TRIKOLORI SIGURNI: Francuzi u završnici slomili čvrstu Nigeriju za četvrtfinale Mundijala

Pobeda favorita

TRIKOLORI SIGURNI: Francuzi u završnici slomili čvrstu Nigeriju za četvrtfinale Mundijala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Francuske savladali su Nigeriju sa 2:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu

BRAZILIJA - Fudbaleri Francuske savladali su Nigeriju sa 2:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.Francuzi u prvom poluvremenu nisu uspeli da slome otpor čvrste Nigerije, kojoj u 38. minutu nije dosuđen penal. Golova nije bilo sve do završnice meča, kada su Trikolori poveli posle prve greške golmana Enjeame. Golman Nigerije je u 79. minutu, posle kornera Valbuene, poslao loptu pravo na glavu Pogbe koji postiže prvi gol. Konačan rezultat postavio je Jobo autogolom u 92. minutu utakmice. To je bio tek drugi međusobni duel reprezentacija Francuske i Nigerije i prva pobeda Trikolora. Njihov prijateljski meč 2009. godine dobila je Nigerija rezultatom 1:0. Francusku u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa selekcijom Nemačke koja je posle produžetka savladala Alžir sa 2:1.

TOK MEČA19.52 - Krak utakmice!Francuska se plasirala u četvrtfinale Mundijala u Brazilu. "Galski petlovi" su u Braziliji savladali su Nigeriju sa 2:0 i sada čekaju ishod meča Nemačka - Alžir.19.47 (90. +2) - Gooooool, Francuska vodi 2:0!Jobo je postigao auto-gol. Valbuena je pokušao da asistira Grizmanu, ali je Jobo nespretno intervenisao na petercu i pogađa svoj gol.19.40 (85. minut) - Brani EnjeamaGrizman je snažno šutirao, ali golman Nigerije još jednom odlično interveniše. Lopta je išla pod samu prečku.

19.35 (79.) - Gooooool, Francuska vodi 1:0!Valbuena je izveo korner, a Enjeama samo kači loptu rukom i šalje je pravo na glavu Pogbe koji na drugoj stativi pogađa nebranjenu mrežu.19.35 (79.) - Ponovo BenzemaBenzema ne može da savlada Enjeamu. Ovog puta šutirao je glavom, ali golman Nigerije uspeva da prebaci loptu preko prečke.19.33 (77.) - Gol visi u vazduhuFrancuzi nastavljaju da pritiskaju Nigeriju. Prvo je pokušao Benzema, a u nastavku akcije Kabaj pogađa prečku.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

19.26 (70.) - Benzema nema srećeNapadač Real Madrida savladao je golmana Enjeamu posle duplog pasa sa Grizmanom, ali je Mozes stigao da izbije loptu sa gol linije.19.24 (68. minut) - Dobar napad NigerijeFudbaleri Nigerije dobro kombinuju, a Musa na craju centrira sa desne strane. Ipak defanzivci Francuske izbacuju loptu u korner.19.20 (64.) - Udarac OdemvingijaOpasan udarac Odemvingija brani golman Loris. On je samo odbio loptu, ali je odbrana Francuske otklonila opasnost.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

19.18 (62.) - Izmena u timu FrancuskeDešam pravi prvu promenu. Grizman menja Žirua.19.10 (54.) - Žuti karton i povredaMatudi pravi oštar prekršaj nad Onazijem i dobija žuti karton. U pitanju je teža povreda fudbalera Nigerije, pa u igru ulazi Gabrijel.19.06 (50.) - Jak tempo i u drugom poluvremenuObe selekcije su nastavile tamo gde su stale na kraju prvog poluvremena. I dalje se igra brzo i otvoreno. 19.02 (46.) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo pluvreme na "Nacionalnom stadionu Brazilija"II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18.47 (45. +3) - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme. Francuska i Nigerije su igrale otvoreno, ali nije bilo golova. Trikolori su imali dve dobre prilike, dok Nigeriji u 38. minutu nije dosuđen penal.18.39 (40.) - Nova prilika za TrikolorePonovo je Pogba bio asistent, a šutirao je Debuši. Bio je to snažan udarac, ali neprecizan. Lopta je prošla pored desne stative.18.37 (38.) - Nigerija oštećena za penalPosle kornera koji je izveo Musa, Odemvingi nije stigao do lopte, ali je Glavni sudija meča Amerikanac Mark Gajger bez problama mogao da dosudi penal za Nigeriju. Jedan od defanzivaca Francuske držao ga je sa obe ruke oko struka.18.29 (30.) - Velika borbaVeć pola sata traje ravnopravna borba na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Igra se uglavnom na sredini terena i nije bilo puno prilika.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18.21 (22.) - Odlična prilika za FrancuskuValbuena je uposlio Pogbu koji odlično šutira iz voleja, ali je golman Enjeama uspeo da zaustavi njegov udarac.18.19 (20.) - I Benzema u ofsajduNa drugoj strani prete Trikolori, ali je i Benzema bio u nedozvoljenoj poziciji.18.18 (19.) - Poništen gol NigerijeEmenike je zatresao mrežu Francuske, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.18.14 (15.) - Novi slobodan udarac NigerijeNigerija je još jednom zapretila posle prekida. Posle kratke kombinacije pokušao je Emenike, ali lopta ide preko gola.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18.11 (12.) - Prekršaj KabajaKabaj je prekršajem zaustavio opasan prodor Emenikea. Posle slobodnog udarca s leve strane, uz gol-aut liniju, golman Loris sigurno hvata loptu.18.04 (5.) - Žiru šutiraNa drugoj strani Žiru prvi preti, ali njegov udarac glavom ide pored gola Enjeame.18.03 (4.) - Prvi korner za NigerijuMusa je izveo korner, ali odbrana Francuske dobro interveniše.18.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je meč Francuska - Nigerija na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Pobednika ovog duela u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa pobednikom meča Nemačka - Alžir.

17.40 - Startne postaveFrancuska: Loris, Varan, Košelni, Debuši, Evra, Pogba, Kabaj, Matuidi, Valbuena, Benzema, Žiru.Nigerija: Enjeama, Omeruo, Jobo, Ošaniva, Embrouz, Mikel, Onazi, Musa, Mozes, Odemvingi, Emenike.

Fudbaleri Francuske i Nigerije sastaju se u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Utakmica se igra od 18.00h na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Glavni sudija meča je Amerikanac Mark Gajger, a pomagaće mu zemljaci Mark Šon Hurd i Džoi Flečer, dok je četvrti arbitar Iranac Alireza Fagani. Francuska je takmičenje u Grupi E završila na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova. Trikolori su na startu Mundijala lako savladali Honduras sa 3:0, zatim su pobedili Švajcarsku sa 5:2, da bi u poslednjem kolu sa Ekvadorom igrali 0:0. S druge strane, Nigerija je osvojila drugo mesto u Grupi F, iza selekcije Argentine. Nigerija je u prvom kolu, sa Iranom, odigrala meč bez golova, zatim je sa minimalnih 1:0 savladala Bosnu i Hercegovinu, dok je u trećoj rundi poražena od Argentine sa 3:2. To je tek drugi međusobni duel reprezentacija Francuske i Nigerije. Njihov prijateljski meč 2009. godine dobila je Nigerija rezultatom 1:0. Pobednika ovog meča u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa pobednikom meča Nemačka - Alžir. Taj meč se igra takođe u ponedeljak, u Porto Alegreu od 22.00h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track