NEMAČKA SE NAMUČILA: Panceri tek u produžetku slomili otpor hrabrog Alžira

Sjajna fudbalska predstava

NEMAČKA SE NAMUČILA: Panceri tek u produžetku slomili otpor hrabrog Alžira

Brazil 2014 -
Reprezentacija Nemačke savladala Alžir sa 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.

PORTO ALEGRE - Reprezentacije Nemačke plasitala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Brazilu.Panceri su u osmini finala savladali Alžir sa 2:1, posle produžetaka. Iako su obe selekcije od prvog minuta igrale bez kalkulacija u regularnih 90. minuta nije bilo golova na stadionu "Bejra-Rio".Međutim, već u drugom minutu prvog produžetka Andre Šurle petom uspeva da savlada sjajnog golmana Mbolija za vođstvo Nemačke. Prednost Pancera duplirao je Mesut Ozil u 119. minutu, ali se Alžir od Mundijala ipak oprostio golom. Naime, Đabu je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao utešni pogodak za selekciju selektora Vahida Halihodžića. U prvom meču dana Francuska je savladala Nigeriju rezultatom 2:0. To znači da će Nemačka u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Trikolorima. To je bio treći međusobni duel reprezentacija Nemačke i Alžira, i prva pobeda Pancera.Alžirci su su prvi put savladali Pancere 1964. godine sa 2:0, a drugi put na Svetskom prvenstvu 1982, rezultatom 2:1. To je ujedno bila i premijera Alžira na Mundijalima, ali su na kraju eliminisani posle minimalne pobede Zapadne Nemačke nad Austrijom (1:0), posle koje su obe evropske selekcije prošle dalje. Ta utakmica je ostala upamćena kao najveća fudbalska nepravda, a Alžir posle 32 godine ipak nije uspeo da se osveti Pancerima.

TOK MEČA00.32 - Kraj utakmice!Nemačka je u četvrtfinalu Mundijala u Brazilu. Panceri su posle velike borbe savladali Alžir rezultatom 2:1, u sjajnoj fudbalskoj predstavi na stadionu "Bejra-Rio". Nemačku u borbi za polufinale očekuje duel sa Francuskom koja je u osmini finala savladala Nigeriju sa 2:0.00.31 (120. +1) - Gooooool, Alžir smanjuje na 2:1!Alžir se ne predaje. Feguli je centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi Đabu sjajno reaguje i postiže utešni pogodak.00.28 (119.) - Gooooool, Nemačka vodi 2:0!Dugo su kombinovali Šurle i Ozil, a u jednom trenutku se činilo da će Alžirci uspeti da se odbrane. Međutim lopta se još jednom odbila do Ozila koji razornim udarcem duplira prednost Pancera.00.19 (110.) - Umor sustiže igračeTempo igre pada, a Nemačka za sada rutinski čuva prednost. Pokušavaju Alžirci da dođu do gola, ali nema prave prilike.

00.15 (106.) - Počeo je drugi produžetakJoš 15 minuta nade za Alžir. Kapiten Nemačke Filip Lam dobija žuti karton. 00.12 - Završen je prvi produžetakNemačka je golom Šurlea došla na korak od četvrtfinala Mundijala u Brazilu.00.08 (102.) - Veliki promašaj AlžiraMalo je falilo da Alžir izjednači. Lopta se u kaznenom prostoru Nemačke odbila do Mostefe koji šutira pored leve stative.00.05 (99.) - Udarac MileraMiler je upisao još jedan pokušaj, ali je ponovo bio neprecizan sa ivice kaznenog prostora.00.02 (96.) - Ozil zaustavljenOzil je bio u prodoru, ali je Haliče u poslednjem trenutku uspeo da mu izbije loptu.

23.58 (92.) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0!Nemačka posle samo 90 sekundi igre u prvom produžetku stiže do prednosti. Miler je centrirao s leve strane, a Šurle na petercu sjajno reaguje i petom matira golmana Mbolija.23.56 (91.) - Počeo je prvi produžetak23.49 - Slede produžeci Posle 90 minuta igre nije bilo golova na stadionu "Bejra-Rio". Po treći put na Mundijalu u Brazilu igraće se produžeci.23.48 (90. +4) - Samo korner za PancereU jednom od poslednjih napada Haliče u poslednjem trenutku uklizava u petercu ispred Lama. Posle kornera golman Alžira sigurno hvata loptu.

23.44 (90.) - Slab udarac ŠvajnštajgeraŠvajnštajger je ponovo bio na pravom mestu posle centaršuta sa desne strane, ali njegov udarac nije bio dovoljno jak da bi savladao golmana Mbolija.23.43 (89.) - Nojer po četvrti putGolman Nemačke je ovog puta istrčao na 30 metara i intervenisao ispred Fegulija.23.42 (88.) - Zanimljiv pokušajNemci su pokušali da zbune Alžirce prilikom izvođenja slobodnog udarca. Miler je namerno pao ispred lopte pa se pridigao. Sve to je bilo komično i nije dalo rezultat.23.36 (82.) - Miler ponovo pretiMiler propušta još jednu odličnu šansu. Odličnio je primio loptu, napravio dribling i gađao bliži ugao. Međutim, lopta još jednom ide pored stative.

23.34 (80.) - Dve vezane prilike za PancereOfanziva Nemaca. Prvo je golman Alžira odbranio novi udarac Milera, da bi u nastavku akcije odbrana blokirala pokušaj Šurlea.23.33 (79.) - Udarac ŠvajnštajgeraMiler asistira Švajntajgeru koji šutira glavom, ali lopta ide pored gola.23.29 (75.) - Opasan udarac i kontraSlimani je snažno šutirao po sredini gola pa Nojer uspeva da uhvati loptu. U istom minutu Alžir ima i opasnu kontru, ali odbrana Nemačke izbacuje loptu u korner posle ubacivanja Sudanija.23.26 (72.) - Nojer interveniše glavomPo treći put na meču golman Nemačke je morao da napusti kazneni prostor. On je glavom izbio loptu ispred Slimanija.

23.22 (68.) - Povreda MustafijaMustafi se povredio prilikom jedne intervencije i iznet je sa terena. Umesto njega u igri je Kedira.23.16 (62.) - Pritisak NemacaNapadaju Nemci. Panceri pokušavaju centaršutevima, a u kratkom roku su imali i dva kornera. Međutim, odbrana Alžira za sada ne pokazuje znake slabosti.23.14 (60.) - Udarac ŠurleaŠurle dolazi do lopte van kaznenog prostora i šutira, ali lopta ide preko gola.23.09 (55.) - Mboli braniSjajno je šutirao kapiten Nemačke Filip Lam, ali golman Mboli još jednom sjajno interveniše. Lopta je išla u rašlje.

23.04 (50.) - Kontra u dva potezaNojer u gužvi posle kornera hvata loptu i odmah je ispucava ka Šurleu koj daje sebi for, ali gubi trku sa defanzivcem Alžira koji izbija loptu u korner.23.02 (48.) - Nemačka odmah pretiŠurleov udarac je izblokiran, a posle kornera Krosa Mustafi je odlično skače, ali šutira pravo u Mbolija.23.00 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na na stadionu "Bejra-Rio". Napravljena je jedna izmene u timu selekcije Nemačke - Gecea je zamenio Šurle.II poluvreme

22.46 - Kraj prvog poluvremenaDinamično prvo poluvreme. Početak je pripao Alžiru, dok je Nemačka bila bolja u završnici. Izostali su samo golovi.22.43 (44.) - Pokušaj KrosaNovi udarac Krosa iz daljine, ali je i ovog puta bio neprecizan.22.41 (42.) - Prvi žuti kartonHaliče je faulirao Švajnštajgera i dobija prvi žuti karton na utakmici.22.40 (41.) - Gece u odličnoj priliciPrvo je šutirao Kros, a na odbijenu loptu naleće Gece. Međutim, golman Alžira je sjajno ušao u njegov šut.

22.38 (39.) - Boateng blokiraMostefa šutira iz daljine posle kornera, ali lopta na putu do golapogađa Boatenga i završava u korneru.22.36 (37.) - Novi centaršut OzilaOzil je još jednom poslao loptu u kazneni prostor, ali Miler ni ovog puta ne uspeva da je zahvati na pravi način.22.34 (35.) - Miler šutira pored golaMiler je šutirao glavom posle centaršuta Mustafija, ali lopta ide pored gola.

22.32 (33.) - Slobodan udaracFeguli je izveo slobodan udarac za Alžir, ali šutira veoma neprecizno.22.27 (28.) - Nojer ponovo intervenišePonovo je bilo panike u nemačkoj odbrani, ali je Nojer ponovo istrčao i poslao loptu u aut.22.23 (24.) - Lukav pokušaj OzilaOzil je ponovo bio u prodoru na levoj strani, a zatim umesto centaršuta lukavo šalje loptu pod prečku. Međutim, Mboli je oprezan i prebacuje loptu preko prečke.22.22 (23.) - Mielr neprecizanKonačno Panceri prekidaju seriju napada Alžira. Centrirao je Ozil, ali Miler ne uspeva dobro da zahvati loptu u skoku.

22.17 (18.) - Nova prilika za AlžirNova dobra prilika. Gulam je šutirao iskosa s leve strane i gađao suprotni ugao, ali lopta odlazi pored stative Alžir je mnogo opasniji na startu meča.22.16 (17.) - Poništen gol AlžiraSlimani uspeva da savlada glavom Nojera posle sjajnog centaršuta, ali nema promene rezultata. Napadač Alžira je bio u ofsajdu. 22.13 (14.) - Odgovor PanceraŠvajnštajger snažno šutira, ali golman Alžira odbija loptu.22.10 (11.) - Alžir ponovo pretiSlimani je ponovo bio u naletu, ali Mertezaker u poslednjem trenutku interveniše.

22.08 (9.) - Nojer izlećeNojer se našao u problemu. On je napusti gol kako bi stigao do lopte pre Slimanija, ali je napadad Alžira uspeo da uputi udarac ka golu. Međutim Nojer stiže da izblokira taj šut i lopta odlazi u korner.22.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je duel reprezentacija Nemačke i Alžira na stadionu "Bejra-Rio". 21.35 - Startne postaveNemačka: Nojer,Mustafi, Mertezaker, Boateng, Hevedes, Lam, Švajnštajger, Kros, Ozil, Gece, Miler. Alžir: Mboli, Gulam, Belkalem, Haliče, Mandi, Lače, Mostefa, Taider, Feguli, Slimani, Sudani.

Reprezentacije Nemačke i Alžira sastaju se u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Utakmica se igra od 22.00h u Porto Alegreu, na stadionu "Bejra-Rio". U prvom meču dana Francuska je savladala Nigeriju rezultatom 2:0. To znači da će pobednik ovog meča u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Trikolorima. Duel u Porto Alegreu sudi Brazilac Sandro Rici, a asistiraće mu zemljaci Emerson De Karvaljo i Marselo Van Gase, dok je četvrti sudija Valter Lopez iz Gvatemale. Nemačka je, u prvoj fazi takmičenja, osvojila prvo mesto u Grupi G, dok je Alžir napravio istorijski uspeh drugim mestom u Grupi H. Nemci su imali sedam bodova posle tri odigrane utakmice. Panceri su prvo savladali Portugal sa 4:0, zatim su igrali nerešeno sa Ganom 2:2, dok su u trećem kolu savladali selekciju SAD sa 1:0. Alžirci su u prvom meču poraženi od Belgije rezultatom 2:1, potom su savladali Južnu Koreju sa 4:2, da bi u trećem kolu remizirali sa Rusijom 1:1. To je treći međusobni duel reprezentacija Nemačke i Alžira, a afrička selekcija vodi u pobedama sa 2:0. U ta dva meča Alžirci imaju gol razliku 4:1. Oni su prvi put savladali Pancere 1964. godine sa 2:0, a drugi put na Svetskom prvenstvu 1982, rezultatom 2:1. To je ujedno bila i premijera Alžira na Mundijalima, ali su na kraju eliminisani posle minimalne pobede Zapadne Nemačke nad Austrijom (1:0), posle koje su obe evropske selekcije prošle dalje. Ta utakmica je ostala upamćena kao najveća fudbalska nepravda, a Alžir posle 32 godine ima priliku da se osveti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track