KRAJ SNA KOSTARIKE: Rezervista Krul odbranio dva penala i odveo Holanđane u polufinale Mundijala

Nova penal drama

KRAJ SNA KOSTARIKE: Rezervista Krul odbranio dva penala i odveo Holanđane u polufinale Mundijala

Brazil 2014 -
Reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Mundijala pošto je savladala selekciju Kostarike sa 4:3 posle boljeg izvođenja penala

SALVADOR - Reprezentacija Holandije poslednji je polufinalista Svetskog prvenstva u Brazilu.Holandija je u četvrtfinalu savladala selekciju Kostarike rezultatom 4:3, posle boljeg izvođenja penala. Posle regularnih 90 minuta i dva produžetka rezultat je bio 0:0, najviše zahvaljujući fantastičnim odbranama golmana Kostarike Kejlor Navas.Fudbaleri Holandije su dva puta pogađali okvir gola, ali je sreća oba puta bila na strani Kostarike. Snajder je prvo u 83. minutu zatresao stativu, da bi u 119. minutu njegov udarac zaustavila i stativa.Međutim, heroj penal serije nije bio Navas, koji je doveo Kostariku do četvrtfinala, već rezervni golman Holandije Tim Krul. On je namenski ušao u igru u 120. minutu, jer je selektor Luj van Gal verovao da će iskusni čuvar mreže Njukasla bolje braniti penale nego Silesen.Ispostavilo se da je to bio pun pogodak pošto je Krul odbranio dva penala i odveo Holandiju u polufinale, gde je čeka reprezentacije Argentine. Gaučosi su u prvom meču dana savladali Belgiju sa 1:0.

TOK MEČA0.55 - Holandija je u polufinalu!Reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Mundijala u Brazilu. Lale su polse boljeg izvođenja penala savladale Kostariku rezultatom 4:3.5. serijaTim Krul je heroj. Rezervni golman Holandije brani udarac Umanje i vodi Lale u polufinale Mundijala.4. serijaKujt snažno šutira po zemlji i vraća prednost Lalama - 4:3Bolanjos je siguran na startu četvrte serije. Novo izjednačenje - 3:33. serijaSnajder, kao i Roben pre njega, lako vala Navasa. Holandija opet vodi - 3:2Gonzalez ponovo šutira u levu stranu, golman Krul čita, ali ne stiže do lopte - 2:22. serijaRoben sigurno izvodi penal i lako matira Navasa. Holandija vodi - 2:1Krul brani udarac Ruiza. I Ruiz je gađao levi golmanov ugao, ali ga Krul čita i brani penal - 1:11. serijaIndentična situacija na drugoj strani. Van Persi pogađa za Holandiju - 1:1Krul čita Borgesa, ali se mreža ipak zatresla Kostarika vodi - 1:0 00.40 - Počinje penal serija

00.34 - Penali odlučujuFudbaleri Holandije i Kostarike posle 120 minuta igre nisu uspeli da postignu gol pa će pobednika odlučiti penali.00.31 (119.) - Ponovo prečka čuva NavasaSnajder šutira sa ivice kaznenog prostora, ali njegiv udarac zaustavlja prečka. U nastavku akcije Roben je izblokiran.00.29 (117.) - Najbolja prilika za KostarikuUrenja je promešao odbranu Holandije, ali njegov udarac zaustavlja golman Silesen. Najbolja prilika za Kostariku.00.23 (111.) - Navas na traviHuntelar faulira golmana Navasa, koji ostaje da leži na travi. Napadač Holandije dobija žuti karton.

00.19 (107.) - Žuti kartonAkosta naleće na Robena i dobija novi žuti karton.00.18 (106.) - Poslednjih 15 minutaPočeo je drugi produžetak na meču Holandija - Kostarika. U Salvadoru idalje nema golova, a najveći krivac za to je sjajni golman Kostarike Kejlor Navas.00.15 - Završen je prvi produžetakI dalje nema golova na "Areni Fonte Nova". Holandija je nekoliko puta zapretila na startu prvog produžetka, ali nije bilo promene rezultata. U nastavku je tempo pao i nije bilo prilika.

00.05 (98.) - Nema penala za KostarikuTražili su Kostarikanci penal pošto je Urenja pao u kaznenom prostoru Holandije, ali sudija Uzbekistanac Ravšan Irmatov samo odmahuje rukom.00.01 (94.) - Nova odbrana NavasaRoben je izveo korner sa desne strane, ali ni Vlar glavom ne uspeva da savlada sjajnog Navasa koji ponovo izbija loptu u korner.23.58 (91.) - Počeo je prvi produžetakFudbaleri Holandije i Kostarike imaju još 30 minuta da postignu gol, u suprotnom poslednjeg polufinalistu Mundijala u Brazilu odlučiće penali.

23.52 - Igraće se produžeciU regularnih 90 minuta igre nije bilo golova, pa ćemo prvi put u četvrtfinalu gledati produžetke.23.49 (90. +3) - Nema gola za HolandijuDe Vrij i Kujt ne uspevaju da zahvate loptu posle novog centaršuta Blinda. Na drugoj strani loptu prihvata Van Persi ali njegov novi udarac na gol liniji zaustavlja Teheda i to uz pomoć prečke.23.44 (88.) - Nova prilika za Van PersijaSnajder šalje odličnu loptu ka Van Persiju, koji na drugoj stativi ne uspeva da zahvati loptu i na kraju pada.

23.40 (84.) - Nova odbrana NavasaPritisak Holandije u završnici meča. Van Persi šutira, ali golman Navas opet brani.23.38 (82.) - Snajder trese stativuSnajder je sjajno izveo slobodan udarac, prebacio je živi zid Kostarike, ali njegov udarac zaustavlja stativa. Najbolji pokušaj holanđana.23.37 (81.) - Roben pada na ivici kaznenog prostoraGonsales ruši Robena na ivici kaznenog prostora i dobija žuti karton.

23.31 (75.) - Vlar neprecizanSnajder je dobro izveo slobodan udarac na levoj strani i šalje odličnu loptu u kazneni prostor, ali Vlar šutira glavom pored gola. 23.24 (68.) - Dupli pas Roben - Van PersiNije prošao sjajan dupli pas Robena i Van Persija. U poslednjem trenutku odbrana Kostarike izbacuje loptu u korner. Prekid je izveo Roben, ali niko ne uspeva da stigne do lopte koja prolazi kroz peterac.Puno sreće za Kostariku.23.21 (65.) - Nova prilika za KostarikuPonovo prete Kostarikanci posle prekida, ali udarac Gonsalesa glavom sa peterca odlazi preko prečke.

23.20 (64.) - Novi žuti kartonMartins Indi dobija žuti karton posle prekršaja nad Ruizom.23.16 (60.) - Kembel pada u kaznenom prostoruKostarikanci traže penal. Posle prodora Diaza, do lopte u kaznenom prostoru ne dolazi Kembel. On pada posle duela sa Martinsom Indijaem, ali nema ni govora o penalu. 23.12 (56.) - De Vrij izblokiranPosle novog centaršuta Van Persija sa desne strane na drugoj stativi najbolje skače De Vrij, ali lopta pogađa u leđa jednog od igrača Kostarike.

23.08 (52.) - Žuti karton i slobodan udaracUmanja dobija žuti karton posle novog prekršaja nad Robenom. U nastavku akcije Snajder šutira visoko.23.02 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljen je meč "Areni Fonte Nova". Holanđani su krenuli sa centra.II poluvreme22.46 - Kraj prvog poluvremena!Završeno je prvo poluvreme na "Areni Fonte Nova". Iako su Holanđani bili mnogo opasniji ipak nisu uspeli da savladaju sjajnog golmana Kostarike Kejlora Navasa, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao. Kostarikanci su od prvog minuta svoju priliku tražili iz kontranapada, dok je Holandija tek u završnici poluvremena počela da pritiska rivala.

22.45 (46.) - Gonzalez intervenišePočela je nadoknada vremena u prvom poluvremenu, a Holandija opet preti. Centrirao je Kujt sa desne strane, ali Gonzales interveniše i šalje loptu daleko u aut. 22.41 (42.) - Navas brži od Van PersijaSnajder je odlično poslao lotu u prazan prostor za Van Persija, ali je golman Navas bio brži.22.38 (39.) - Slobodan udarac SnajderaDiaz dobija prvi žuti karton posle prekršaja nad Robenom. Snajder odlično šutira sa oko 25 metara, ali golman Kostarike pravi novu paradu.

22.33 (34.) - Preti i KostarikaKonačno uzbuđenje pred golom Holandije, posle slobodnog udarca Borges je pokušao atraktivno, ali Holanđani bez većih problema otklanjaju opasnost.22.28 (29.) - Nova odbrana NavasaVan Persi je pravovremeno proigrao Depaja na levoj strani. On je dobro šutirao, ali je golman Kostarike još jednom uspeo da sačuva svoju mrežu.22.21 (22.) - Velika prilika za HolandijuVan Persi šutira pravo u golmana Navasa posle brzog napada Holandije. Lopta se odbija do Snajdera koji u prvom trenutku okleva i daje šansu golmanu Kostarike da se vrati na gol i rutinski zaustavi njegov udarac.

22.19 (20.) - Mrtva utakmicaNišta zanimljivo se ne dešava na terenu. Kostarika se isklučivo koncentriše na odbranu i čeka priliku da zapreti iz kontre. S druge strane, Holanđani za sada ne uspevaju da ugroze protivnički gol.22.11 (12.) - Prvi napad KostarikeUspeli su Kostarikanci da prođu po desnoj strani, usledio je centaršut Gamboe, ali odbrana Holandije mirno interveniše i iznosi loptu iz kaznenog prostora.22.09 (10.) - Miran početakU prvih desetak minuta nije bilo uzbzđenja. Holandija kontroliše igru, ali nije uspela da stvori priliku. Lale su imale jednu kontru u kojoj je Van Persi bio u ofsajdu, kao i jedan korner, ali je odbrana Kostarike rutinski intrevenisala.

22.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je poslednji meč četvrtfinala na Mundijalu u Brazilu. Holandija i Kostarika na "Areni Fonte Nova" kreću u borbu za mesto u polufinalu.21.45 - Holandija i Kostarika na Mundijalu

21.30 - Startne postaveHolandija: Silesen, De Vrij, Vlar, Martins Indi, Blind, Vijnaldum, Snajder, Depaj, Roben, Kujt, Van Persi. Kostarika: Navas, Gamboa, Umanja, Gonzalez, Akosta, Diaz, Ruiz, Teheda, Borges, Bolanjos, Kembel.

Reprezentacije Holandije i Kostarike igraju poslednji meč četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmica se igra od 22.00h u Salvadoru, na "Areni Fonte Nova" i to je prvi međusobni duel selekcija Holandije i Kostarike. U prvom meču dana Argentina je savladala Belgiju sa 1:0, što znači da će pobednik ovog meča u polufinalu odmeriti snage upravo sa Gaučosima. Duel na "Areni Fonte Nova" sudi Uzbekistanac Ravšan Irmatov, a asistiraće mu zemljak Abduksamiduljo Rasulov i Bahadir Kočkarov iz Kirgistana, dok je četvrti sudija Numandije Due iz Obale Slonovače. Holandija je takmičenje u Grupi B završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Lale su na startu Mundijala deklasirale branioca titule selekciju Španije sa 5:1, u drugom kolu su savladale Australiju sa 3:2, dok su u poslednoj rundi pobedile Čile rezultatom 2:0. Holanđanima nije bilo lako u osmini finala, pošto su tek u završnici meča stigli do preokreta i pobede protiv Meksika, rezultatom 2:1. Kostarika je priredila veliko iznenađenje u Brazilu, s obzirom na činjenicu da niko nije očekivao da če ova selekcija proći Grupu D, a kamoli igrati u četvrtfinalu Mundijala. Kostarikanci su osvojila prvo mesto u Grupi D, sa dve pobede i remijem. U prvom kolu savladali su Urugvaj rezultatom 3:1, a zatim i Italiju sa 1:0, dok su u poslednjem kolu igrali bez golova sa Engleskom. Kostarika je u osmini finala eliminisala Grčku, posle boljeg izvođenja penala. Rezultat posle regularnih 90 minuta igre i dva produžetka bio je 1:1, ali je golman Kejlor Navas u četvrtoj penal seriji maestralno skinuo loptu Gekasu i tako odveo svoj tim u četvrtfinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track