PANCERI U POLUFINALU: Humels presudio Francuzima, za finale protiv Brazila

Jedan gol odlučio evropski derbi

PANCERI U POLUFINALU: Humels presudio Francuzima, za finale protiv Brazila

Brazil 2014 -
Fudbaleri Nemačke plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Brazilu pošto su u četvrtfinalu savladali Francusku sa minimalnih 1:0

RIO DE ŽANEIRO - Fudbaleri Nemačke prvi su polufinalisti Svetskog prvenstva u Brazilu.Nemačka je u četvrtfinalu savladala Francusku sa minimalnih 1:0. Jedini gol na "Marakani" postigao je Mats Humels već u 13. minutu. Panceri su tako iskoristili prvu pravu priliku na utakmici, da bi u nastavku utakmice rutinski kontrolisali tempo igre.Iako su Francuzi imali nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, Nemce je svaki put spasao sjajni golman Manuel Nojer.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemce u borbi za veliko finale, u Belo Horizonteu, očekuje duela sa domaćinom Mundijala, selekcijom Brazila koja je u Fortalezi savladala Kolumbiju sa 2:1. Ovo je bio 26. međusobni duel reprezentacija Francuske i Nemačke i deveta pobeda Pancera. Francuska ima 11 trijumfa, dok je šest utakmica završeno remijem. TOK MEČA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.54 - Kraj utakmice!

Nemačka je prvi polufinalista Mundijala u Brazilu. Nemci su savladali Francusku sa 1:0 i sada čekaju ishod duela Brazil - Kolumbija.19.52 (90. +4) - Nova prilika za BenzemuBenzema je u poslednjim trenucima meča imao još jednu sjajnu priliku. Odlično je šutirao, ali golman Nojer još bolje brani.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.46 (88.) - Širle izblokiran

Miler je asistirao Širleu, ali Varan blokira njegov udarac.19.41 (83.) - Izmene na obe straneNa jednoj strani Gece menja Ozila, a kod Francuza Žiru ulazi u igru umesto Valbuene.19.40 (82.) - Velika šansa za NemačkuPanceri su mogli da reše pitanje pobednika. Posle sjajne kontre usledio je odličan centaršut, ali Miler prvo promašuje loptu, dok Širle u nastavku slabo šutira pa Loris brani nogom.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.41 (81.) - Zamalo autogol

Malo je falilo da Humels postigne autogol pošto ga je lopta pogodila u lice posle intervencije njegovog saigrača.19.38 (80.) - Novi žuti kartonŠvajnštajger je faulirao Grizmana i dobija žuti karton.19.35 (77.) - Brani NojerOfanziva Francuske se nastavlja. Matudi je šutirao, ali sada Nojer brani.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.34 (76.) - Benzema izblokiran

Sjajno je Benzema okrenuo Lama, ali njegov opasan udarac blokira Humels.19.31 (73.) - Menja i DešamFrancuzi prave dve izmene u dva minuta. Košelni je zamenio Sakoa, dok Remi menja Kabaja.19.28 (70.) - Miler šutiraPosle dosadnih deset minuta, Nemačka ima priliku. Posle greške Francuza, šutirao je Miler, ali lopta ide pored gola. Nemačka kontroliše ritam, dok su Francuzi potpuno bezopasni u nastavku.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.27 (69.) - Prva izmena

Nemci prvi menjaju - u igri je Širle, a treren napušta Klose.19.18 (60.) - Švajnštajger intervenišeMatudi je posle dodavanja Valbene tražio Benzemu u kaznenom prostoru, ali Švajnštajger uklizava i šalje loptu u korner. Usledio je centaršut Valbuene, ali Nojer brani udarac Varana.19.12 (54.) - Prvi žuti kartonKedira ruši Grizmana koji se nije na vreme oslobodio lope i dobija žuti karton. Zaustavljen je opasan napad Francuza.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.10 (52.) - Nemci prete iz kontreOzil je pokušao da doda loptu Kloseu, ali je njegov pas izblokiran.19.08 (50.) - Nova greška sudijaFrancuzi su zapretili posle slobodnog udarca, ali Evra nije uspeo da zahvati loptu glavom. Sudije nisu svirale očigledan ofsajd iako je nekoliko Francuza bilo u nedozvoljenoj poziciji. 19.04 (46.) - Počelo je drugo poluvremeFrancuzi su krenuli sa centra. U pauzi nije bilo izmena, pa su obe reprezentacije u istim sastavima kao i na početku meča.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.49 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme. Nemačka vodi 1:0 pošto je realizovala prvu pravu priliku na meču. U nastavku je bilo prilika na obe strane, ali u nastavku tek treba očekivati ofanzivu Francuza.18.46 (44.) - Novi pokušaj BenzemePokušavaju Francuzi da stignu do izjednačenja u završnici prvog poluvremena. Pogba je lepo uposlio Benzemu koji još jednom opasno preti, ali Nojer brani.18.44 (42.) - Francuzi traže penalPatris Evra je odlično centrirao, Benzema šutira glavom, a Humelsa lopta pogađa u stomak. Trikolori traže penal, iako je usporeni snimak pokazao da nema ni govora o igranju rukom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.36 (34.) - Nojer sjajno braniGrizman je izbegao ofsajd zamku i centrira ka Valbueni koji odlično šutira. Golman Nojer odbija loptu do Benzeme, ali njegov pokušaj blokira Humels. Posle kornera napadač Reala ponovo preti, ali odbrana Francuske ponovo izbacuje loptu. Na kraju Sako glavom šutira preko gola. 18.35 (33.) - Miler na zemlji, nema penalaNemci po drugi put na meču traže penal posle duela Milera i Debušija, ali Pitana samo odmahuje rukom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.31 (29.) - Neoprezan faul EvreNeoprezan start Evre nad Kloseom i Nemačka dobija priliku da zapreti iz slobodnog udarca, kod desnog roglja kaznenog prostora. Hevedes je posle centaršuta zahvatio loptu petom, ali se ona od Matudija odbija u korner.18.26 (24.) - Nema penala za NemceMiroslav Klose je pao u kaznenom prostoru posle duela sa Debušijem. Francuz ga je vukao u duelu, ali sudija Pitana ništa ne svira i golman Loris kupi loptu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.22 (20.) - Nema uzbuđenja

U minutima posle vodećeg gola Nemačke nije bilo uzbuđenja. Igra se mirno, uglavnom na sredini terena.18.15 (13.) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0!Kros je izveo slobodan udarac s leve strane, a Humels na petercu sjajno reaguje pored Varana i loptu glavom o prečku šalje u mrežu.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.13 (11.) - U poslednjem trenutkuGrizman je poslao loptu po zemlji ka Benzemi, ali odbrana interveniše u poslednjem trenutku. Usporeni snimak pokazao je da je Grizman prethodno bio ofsajdu u trenutku kada je lopta krenula ka njemu.18.09 (7.) - Udarac BenzemePosle prvog centaršuta nije bilo opasnosti po gol Nemačke, ali Valbuena vraća loptu u kazneni prostor. U nastavku akcije Benzema snažno šutira pored gola.18.08 (6.) - Loš pas KedirePonovo su dobro kombinovali Nemci, ali je završni pas Kedire bio loš. On je pokušao da uposli Švajnštajgera, ali je bliži lopti bio golman Loris.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.05 (3.) - Nemačka prva pretiNemačka je prva napala, ali posle manje konfuzije u odbrani Francuske nema opasnosti po gol Lorisa. Defanzivci blokiraju nekoliko pokušaja pancera.18.03 (1.) - Počela je utakmicaArbitar Nestor Pitana dao je znak za početak utakmice na Marakani. Panceri su krenuli sa centra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17.40 - Startne postaveFrancuska: Loris, Evra, Sako, Varan, Debuši, Matuidi, Kabaj, Pogba, Grizman, Valbuena, Benzema. Nemačka: Nojer, Hevedes, Humels, Boateng, Lam, Kedira, Švajnštajger, Ozil, Kros, Miler, Klose.

Fudbaleri Francuske i Nemačke igraju evropski derbi u prvom meču četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Meč koji otvara borbu za plasman u polufinale Mundijala igra se od 18.00h u Rio de Žaneiru, na legendarnoj "Marakani". Glavni sudija meča je Argentinac Nestor Pitana, a pomagaće mu zemljaci Ernan Medana i Huan Pablo Belati, dok je četvrti arbitar Šveđanin Jonas Erikson. Francuska je takmičenje u Grupi E završila na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova. Trikolori su, na startu Mundijala, lako savladali Honduras sa 3:0, zatim su pobedili Švajcarsku sa 5:2, da bi u poslednjem kolu sa Ekvadorom igrali 0:0. Francuzi su u osmini finala rutinski savladali Nigeriju sa 2:0. Nemci su, na kraju grupne faze takmičenja, takođe imali sedam bodova. Panceri su, u Grupi G, prvo savladali Portugal sa 4:0, zatim su igrali nerešeno sa Ganom 2:2, dok su u trećem kolu savladali selekciju SAD sa 1:0. Nemačka se namučila u osmini finala s obzirom na činjenicu da je slomila otpor Alžira tek u produžecima, rezultatom 2:1. Ovo je 26. međusobni duel reprezentacija Francuske i Nemačke. Trikolori su do sada bili uspešniji i vode u pobedama sa 11:8, dok je šest utakmica završeno remijem. Pobednika prvog meča četvrtfinala Mundijala, u narednoj rundi, očekuje okršaj sa boljim iz duela Brazil - Kolumbija, koji se igra u Fortalezi od 22.00h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track