju na tabeli i ponovo ima četiri boda prednosti u odnosu na Partizan. Crno-beli od 17 časova na svom terenu igraju protiv Slobode.Zvezda sada ima 47. bodova, a Partizan 43.Meč je odigran na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu iz bezbedonosnih razloga, iako je stadion u Pećincima ispunjavao sve uslove za odigravanje ovog meča. Međutim, policija je donela odluku da se utakmica odigra u Novom Sadu.TOK UTAKMICE(16.22) 90.+5 minut - Kraj utakmice, Zvezda je pobedila sa 1:0Posle pet minuta nadoknade utakmica je završena. Crvena Zvezda je golom Pečnika savladala Donji Srem i tako sačuvala prvo mesto na tabeli. Crveno-beli ponovo imaju četiri boda više od drugoplasiranog Partizana.(16.15) 88. minut - Nova velika prilika za Crvenu zvezduSavićević je odlično prošao po levoj strani, došao je na nekoliko metara od gola, ali je bio sebičan. Odlučio se da šutirato i na kraju je pogodio samo spoljni deo mreže.(16.03) 75. minut - Zvezda traži penalDve sporne situacije u dva minuta. Oba puta je Mrđa tražio penal. Prvo u 73. minutu posle duela sa golmanom Belićem, a zatim i dva minuta kasnije posle jednog vazdušnog duela.(15.48) 60. minut - Prilika i za Donji SremOpasno je bilo posle kornera za domaće. Lakić je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.(15.42) 56. minut - Zvezda pretiPokušao je Lazović da pronađe Mrđu, ali istrčava golman Belić i glavom izbacuje loptu.(15.34) 48. minut - Povreda PetkovićaDrugo poluvreme počelo je loše po Crvenu zvezdu, pošto je Petković povredio koleno. On je u jednom trenutku samo seo na travu, pa je usledila prinudna izmena. U igri je Kasalica.(15.32) 46. minut - Nastavljen je meč u Novom SaduPočelo je drugo poluvreme. Crvena zvezda je bila bolji tim u prvom poluvremenu, iako je Donji Srem u 23. minutu propustio veliku šansu za 1:1. Zvezda od 21. minuta vodi golom Pečnika.II poluvreme(15.15) 45. minut - Završeno je prvo poluvremeU završnici meča nije bilo previše uzbuđenja. Gosti su u poslednjih desetak minuta imali nekoliko poluprilika, ali nije bilo promene rezultata. S obzirom na to da nije bilo prekida, nije bilo ni sudijske nadoknade vremena. Prvo poluvreme završeno je posle 45. minuta igre.(15.03) 32. minut - Prvi žuti kartonGogić zaustavlja napad domaćih prekršajem i zbog toga dobija žuti karton.(14.55) 24. minut Ređaju se šanse na obe stranePrvo je Donji Srem u 23. minutu imao kolosalnu priliku. Prvo je Kelhar neverovatno kiksirao, pa je Damnjanović sam izašao pred Bajkovića, ali neshvatljivo promašuje ceo gol. Samo minut kasnije na drugoj strani šutira Lazović, ali lopta prolazi pored stative.(14.52) 21. minut - Gooooool, Crvena zvezda vodi sa 1:0!Lazović je izveo skraćeni korner sa desne strane, lopta je preletela sve igrače i došla do Mijailovića koji šutira, a Pečnik loptu skreće u mrežu za 1:0.

http://www.youtube.com/watch?v=A0XLL_gehvk
(14.50) 19. minut - Nastavlja se pritisak Zvezde Zvezdu Mrđa Lazovića Ninković Pečnik (14.46) 15.minut - Nova šansa za Zvezdu Ninković Milijaš Belić (14.41) 11. minut - Prva prilika za Donji Srem Lukić Kelhar (14.34) 5. minut - Zvezdi je poništen gol

Mrđa je zatresao mrežu Donjeg Srema, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Bio je to odličan pas i još bolji udarac, ali ništa od gola - ostaje 0:0.(14.30) 1. minut - Utakmica je počela i Zvezda odmah pretiUtakmica je počela i već u prvom napadu Zvezda je imala priliku da povede. Lazović i Petković su dobro odigrali na desnom boku, Lazović je šutirao sa nekoliko metara od gola iskosa sa desne strane, lopta se odbila do Milijaša, ali je njegov udarac zaustavljen na gol liniji.SASTAVI:DONJI SREM: Belić, Lakićević, Božović, Nikitović, Lakić-Pešić, Sinđić, Bukorac, Lukić, Mijić, Damjanović, Janković.CRVENAZVEZDA: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik, Lazović, Mrđa.Ova dva tima igrala su prvi duel 15. septembra prošle godine, a završen je bez pobednika, 2:2. Donji Srem je tada pokvario slavlje igrača Zvezde, koji su tada proslavljali 50 godina stadiona Marakana. Donji Srem je tada izjednačio na 2:2 golom Aškovskog u 92. minutu.

Stojanović uoči duela sa Donjim Sremom, Foto: crvenazvezdafk.com
Stojanović uoči duela sa Donjim Sremom, Foto: crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović

najavio je uoči ovog meča da će ozbiljno shvatiti utakmicu s Donjim Sremom i da neće potceniti protivnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track